Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

Objektet sålt
39 m² Boarea
1,5 Rum

Fakta

 • Adress Solhemsgatan 6A
 • Område Kumla
 • Avgift 2 500 kr Inkl. Bredband, Boxers kanalpaket Flex 8, vatten, värme och sophämtning.
 • Boarea 39 m²
 • Rum 1,5
 • Drift 4 224 kr/år
 • Möjligt tillträde enl överenskommelse
Bim Rylander Mäklarringen Örebro 070-233 58 33
bim.rylander@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Bim Rylander Mäklarringen Örebro 070-233 58 33
bim.rylander@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering

Bilder

Välkommen!
Välkommen!
Gemensam uteplats
Gemensam uteplats
Baksidan
Baksidan
Fransk balkong
Fransk balkong
Entré
Entré

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Brf Solhem ligger på Solhemsgatan 6, 8 och 10 och är Kumlas först bildade bostadsrättsförening. Husen började byggas 1943 och stod klara för inflyttning 1944. Området ligger på ca 15 min promenadavstånd från centrala Kumla med närhet till affärer, vårdcentral och grönområden. Till varje lägenhet finns ett källarförråd och i två av husen finns tillgång till gemensam tvättstuga och torkrum. Cykelrum finns i samtliga hus. Sedan hösten 2013 sköter medlemmarna själva all fastighetsskötsel och det mesta av underhåll och reparationer. Det ger oss god kunskap om hur husen mår, vad som är gjort, vad som inte är gjort och vad som behöver göras. Föreningens kostnader för fastighetsskötsel, reparationer och underhåll är därför väldigt låga.

Renoveringar

Föreningen har utfört underhåll på fastigheten så som : Fasadrenovering 1996. Badrumsrenovering 1997 Nya elledningar 2008 Nytt tak 2010 Nya fönsterdörrar 2015.

Parkering

På området finns 36 parkeringsplatser både med och utan el, 33 av dem är hyrplatser, de övriga 3 är besöksparkeringar.

Tv och bredband

Bostadsrättsföreningen har ett avtal med Bredbandsbolaget vilket ger samtliga hushåll tillgång till 100 Mb fiberbredband. Föreningen har också ett s.k. gruppavtal med Boxer som ger samtliga hushåll tillgång till kanalpaketet Boxer Flex 8. För den som önskar kan kanalpaketet byggas ut med ytterligare s.k. betalkanaler, då står medlemmen själv för merkostnaden. Att sätta upp egen parabol är inte tillåtet.

 • Föreningsnamn HSB brf Solhem
 • Antal lägenheter 36
 • Antal lokaler 7
 • Överlåtelseavgift 1 107 kr betalas av säljaren
 • Pantsättningsavgift 443 kr betalas av köparen

Området

Allmänt om området

Kumla, som ligger i Örebro län, är en växande kommun. Här bor det drygt 20 200 människor. Kommunen som är liten till ytan omfattar förutom Kumla centralort även tätorterna Ekeby, Hällabrottet, Kvarntorp, Sannahed och Åbytorp. Närmaste storstad är Örebro, som ligger ca 20 minuter norr om Kumla. Torget i centrum är en självklar samlingspunkt med ett mångskiftande affärs- och näringsliv i närheten. Här arrangeras även marknader, utställningar och andra evenemang. Kumla har en väl utbyggd barnomsorg och ett flertal utmärkta skolor. Föreningslivet är omfattande och erbjuder en mängd fritidssysselsättningar, förutom ett flertal sportanläggningar finns också en 18-håls golfbana i Kvarntorp och ett utomhusbad i lummiga Djupadalsparken. I parken ligger också ett nytt och toppmodernt badhus. I staden finns också ett modernt bibliotek och kulturparken "konst på hög" är känd i hela riket.

Närservice

Två vårdcentraler och Folktandvård. Torget med flertalet butiker samt ICA Maxi. Kumla har 3 högstadieskolor var av två har från dagisverksamhet till 9:de klass. John Norlanders Gymnasium ligger centralt i Kumla. Flera dagisverksamheter ligger runt om i Kumla.

Kommunikation

Nytt Resecentrum med bussar och tåg. Lokalbussen går tur i Kumla.

Parkering

Kumla har i stort sett fri parkering med P-Bricka

Övrigt

Djupadalsbadet ligger centralt i Kumla med sjöpark, lekpark, Närkes största utomhus bad samt ett nybyggt badhus. I anslutning till Sjöparken ligger även en restaurang, så även vid Kumlasjön som även har mini-golf. Idrottsanläggningar finns för både ute- och innesporter.

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.