Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

Objektet sålt
75 m² Boarea
3 Rum

Fakta

  • Adress Skanörvägen 26
  • Område Björkhagen
  • Avgift 4 160 kr inkl värme, vatten, k-tv (ComHem bas) br-tillägg.
  • Boarea 75 m²
  • Rum 3
  • Drift 3 000 kr/år
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta - Bandhagen 0760-455 788
marcus.klass@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta - Bandhagen 0760-455 788
marcus.klass@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering

Bilder

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Föreningen bildades 1948 och byggnaderna stod färdiga 1949, de innehåller 194 bostadsrätter och en hyresrätt. Adresser är Skanörvägen 3-9 samt 2-30. Föreningens båda fastigheter är upplåtna med tomträtt, omskrivningsår 2028. Total bostadsarea är 12 563 kvm och lokalarea 1 253 kvm. Lägenhetsfördelning är: 7 st 1rok, 82 st 2rok, 77 st 3 rok, 23 st 4 rok samt 6 st 5 rok.

Övrigt om föreningen

En stor tvättstuga (med delvis ny maskinpark 2019) finns. Föreningen har 3 övernattningsrum, 1 bastu,1 snickarlokal samt 1 samlingslokal/festlokal. Cykelförråd /barnvagnsförråd finns i vissa hus. Ekonomisk förvaltare: Fastum AB Teknisk förvaltare: Spetsudden AB

Renoveringar

Planerat underhåll, avsatta medel finns. 2020 planeras relining av längsgående stammar vilket inte bedöms påverka boende. 2019 kommer arbetet med utbyte av hissar i höghusen att påbörjas. Genomförda underhållsarbeten. 2019 – asfaltering av tillfartsväg till och utanför garagen utförd. 2019 – delar av maskinpark i tvättstuga utbytt 2019 – iordningställande av piskplatser bakom låghuslängan. 2019 – iordningställande av laddplatser för elbil i 2 garage. 2017 Installation och driftsättning av Aptus elektroniskt passersystem och porttelefoni. Fortsatt stenläggning av entréer till låghusen. Nya cykelställ vid vissa hus. 2016 Trapphusen renoverades genom golvslipning och målning av socklar, väggar och tak, ny trapphusbelysning i höghusen. Byte av utvändiga dagvattenbrunnar med anslutningar vid höghusen. OVK samt rengöring av ventilationskanaler i låghusen. Renovering av samtliga ytterdörrar genom slipning och ytbehandling. 2015 Tilläggsisolering av vindar i låghusen, spolning och inspektion av stammar 2014 Installation av frånluftsvärmepumpar i höghusen, renovering av kallgaragelängor 2013 Renovering av socklar till fasad samt ny stenläggning av entréer till låghusen 2012 Installation av nytt sopsystem. Renovering av tvättstuga och av övernattningsrum 2006 Renovering av fönster (nya ytterbågar i aluminium) 2004 Renovering av balkonger (låghusen) 1998 Renovering av fasad, Skanörvägen 9 1995 Utbyte av el 1992/93 Utbyte av V/A-stammar i kök och badrum 1991 Renovering av hissar 1990 Renovering av yttertak 1984 Renovering av balkonger (höghusen)

Parkering

Föreningen har 36 kallgarage, 25 varmgarage och 21 p-platser med el-stolpe. För närvarande med lediga garageplatser. Två p-platser med laddstolpe för elbil.

Tv och bredband

Fiberuppkoppling via Open Universe finns. ComHem kabel-tv basutbud ingår i månadsavgiften.

  • Föreningsnamn Brf Stockholmshus nr 12
  • Ekonomi Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 3,5 % av ett prisbasbelopp av köparen. En pantsättningsavgift om 2 % av ett prisbasbelopp per pantsättning tas ut. Se mer information i årsredovisning och stadgar samt länkar och bilagor.

Området

Allmänt om området

Björkhagen ligger ca 8 km söder om Stockholm i Stockholms kommun med Nackareservatet och den välkända Sörmlandsleden alldeles inpå knuten som erbjuder bad och skridskoåkning på Källtorpssjön och Söderbysjön, vandringsleder, cykel- och promenadvägar. Närhet även till Hellasgården, Björkhagens golfbana samt Nytorps gärde med utomhusbassängen Nytorpsbadet. Centralt läge men ändå lugnt! Historik: Björkhagen tillhörde tidigare Hammarby gård och Nacka kommun fram till den 1 januari 1930. Då fanns det ingen bebyggelse i stadsdelen, förutom Lilla Sickla gård och ett koloniområde vid Axvallsvägen. Man började bebygga området cirka 1946-1950, främst med flerfamiljshus, främst smalhus och punkthus. De flesta gatorna i Björkhagen är döpta efter skånska, blekingska och halländska städer och orter: Här återfinns både Falsterbovägen och Ronnebyvägen. Halmstadsvägen, som är en av de två gator vars korsning utgör Björkhagens centrum, återfinns också här. De olika kvarteren har ofta namn med väder- och naturanknytning, såsom Lågtrycket, Högtrycket, Virvelvinden och Snötäcket. Förvaltningskontoret för Skarpnäcks stadsdelsområde ligger i Björkhagen (Björkhagsplan 6). Stadsdelens centrum, Björkhagsplan, invigdes den 1 oktober 1959. Malmövägen är stadsdelens huvudgata. Den börjar där Hammarbyhöjden slutar, och slutar där Kärrtorp börjar. På Björkhagsplan ligger ett udda höghus med 16 våningar, uppfört av Svenska Bostäder 1956. Arkitekt var Georg Varhelyi. Huset var när det uppfördes Nordens högsta bostadshus. De översta våningarna har använts som ateljéer, men är i dag vanliga bostäder. I Björkhagen ligger Markuskyrkan som är ritad av arkitekten Sigurd Lewerentz och uppfördes mellan 1956-1963. Här börjar Sörmlandsleden, Sveriges längsta vandringsled. I stadsdelens norra del ligger Hammarbytoppen och Sicklasjön.

Närservice

Bjökhagen ligger mellan Kärrtorp och Hammarbyhöjden. I Björkhagen finns mataffär, restauranger, gym, skola, bibliotek, vårdcentral, folktandvård m.m.

Kommunikation

Kort promenadavstånd , ca 300 meter till t-bana. Det tar ca 7 minuter med tunnelbanan till Södermalm och ca 15 minuter till City.

Parkering

Avgift på gatorna på vardagar 7-19 samt lördagar 11-17. Boendeparkering.

Flyttkalkylatorn

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.