Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

Objektet sålt
58,5 m² Boarea
2 Rum

Fakta

 • Adress Havrevägen 4, 6tr.
 • Område Hallunda - Norsborg
 • Avgift 3 794 kr Inkl. värme, vatten, bredband, förråd, kabel-tv & elnät
 • Boarea 58,5 m²
 • Rum 2
 • Drift 4 150 kr/år
 • Möjligt tillträde Enligt överenskommelse
Johannes Aydin Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Botkyrka 072 856 05 66
johannes.aydin@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Johannes Aydin Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Botkyrka 072 856 05 66
johannes.aydin@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering

Bilder

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen grundades år 1978 men de 384 lägenheterna färdigställdes redan år 1973. I föreningen ingår adresserna Havrevägen och Kornvägen. Idag är det en väl fungerande förening med bra ekonomi. Den fina boendemiljön bidrar till den goda stämning som råder.

Övrigt om föreningen

- Föreningen har två tvättstugor med en modern maskinpark som installerades 2012/13. - Brf. Kornet har tecknat en kollektiv tilläggsförsäkring. Det du inte behöver, är ett bostadsrättstillägg – detta står föreningen för. - Föreningen har en bastu på Kornvägen 18. - Brf. Kornet har för de boendes extra trivsel en egen fritidskommitté, som regelbundet kommer med nya evenemang och aktiviteter.¨ - Boende i föreningen har möjlighet att hyra föreningslokal för exempelvis födelsedagar.

Renoveringar

Föreningen har låtit byta fönster till lägenheterna och komplementhusen. Detta kommer att bidra till ett bättre inomhusklimat samt lägre driftskostnader för föreningen. Man har planerat att spola avloppsledningarna. Mer information om kommande och utförda renoveringar finns i bifogad årsredovisning. Kontakta ansvarig mäklare för mer information.

Parkering

I föreningen finns 227 st. parkeringsplatser, 94 st. garageplatser samt 8 st. MC-platser i låst utrymme. Det finns även gästparkeringar mot avgift.

Tv och bredband

I avgiften ingår ComHems analoga grundutbud. Internetuppkopplingen som ingår i avgiften levereras av Bredbandsbolaget. Hastigheten är på 100/100 Mbits.

 • Föreningsnamn HSB Brf. Kornet i Norsborg
 • Hemsida https://www.hsb.se/sodertorn/brf/kornet/
 • Äger föreningen marken Botkyrka kommun är markägare. För mer information kontakta ansvarig mäklare eller föreningen.
 • Antal lägenheter 384
 • Antal lokaler 6
 • Överlåtelseavgift 1 183 kr betalas av köparen
 • Pantsättningsavgift 472 kr betalas av köparen
 • Tillåter föreningen juridisk person som köpare Nej

Området

Allmänt om området

Hallunda har en anrik historia som sträcker sig tillbaka till bronsåldern då de första människorna bosatte sig här. I området finns många fornlämningar att beskåda. Det moderna Hallunda växte fram på 1970-talet och är ständigt under utveckling. Centrala delen av Hallunda består mestadelas av bostadsrätter som förvaltas av HSB. Området består av både radhus och bostadsrätter med närhet till kommunkationer och Hallunda C.

Närservice

I Hallunda Centrum finns det mesta som kan tänkas efterfrågas och behövas i vardagen. Här möts nära och kära för att fika eller äta på någon av restaurangerna eller caféerna. Utöver det finns postombud, apotek, livsmedelsbutiker, dam- & herrmode, växlingskontor, guldsmed, hemelektronik, blommor, spel & tobak, kemtvätt & skrädderi, skomakeri & nycklar, frisör, konditori med mera.

Kommunikation

Kollektivtrafiken i området är lättillgänglig och pålitlig. Tunnelbanan tar dig till centrala Stockholm på knappt 35 min. Bussförbindelserna är goda, här finns bussar som ansluter till både pendeltåg och tunnelbana. Följande bussförbindelser finns i området: 151- Fridhemsplan & Hornstull (Under rusningstrafik) 172- Fittja, Huddinge sjukhus, Flemingsberg & Skarpnäck 702- Fittja 708, 738- Alby, Tumba Station & Rönninge/Salem

Parkering

Bostadsrättsföreningarna erbjuder tillgång till parkeringsplats utomhus och garageplats, avgift tillkommer. För ökad bekvämlighet finns gästparkering mot avgift.

Övrigt

Kultur & nöjen Hallunda Folketshus där alla möjliga kulturer och åldrar möts erbjuder bio, teater, dans, konsert, utställningar och mycket mer. I samma byggnad finns ett bibliotek. Fritid, nöjen & sport Mälarpromenaden som sträcker sig från Norsborgs herrgård till Slagsta Marina erbjuder alltifrån härliga promenadstråk längs strandkanten till sol och bad på Slagstabadet och slutligen Slagsta Marina för den båtsugne. I området finns även fornminnen utplacerade med informationsskyltar som återberättar dess historia. För den aktive är sportutbudet aldrig för litet. Botkyrka Rackethall, Botkyrka Hallen och Brunna IP alla i anslutning till varandra erbjuder en stor variation av olika sporter för både stora och små. Exploria, Europas störta nöjescenter erbjuder ett fullspäckat utbud av olika nöjen, aktiviteter och restauranger för både barn och vuxna.

Flyttkalkylatorn

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.