Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

Björnbergsvägen 15 E

Kummelnäs - Björnbergsområdet / Saltsjö-Boo
139 m² Boarea
5 Rum
5 499 000 kr Utgångspris
139 m² Boarea
5 Rum
5 499 000 kr Utgångspris

Kontakta mäklaren för visning

Fakta

 • Adress Björnbergsvägen 15 E
 • Område Kummelnäs - Björnbergsområdet
 • Pris 5 499 000 kr Utgångspris
 • Avgift 4 647 kr inkl värme, va, parkering och förråd
 • Boarea 139 m²
 • Rum 5

Stilsäkert och optimerat parhus i attraktiva Björnbergsområdet!

Välkommen till Björnbergsområdet och detta eleganta parhus med fasad i lärkträd, anno 2016, som är högt och insynsskyddat beläget bland träd och blåbärsris! Här erbjuds en modern design med attityd om 139 effektivt planerade kvadratmeter med fokus på funktionalitet och estetik. Bostaden presenterar fem rum och kök i tre plan där de arkitektoniska linjerna och den stilrena designen samsas med genomgående moderna materialval och stora fönsterpartier med generösa ljusflöden. Entréplanet har stora sociala ytor där kök och sällskapsrum samsas i en trivsam öppen planlösning och har ett fantastiskt ljusflöde genom de stora fönsterpartierna. Härifrån nås även altanen och trädgårdstäppan i bästa solläge. Vidare på detta plan finns ett badrum samt förråd under trappan. Det mellersta planet har en mer privat karaktär med sina tre sovrum och badrum med tvättmöjligheter. På det översta planet finns ett stort allrum med gott om plats för umgänge samt ytterligare ett förråd. Detta skapar tillsammans en bekväm och harmonisk helhet för alla i familjen. Tillhörande kallförråd i separat byggnad finns och ni parkerar bilarna smidigt på infarten. Här bor ni mitt i naturen, intill Gärdesuddens naturreservat, med vackra promenadstråk samt bad- och båtliv alldeles inpå knuten. I närområdet finns skola och flertalet förskolor. Ca 20 min till Slussen. Helt enkelt - ett bekymmersfritt boende där det bara är att flytta in. Varmt välkommen hem!

Marielle H Andersson Fastighetsmäklare/Kontorsägare Mäklarringen Nacka - Värmdö 0707-48 24 21
marielle.h.andersson@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Marielle H Andersson Fastighetsmäklare/Kontorsägare Mäklarringen Nacka - Värmdö 0707-48 24 21
marielle.h.andersson@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering

Bilder

Planritningar

Björnbergsvägen 15 E björnbergsvägen 15 e kummelnäs - björnbergsområdet nacka saltsjö-boo 5
139

Beskrivning

Allmän beskrivning

I bostaden är det genomgående ekparkett på golv samt generösa ljusflöden genom lågbröstade fönsterpartier.

ENTRÈPLAN

Hall

Entré in till ljus välkomnande hall som direkt öppnar upp och bjuder in till entréplanets sällskapsdel. Gott om plats för klädavhängning och förvaring i två dubbla garderober. Golv med grå klinkerplattor och golvvärme (el). Infällda spotlights i tak.
Från hallen leder en trappa upp till det mellersta planet.

Kök & matplats

Stilrent kök med snickerier i högglans vitt där de rena linjerna ger ett modernt utseende och låter ljuset reflekteras så att rummet känns ännu större. Gott om förvaring i många skåp och lådor samt bra arbets-/avställningsytor i vit komposit. Köket är utrustat med kyl/frys, integrerad diskmaskin, induktionshäll, ugn samt fläkt. Väggarna är vitmålade samt att tapeten "Berså" med sina stiliserade gröna blad pryder väggen, mellan skåp och lådor, mot hallen.
Stor matplats som ledigt rymmer middagssällskap upp till 20 personer.

Sällskapsrum

Kök, matplats och sällskapsrum i en social öppen planlösning med ett fantastiskt ljusflöde. Sällskapsrummet har plats för soffgrupp och tv-möbler. Väggarna är tapetserade i ett blommigt mönster som ger en mjuk och personlig känsla. Från sällskapsrummet nås också altanen.

