Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

Objektet sålt
58,5 m² Boarea
3 Rum

Fakta

 • Adress Ugglevägen 21 A, 2 tr
 • Område Saltängen
 • Avgift 3 835 kr inkl värme, VA, kabel-TV (bas) och bredband
 • Boarea 58,5 m²
 • Rum 3
 • Drift 1 500 kr/år
Tommie Tiberg Fastighetsmäklare Mäklarringen Nacka - Värmdö 0708 - 58 24 21
tommie.tiberg@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Tommie Tiberg Fastighetsmäklare Mäklarringen Nacka - Värmdö 0708 - 58 24 21
tommie.tiberg@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering

Bilder

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen registrerades 1944 och består av sammanlagt 147 lägenheter. Föreningens fastighet förvärvades 1946. Byggnadernas totalyta är enligt taxeringsbeskedet 8 067 m², varav 7 607 m² utgör lägenhetsyta och 460 m² utgör lokalyta. 146 lägenheter upplåts med bostadsrätt och en lägenhet med hyresrätt. I föreningen finns även nio lokaler som upplåts med hyresrätt. Föreningen har nyligen (2019) tecknat avtal för försäljning av mark (7 500 m² av föreningens totalt 30 592 m²). Detta kommer att förbättra föreningens redan mycket goda ekonomi ytterligare. Gemensamma utrymmen Tvättstuga finns på Ugglevägen 23. Det finns också bastu, cykelförråd och hobbyrum.

Renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2017 och sträcker sig fram till 2021. Utfört underhåll 2019 Ventilationsåtgärder samt installation av nya torktumlare i tvättstugan 2019 Relining, del av hus 17 samt 19 2019 Energideklaration utförd 2018 Översyn plåtdetaljer mm på tak 2018 OVK besiktning 2018 Dränering av samtliga husgrunder 2017 Avloppsspolning 2017 Kontroll av tak 2016-2017 Tomtarbete, trädbeskärning mm. 2015 Installation av nya balkongdörrar i hus 19, 21, 23 och 27 Kompletterande kabeldragning avseende mot ny TV-operatör 2014-2015 Stamdragning och relining hus 23. Renovering av elserviser, mätarskåp, mm samtliga hus. 2014 Tilläggsisolerat vindarna. Montering av snörasskydd på tak över entrésidorna. Undercentralen - Omdragning rör, asbestsanering och nya vattenmätare. Asfalterings- och kantstensarbete, uppfarten hus 19-23. Anläggning av fyra nya p-platser. Avloppsspolning samtliga lägenheter. Omisolering av husgrund, hus 19. 2013-2015 Ombyggnation av Ugglevägen 23, lgh 140-147. 2013 Översyn av fönster och balkonger. Funktionsåtgärd av takluckor. Asfaltering och kantstensarbete, framför hus 19 och 21. 2012-2013 Översyn av radiatorer i källargångar. 2012 Asfaltering Slipning och omlackering av portar Renovering av yttre befintlig granittrappa, mellan hus 17 och 23 2011-2012 Injustering av fjärrvärme OVK i alla lägenheter Installation av nya armaturer i trapphusen 2010-2012 Anläggning av nya uteplatser 2010 Ombyggnad av lekplats 2009 Utvändig målning av fönster Högtrycksspolning avlopp i alla lägenheter 2008 Energideklaration genomförd 1994-1995 Stambyte För mer information se föreningens hemsida, www.nackahus2.com, och årsredovisning.

Parkering

Gratis parkering utmed Ugglevägen och angränsande gator, enligt gällande parkeringsbestämmelser. Föreningen förfogar även över 80 egna parkeringsplatser (kö kan förekomma).

Tv och bredband

TV och bredband genom Telenor, www.telenor.se. Bredband (100 Mbit/s, fiber) samt grundutbudet av TV-kanaler ingår i månadsavgiften till bostadsrättsföreningen.

