Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

Objektet sålt
80 m² Boarea
3 Rum

Fakta

  • Adress Höglundavägen 5
  • Avgift 5 253 kr inklusive värme, V/A,grundutbud av Kabel-TV samt bredbadn från Ownit 100/10.
  • Boarea 80 m²
  • Rum 3
Ansvarig mäklare Roger Engblom Kontorsägare/Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Haninge 0709-63 80 01
roger.engblom@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Extra kontakt Frances Rose Kontorsägare/Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Haninge 0709-63 80 03
frances.rose@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Ansvarig mäklare Roger Engblom Kontorsägare/Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Haninge 0709-63 80 01
roger.engblom@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Extra kontakt Frances Rose Kontorsägare/Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Haninge 0709-63 80 03
frances.rose@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering

Bilder

Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Balkong
Balkong
Utsikt från balkongen
Utsikt från balkongen

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Föreningen består av 258 lägenheter fördelade på fyra höghus. Föreningens hemsida: www.hsb.se/stockholm/mejsgarnnr130 Det finns tvättstugor, föreningslokal, vävstuga och bastu, Det bedrivs en seniorverksamhet i förening som kallas Höglunda Panters. Regelbundna träffar samt anordning av vissa intressanta evenemang utanför förenings gränser. P-plats : ca 110 kr per månad Garage: ca 370 kr per månad För närvande är alla garage uthyrda, men är du intresserad av att hyra så lämna namn, adress och lägenhetsnummer till styrelsen så sätt du upp på kö-listan. Hyra en P-plats kontankta HSB-kontoret på Midgård. Du behöver EJ Digitalbox för att se på TV Fastigheterna har Com Hem som leverantör till kabelTV-nätet, men har också AT Installation som levererar några kanaler. Bredbandsleverantör är Ownit. Anslutning och abonnemang ingår i avgiften. Som köpare ansöker man även om att bli medlem i HSB Stockholm med en kostnad till 500 kr per innehavare. Föreningen gjorde en stamdelsrenovering i mitten på 2000-talet. Man gjorde ett hus per år och bytte då ut stammarna, samtliga golvbrunnar och anslutningsrör. Även yt- och tätskikt i samtliga våtrum byttes ut.

Parkering

220 st P-platser fördelade på 4 parkeringar. Samt 6 st avgiftbelagda gästparkeringar per hus. 80 st garage fördelade på 4 huskroppar.

  • Föreningsnamn HSB:s Brf Mejsgarn
  • Antal lägenheter 258
  • Överlåtelseavgift 1 628 kr betalas av säljaren
  • Pantsättningsavgift 698 kr betalas av köparen
  • Tillåter föreningen juridisk person som köpare Nej

Området

Allmänt om området

Jordbro ligger cirka 3 km söder om Handen. Bostadsområdet ligger öster om järnvägen och har drygt 10 700 invånare. I väster finns Jordbro Företagspark. Jordbro är omgivet av stora skogsområden. Dagens Jordbrobor lever mitt i en av det forntida Sveriges stora centralorter. Detta kanske överraskar en och annan nyinflyttad, som i första hand förknippat detta samhälle med 60-talets mycket snabba bostadsbyggande i Stockholmsregionen. Men redan för 7 000 år sedan var människor verksamma i Jordbro. Strax söder om Jordbro ligger Jordbro gravfält, mellan Jordbro och Västerhaninge. Det antas att gravfältet var i bruk cirka 500 f.Kr. - 500 e.Kr. Intill det stora gravfältet ligger ett mindre naturreservat, Gullringskärret.

Närservice

I Jordbro Centrum finns bibliotek, vårdcentral, folktandvård, Familjecentral, affärer, restauranger. I Jordbro företagspark finns också restauranger. Väl utbyggd barnomsorg och grundskolor. Här finns också Montessoriskolan Fredsduvan och språkförskolan Jorden. Jordbromalmsskolan för de högre årskurserna ligger centralt vid Jordbro Centrum.

Kommunikation

Kommunikationerna är mycket goda. Pendeltåget mellan Stockholm och Västerhaninge/Nynäshamn går en gång i kvarten. Jordbro är också knutpunkt mellan väg 73 och Haningeleden. Med pendeltåg tar det cirka 30 minuter till Stockholms central och ungefär lika lång tid med bil. Bostadsområdet och företagsparken har matarbussar till pendeltågstationen. Det går också direktbussar till Gullmarsplan. Utmärkta cykelvägar förbinder Jordbro med Haninge Centrum.

Övrigt

Väster om järnvägen ligger ett relativt stort industriområde, Jordbro företagspark, där det finns ett stort antal lager- och industrilokaler i varierande storlekar. Bland annat finns där huvudkontor och produktionsanläggning för Coca-Cola samt distributionslager för Dagab, Lagena, Osram och Åhléns. Sedan 1998 ligger Coca-Colas svenska huvudkontor i Jordbro. Coca-Colafabriken i Jordbro är den enda fabrik i Sverige som producerar läsken. Höglundaparken i anslutning till centrum har bollplan, tennisbanor, utomhusbassäng, stora gräsytor och elljusspår. Natursköna omgivningar öster och söder om bostadsområdet. Där finns också fritidsgården Ung 137 som är en fritidsgård. Jordbrogården är en verksamhet för ungdomar med funktionshinder. I Jordbro finns det ett antal fotbollsplaner, tennisplaner och basketkorgar samt ett elljusspår. På Jordbro industriområde finns det en rackethall samt (mellan Jordbro och Västerhaninge) en ishall och en utomhusisbana. Söder och öster om Jordbro finns det ett par gårdar med ridhästar. Jordbro har även två ungdomsgårdar samt ett utomhusbad, Höglundabadet, med en 25-metersbassäng samt två mindre bassänger. Väster om Jordbro industriområde ligger skogsområdet Hanveden som är en populär utflyktsplats med vissa relativt orörda skogspartier (inklusive Paradisets naturreservat), ett flertal små sjöar, varav Öran ligger närmast Jordbro, samt Tornberget som med sina 111 meter över havet är Haninge kommuns och även Stockholms läns högsta punkt.

Flyttkalkylatorn

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.