Badrum

Påkostat badrum med väggar klädda i vitt kakel och golv med Carraramarmor och golvvärme (el). I badrummet finns takdusch bakom glasväggar, infälld spegel ovan handfat, badrumsskåp, handduksvärmare samt vägghängd wc med softclose. Spotlights i tak.

Förråd

Praktiskt förråd under trappan.

MELLANPLAN

Hall

Trappan leder upp till en mindre, men möblerbar, hall på mellanplanet.

Badrum & tvätt

Elegant badrum där både de vitkaklade väggarna samt golvet med Carraramarmor och golvvärme (el) återkommer. I badrummet finns ett inbyggt badkar, infälld spegel och handfat ovan vit kommod med två lådor, handduksvärmare samt vägghängd wc med softclose. Här är också tvättmaskinen och torktumlaren placerade.

Sovrum

Mysigt sovrum med stora fönster i två väderstreck. Väggarna är delvis vitmålade samt tapetserade med tapet från Midbec ur deras kollektion Wabi Sabi. Plats för säng, skrivbord och övrigt möblemang. Klädförvaring i tre garderober med vita släta dörrar.

Masterbedroom

Rofyllt sovrum med fönsterpartier i två väderstreck där morgonljuset letar sig in. Väggarna är även här delvis vitmålade samt pryds av en sober tapet med blommigt mönster i flera färgställningar från Svensk tenn. Plats för dubbelsäng och klädförvaring i två dubbla garderober med vita släta luckor.

Sovrum

Vilsamt sovrum med ett behagligt ljusflöde genom de väl tilltagna fönsterna. Vitmålade väggar samt en fondvägg med storblommig gul tapet i retrostil. Plats för säng, skrivbord och övrigt möblemang. Klädförvaring i tre garderober med vita släta dörrar.

ÖVRE PLAN

Allrum/sovrum

Stort allrum som med fördel kan användas som sovrum för den som önskar avskildhet. Gott om plats för socialt umgänge i flera sittgrupper, eller, placera sängen i mitten av rummet för att hitta lugnet under snedtakets takfönster.

Förråd

Tillbyggt förråd med bra förvarningsmöjligheter.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du vår personuppgiftspolicy

Fakta

 • Byggnadstyp BR Parhus
 • Övriga byggnader Till bostaden hör ett kallförråd i separat byggnad. El är indraget.
 • Byggnationsår 2016
 • Uppvärmning Bergvärme
 • Fönster 2-glas
 • Fastighetsbeteckning Kummelnäs 1:1164
 • Upplåtelseform Bostadsrätt
 • Rum 5
 • Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
 • Bostadens Elförbrukning -
 • Hiss Nej
 • Våning av
 • Uteplats Ja
 • Parkering Ja
 • Beskrivning bilplats Både i Björknäs samt i Orminge finns infartsparkering därifrån bussarna går med tät turtrafik in till Slussen.
 • Andel av årsavgiften -
 • Kommentar till andelstal -
 • Andel i föreningen -
 • Föreningssnamn Brf Båken
 • Elkostnad -
 • Total driftkostnad -
 • Sammanställning uteplats Bostadens utemiljö, helt utan insyn och delvis inramad av grönska, kännetecknas av en tydlig struktur där hårda element tillsammans med gröna former och trädgårdstäppa skapar en kontrast och bildar en trivsam helhet. Runt om huset löper en stor altan med gott om plats för flera sittgrupper där ni följer solens strålar från morgon till kväll.

Föreningsinformation

 • Föreningsnamn Brf Båken

Området

Allmänt om området

Kummelnäs är en lugn oas belägen mitt emellan stad och skärgård. Bebyggelsen i området är blandad - allt från sekelskiftesvillor med snickarglädje till nybyggda och sparsmakade bostäder med moderna linjer. Som boende i Kummelnäs erbjuds du en fantastisk närmiljö med stora rekreationsområden samt ett aktivt bad- och båtliv alldeles inpå knuten. Här finns vackra vandringsleder, utsiktsplatser, fornminnen och kulturhistoriska platser att besöka. Det erbjuds insjöbad i Sågsjön där kommunen under de senaste åren har lagt ut nya badbryggor och snyggat till både sandstranden och omgivningarna. En vacker småbåtshamn finns i Lövbergaviken där du kan bada från klipporna och njuta av Saltsjön och Stockholms inlopp i kvällssolen. Lite längre bort, i Velamsundsviken, finns också ”Sommarbo badplats” samt båtklubb. För den tennisintresserade finns möjlighet att nyttja tennisbanan ”Kummelnäs Tennis”, belägen i korsningen Lövbergavägen/Västergårdsvägen, som under sommarhalvåret erbjuder tennisskola för både barn och vuxna.

