Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

Objektet sålt
82 m² Boarea
4 Rum

Fakta

 • Adress SÖDRA ÅSVÄGEN 111
 • Område Österskär
 • Avgift 4 090 kr Inklusive Garage. Kabel TV. Vatten. Sophämtning.
 • Boarea 82 m²
 • Rum 4
 • Drift 17 004 kr/år
Peter Ek Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Österåker 070-714 59 51
peter.ek@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Peter Ek Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Österåker 070-714 59 51
peter.ek@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering

Bilder

Utsikt från Vardagsrum
Utsikt från Vardagsrum
Stor altan. Delvis under tak
Stor altan. Delvis under tak

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Föreningen består av 46 småhus. Det finns 6 st 2 rok, 17 st 3 rok samt 23 st 5 rok. I området finns boulebana och tennisbana vid vattnet samt sjöstugan med lokal, kök och bastu. Föreningen har en egen brygga med Y-bommar samt parkeringsgarage där varje hushåll har en egen garageplats. Föreningen är välskött och har god ekonomi och har sänkt avgifterna under senare år. Öppet fibernät via operatören Ownit/Teknikbyrån. Föreningen har Telenor som leverantör av kabel TV. Programpaket, T2-Flex, innehåller ca 17 kanaler i basutbudet inkl. tre HD-kanaler. Dessutom kan du fritt välja åtta kanaler bland ett fyrtiotal favoritkanaler. Kabel-Tv ingår i månadsavgiften. Mer info gällande föreningen, båtplatser, garageplatser, värmesystem osv finns på föreningens hemsida: http://brfperstorp.bostadsratterna.se Överlåtelseavgift faktureras köparen, engångskostnad vid köp. Överlåtelseavgift, betalas av köparen: 1 182 kr Pantsättningsavgift, betalas av, låntagaren: 473 kr

 • Föreningsnamn Brf Perstorp (SBC)
 • Antal lägenheter 46
 • Antal lokaler 2
 • Överlåtelseavgift 1 138 kr betalas av köparen
 • Pantsättningsavgift 473 kr betalas av köparen

Området

Allmänt om området

Österskär ligger på en kraftigt kuperad halvö mellan Tunaviken och Sätterfjärden nordväst om Trälhavet. Under 20- och 30-talet blev Österskär en populär sommarort för stockholmare och på 70-talet expanderade området, i dagsläget är hela halvön bebyggd. Här finns Österskärs Havsbad (i folkmun känd som Solbrännan) och Österskärs ångbåtsbrygga som stod klar 1912. Vid Österskärs havsbad finns även en populär restaurang, Solbrännan (se mer på www.solbrannan.se). Båtplatser finns i närheten av huset och kan hyras av Trälhavets båtklubb eller Österskärs villaägarförening. Se mer på www.ovf.se. Båtplatser i Tuna finns lediga genom www.tunahamn.se. Genom medlemskap i Österskärs villaägarförening ÖVF kan man ansöka om båtplats på någon av föreningens många båtbryggor som finns runt halvön. Föreningen anordnar även traditionsenligt midsommarfirande vid strandängen som ligger vid Havsbadet.

Närservice

Restaurang Solbrännan finns vid Havsbadet. Här serveras luncher och ala carte på kvällarna. Även populära grillkvällar sommartid. Sjöräddningssällskapet har en räddningsstation vid havsbadet. Österskärs vattensportklubb har klubblokal vid stranden med möjlighet till förvaring av kajak eller surfingbräda i huset. Se mer på www.osterskarsvk.se Vid Österskärs station finns en populär klädbutik, ett mysigt konditori och en högklassig Sushi restaurang.

Kommunikation

Roslagsbanan har hållplatser i Tuna och slutstationen Österskär. På morgonen och eftermiddagen är det tätare trafik med snabbtåg som endast stannar på ett fåtal ställen på väg in mot Tekniska högskolan, restiden är ca 35 min med snabbtåg till Östra station vid Valhallsvägen.

Övrigt

Österskärsskolan är en liten och personlig skola med klasser från förskola till och med årskurs 6. I Österskär finns ett flertal förskolor i olika former. Montessori. Personalkooperativ och Tärnan som är ett föräldrakooperativ med verksamhet i en villa på Norra Åsvägen. Även kommunala alternativ finns

Flyttkalkylatorn

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.