 • Föreningsnamn Brf Nacka-hus nr 2 i Ekängen
 • Hemsida www.nackahus2.com
 • Ekonomi Föreningen har inga inplanerade avgiftsförändringar (kontrollerat 2020-08-17).
 • Äger föreningen marken Ja.
 • Antal lägenheter 146
 • Antal hyreslägenheter 1
 • Antal lokaler 9
 • Överlåtelseavgift 1 182 kr betalas av köparen
 • Pantsättningsavgift 473 kr betalas av köparen
 • Tillåter föreningen juridisk person som köpare Nej

Området

Allmänt om området

Lägenheten är belägen med ett fantastiskt läge, högt upp i huset och fritt med insynsskyddade fönsterpartier. Saltängen är ett av Nackas mest idylliska områden och ligger med fantastiskt läge mellan Saltsjö-Duvnäs, Skurusundet/Skuruparken och Ektorp. Här råder lugnet samtidigt som man har nära (endast ett par minuter) till kommunikationer, affärer, grönområden, förskolor och skolor. På promenadavstånd finns många mysiga smultronställen, som till exempel Långsjön med sandstrand, klippbad och motionsslinga. I närliggande Ektorps centrum finns ett bra utbud av butiker, restauranger och kaféer som ligger på några minuters gångavstånd från bostaden. I Ektorp finns flera matbutiker, restauranger samt bageri/café Gateau. För den som är träningssugen finns gymmet World Class. I Ektorp finns även frisör, optiker, blomsterhandel, klädbutik, kemtvätt, låssmed, hudvård och kosmetik, tandläkare och sjukgymnaster. Närsjukhuset ligger på promenadavstånd och håller hög klass och innehar allt du behöver inom vård och omsorg. I närområdet och på några minuters promenadavstånd finns flera populära skolor och förskolor. Njut av vackra promenadvägar! Inom bekvämt gångavstånd ligger Nyckelviken och Skuruparken. Nere vid Duvnäs marina samt Strandpromenaden är sjöutsikten garanterad! På sommarhalvåret rekommenderas en promenad ner till Kerstin & Britt i Duvnäs, beställ en bit god mat och lite vin därtill och sätt dig sedan under den stora eken och njut av den härliga atmosfären! Passa på att ta en titt i Olle Nymans ateljéer eller på någon pågående konstutställning. I Nacka finns många fina naturreservat för den som gillar att vistas i skog och mark, t ex närbelägna Nyckelviken som lockar med skidåkning och gnistrande vita promenader vintertid och sommartid kanske en tur i joggingspåret samt bad vid saltstänkta klippor. Förutom naturen finns här en trevlig lantgård med djur som barnen kan besöka.

Närservice

EKTORP Ett par minuter från lägenheten ligger närbelägna Ektorps centrum. Här finns ett brett utbud av närservice, mataffärer, apotek, kemtvätt, gym, caféer, restauranger, gym, mm. I Ektorp finns även Nacka Närsjukhus som är ett modernt sjukhus med allt som rör vård och omsorg. NACKA FORUM Cirka fem minuter bort med bil eller buss finner vi Nacka Forum. Det är ett utav Sveriges största köpcentrum fullt av bl.a. mode, hobby, teknik och mat. Här finns allt du behöver i from av cirka 150 butiker, caféer och restauranger. Du finner även service, så som banker och vårdcentral, mm. SICKLA KÖPKVARTER Även Sickla köpkvarter ligger inom bekvämt avstånd. Där finns det ett stort affärs- och nöjesutbud med cirka 150 butiker av olika slag. Här finns allt man kan önska sig i form av shopping, kläder, inredning, elektronik, livsmedel samt ett flertal restauranger och caféer. Det erbjuds även ett stort utbud av kultur och nöjen. I Dieselverkstaden som i dag innehåller kultur i mångfald har man förvandlat Atlas Copcos gamla verkstäder till en populär mötesplats med bl. a. bibliotek, restaurang, caféer och konsthall. Det arrangeras teaterföreställningar, konserter och utställningar. I Dieselverkstaden finner vi även en SF biograf med 6 salonger, samt Klätterverket ett inomhuscenter för klättring med 1000 kvm klättervägg. Vill man motionera så finns även olika träningsanläggningar t.ex. SATS och Friskis & Svettis.

Kommunikation

Att ta sig in till stan och övriga delar av Nacka är enkelt och går snabbt. Det går ett stort antal busslinjer, med närmaste hållplats 300 meter från dörren, och det tar cirka 20 minuter till Slussen. I högtrafik rullar bussarna med 2-3 minuters intervall. På promenadavstånd finner vi dessutom den pittoreska Saltsjöbanan. Från Saltsjö-Duvnäs tar det cirka 15 minuter till Slussen med Saltsjöbanan.

Parkering

Gratis parkering utmed Ugglevägen, Beckasinvägen, Fasanvägen och Tranvägen, enligt gällande regler. Det finns även boendeparkering i föreningen (separat kö).

Flyttkalkylatorn

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.