Närservice

Den solklara mittpunkten på Boo-ön är Orminge Centrum. Här finns många butiker för dagligvaruhandel - Sveriges största Coop Extrabutik, systembolag, kläd-/skobutiker samt butiker för hem och fritid. Därutöver finns ett varierat utbud av kommersiell och offentlig service - apotek, bank, bankomater, restaurang, gatukök, frisörer, kemtvätt och ett av Nacka kommuns välbesökta bibliotek. I Orminge Centrum finns också - sist men inte minst - det omåttligt populära bageriet/konditoriet ”Lindeberg” som ägs och drivs av den tidigare stjärnkrögaren Daniel Lindeberg. För den som vill äta mat på restaurang, men inte vill lämna ”ön”, finns välbesökta ”The Old Smokehouse” i Södra Lännersta samt nyöppnade ”Bruket” i Tollare. Längst in i Velamsundsviken ligger ”Långa Raden”- en huslänga från 1800-talet med restaurang. I centrala Nacka finns även Nacka Forum samt Sickla köpkvarter med ett digert utbud av affärer, service, restauranger och nöjen.

Kommunikation

Busshållplats "Kummelnäs" finns på ca 15 minuters promenadavstånd. Motorvägsbussen, linje 441, når Slussen på ca 35-45 min och linje 421 tar dig till Orminge Centrum där du enkelt byter till motorvägsbuss vidare mot Slussen med samma restid. Busshållplats "Kvarnsjön", linje 417, nås också på ca 15 min promenad och tar dig till Orminge Centrum där du byter till motorvägsbuss vidare in till Slussen med en restid strax över 30 min. Pendelbåten, avgår från Hasseluddens brygga, och tar dig smidigt in till Strömkajen på ca 45 min.

Parkering

Både i Björknäs samt i Orminge finns infartsparkering därifrån bussarna går med tät turtrafik in till Slussen.

Övrigt

Förskola & skola I närområdet finns flera förskolor och skolor. Den vackert belägna och populära Backeboskolan är en friskola med plats för ca 170 elever (åk 1–6). Skolan startade 1993 och sedan 2015 ingår även en förskola, Backebo Förskola, med plats för ca 30 barn. I kommunal regi finns Kummelnäs förskola, med plats för ca 130 barn, samt föräldrakooperativet Regnbågen som är belägen invid Kummelsnäsviken. I mysiga Kummelnäs kapell finns även en öppen förskola med verksamhet för både barn och föräldrar. De närmaste kommunala skolorna är Sågtorpsskolan (åk f-6) samt Myrsjöskolan (åk f-9). Fritid & motion På kort avstånd nås stora Velamsunds naturreservat som är ett av Nackas största frilufts- och rekreationsområden. Här finns många vackra vandringsvägar, motionsslingor, belyst elljusspår för både löpning och längdskidåkning samt även ett utegym. Mitt emellan Insjön och Velamsundsviken ligger Velamsunds gård som är ett populärt besöksmål för hela familjen. Alldeles intill ligger en anordnad badplats, Velamsundsbadet, där det på vintrarna är plogat en skridskobana runt sjön. Här finns också grillplatser och en mindre lekplats. I Velamsund finns också aktiviteter såsom bl.a. Nacka ridskola, båtklubb samt Boo Kanot- och skidklubb. För ytterligare aktivitet så finns Myrsjö sport- och rackethall på kort bilavstånd. Det är heller inte långt till Björknäs sporthall, IP och ishall. Gillar man fotboll så finns Boo FF vid Boovallen i Boo Gård och för den golfintresserade ligger Nacka golfklubb ca 10 minuter bort med bil. Vill man njuta på spa-anläggning så finns både omtyckta Hasseludden Yasuragi, en anläggning med lugn japansk atmosfär och ro för själen, samt även Skepparholmen Spa- och konferenshotell på kort bilavstånd.

Flyttkalkylatorn

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.