Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

×
Fri värdering?
Objektet sålt
93 m² Boarea
4 Rum

Fakta

 • Adress Ormingeringen 20
 • Område Västra Orminge
 • Avgift 5 770 kr inkl värme, VA, kabel-TV (basutbud) och bredband
 • Boarea 93 m²
 • Rum 4
 • Drift 4 536 kr/år
Tommie Tiberg Fastighetsmäklare Mäklarringen Nacka - Värmdö 0708 - 58 24 21
tommie.tiberg@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Tommie Tiberg Fastighetsmäklare Mäklarringen Nacka - Värmdö 0708 - 58 24 21
tommie.tiberg@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering

Bilder

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Smaragden registrerades 1967. Föreningens fastigheter, Orminge 43:1 och Orminge 43:2, bebyggdes 1968 och den totala bostadsytan är 29 322 kvm. I föreningen finns totalt 384 lägenheter och två lokaler. Samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har även egen återvinningsstation där de boende kan lämna grovsopor. BREDBAND OCH TV Bredband (100 Mbit/s/100 Mbit/s), IP-telefoniabonnemang och kabel-TV (grundutbud) från Telenor ingår i månadsavgiften till föreningen. FÖRRÅD Till lägenheten finns ett tillhörande förråd, beläget på samma våningsplan som lägenheten. TVÄTTSTUGA I föreningen finns tre tvättstugor. Dessa är belägna på Ormingeringen 7, 15 och 23. BASTU I föreningen finns en bastu i Ormingeringen 15 som är tillgänglig för de boende. PARKERING Föreningen erbjuder bra parkeringsmöjligheter. Parkeringstillstånd för oreserverad plats utomhus kostar 100 kronor per månad. Parkeringsplats utomhus med elstolpe för motorvärmare kostar 200 kronor per månad. I föreningen finns även garageplatser för bil, mc och moped. Garageplats med motorvärmare kostar 400 kronor per månad. Plats med laddare för elbil finns vid Ormingeringen 8 samt 24. Platserna kostar 400:-/månad att hyra. Separat kö gäller till garageplatser och platser med elstolpe. UNDERHÅLL (URVAL) 1992-1993 Trapphusen i de s k "tågvagnarna" byggs in. 1992-1993 Stambyte samt nya fönster och omläggning av tak. 2005 Renovering av garagetak 2005. 2008 Byte av samtliga hissar i föreningen. 2013-2014 Renovering av balkonger. 2015 Renovering av garage och parkeringsdäck. ÖVRIGT I samband med alla försäljningar sker en lägenhetstillsyn av bostadsrättsföreningen. Köparen kan inte tillträda lägenheten innan synen är klar och medlemskap i föreningen har beviljats. Föreningen har så kallad IMD, individuell mätning och debitering av el. Det innebär att föreningen står för elabonnemanget. Den boende behöver i och med det varken betala nätavgift eller abonnemangsavgift och får därmed en lägre kostnad. Föreningen väljer leverantör av elen. Kostnaden för elen debiteras tillsammans med månadsavgiften.

 • Föreningsnamn Brf Smaragden i Nacka
 • Hemsida www.brfsmaragden.se
 • Ekonomi Föreningen har inte planerat för några avgiftsförändringar (kontrollerat med föreningen 2020-12-07).
 • Äger föreningen marken Ja.
 • Antal lägenheter 384
 • Antal lokaler 2
 • Överlåtelseavgift 1 182 kr betalas av köparen
 • Pantsättningsavgift 473 kr betalas av köparen
 • Tillåter föreningen juridisk person som köpare Nej
 • Tillåter föreningen delat ägande Ja. Föreningen har krav på att ägaren/ägarna skall bo i lägenheten.

Området

Allmänt om området

Orminge har växt enormt i popularitet under senare år. Det är lätt att förstå med närheten till grönområden, kommunikationer, ett flertal populära förskolor och skolor (Orminge skola, Myrsjöskolan, Vittraskolan). Känslan av trivsel är påtaglig i området. I Orminge centrum finns även ett bra utbud av affärer, banker, bibliotek, mm. Se även under "Närservice". Det finns ett närmast obegränsat utbud av friluftsaktiviteter i Orminge både sommar- och vintertid. Här finns mycket orörd natur, härliga strövområden och utflyktsmål med varierande aktiviteter. Närheten till vatten ger möjlighet till bad, fiske, segling eller en tur med kajaken sommartid. Vintertid blir många av sjöarna i närområdet skridskobanor. Skidspår finns bland annat i Velamsund och Nackareservatet och om ni vill åka utför ligger Hammarbybacken inte så långt bort. Några minuters promenad från lägenheten finns Boo rackethall där det spelas tennis, badminton, bordtennis, innebandy, mm.

Närservice

Bekvämt promenadavstånd, ca 500 meter, till Orminge centrum från lägenheten. Orminge centrum har genomgått en mycket positiv utveckling och är i dag en galleria med 28 butiker fördelade på dagligvaruhandel (med bl. a. Sveriges största Coop Extra-butik). Därutöver finns ett varierat utbud av kommersiell och offentlig service: apotek, bank, bankomater, systembolag, restaurang, gatukök, frisörer, kemtvätt och ett av Nacka kommuns välbesökta bibliotek. Det finns ca 260 parkeringsplatser i direkt anslutning till gallerian.

Kommunikation

På ett par minuters promenadavstånd från dörren finns ett flertal busslinjer att välja mellan. Dessa avgår med täta avgångar med bussar som tar dig direkt till Slussen på 20-25 minuter, men även bussar till exempelvis Nacka Forum.

Parkering

Bostadsrättsföreningen erbjuder mycket bra parkeringsmöjligheter. Parkeringstillstånd för oreserverad plats utomhus kostar 100 kronor per månad. Parkeringsplats utomhus med elstolpe för motorvärmare kostar 200 kronor per månad. I föreningen finns även garageplatser för bil, mc och moped. Garageplats med motorvärmare kostar 400 kronor per månad. Plats med laddare för elbil finns vid Ormingeringen 8 samt 24. Platserna för elbil kostar 400 kronor månad att hyra. Separat kö gäller till garageplatser och platser med elstolpe.

Flyttkalkylatorn

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.