Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

Objektet sålt
45 m² Boarea
2 Rum

Fakta

 • Adress Ormingeringen 52B
 • Område Västra Orminge
 • Avgift 2 929 kr inkl värme och VA. Obligatoriskt tillägg för TV och Bredband tillkommer, 156 kronor per månad.
 • Boarea 45 m²
 • Rum 2
 • Drift 4 672 kr/år

Bilder

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Föreningen registrerades 1967 och äger fastigheterna Orminge 41:1 och 42:2 i Nacka kommun. Dessa är byggda 1969 och renoverades 1992 då stammar byttes och trapporna byggdes in. Av föreningens 258 lägenheter upplåts samtliga med bostadsrätt. Bostadsrättsföreningen Turkosen äger och förvaltar fastigheterna Orminge 41:1 och Orminge 42:2 i Nacka kommun. I föreningen finns 258 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Markytan uppgår till 56 845 m2. Enligt taxeringsbeskedet är totalytan 56 845 kvm, varav 19 642 kvm utgör lägenhetsyta. FÖRENINGSLOKAL I föreningen finns det en fritidslokal på Ormingeringen 54C, som får användas av medlemmarna för fester och sammankomster. Där finns kök med all utrustning för att värma och laga mat, kylförvaring och diskning. Dessutom finns två toaletter, städutrustning och förbrukningsmateriel. TVÄTTSTUGOR Medlemmarna i Turkosen disponerar fyra stycken tvättstugor och två "akutpelare", samt en grovtvättmaskin med centrifug och torkrum på Ormingeringen 54. Bekväm närhet till närmaste tvättstuga från Ormingeringen 52B. BASTU Alla medlemmar i föreningen har tillgång till en bastu, som kan användas efter bokning. Den befinner sig i samma hus som tvättstugorna, på Ormingeringen 54A. FÖRRÅD Alla hushåll har var sitt källarförråd. Extra källarförråd finns att hyra i mån av tillgång. CYKELRUM Föreningen har förråd för cykelförvaring i källaren vid 60 A. FASTIGHETSFÖRVALTNING Brf Turkosen har tecknat avtal med Aktiv Fastighetsförvaltning i Nacka AB (AFF) om skötsel och underhåll av fastigheter, utemiljö och källsorteringshus. AFF sköter våra gemensamma grönytor. De hus nära planteringarna ska skötas av de boende. Ekonomisk förvaltning genom HSB Stockholm.

Övrigt om föreningen

Vid överlåtelse skall en genomsyn av lägenheten göras. Denna syn görs av föreningen / fastighetsförvaltningen. Syn måste vara gjord och godkänd innan föreningen kan godkänna överlåtelsen.

Renoveringar

Fönsterbyte kommer att ske våren/sommaren 2021. På Ormingeringen 52 B sker det preliminärt vecka 26 (28 juni - 6 juli).

Parkering

Brf Turkosen har två parkeringsytor och ett parkeringshus med totalt 197 platser för medlemmar. Dessutom finns två avgiftsbelagda ytor för gästparkering. 44 platser är försedda med motorvärmare.

Tv och bredband

Föreningen har avtal med Telenor. Ett obligatoriskt tillägg på 156 kronor för bredband (fiber) och TV-kanaler (15 kanaler + 8 individuellt valbara kanaler) tillkommer på månadsavgiften till föreningen.

Information om månadsavgift

I månadsavgiften till föreningen ingår värme och VA. Obligatoriskt tillägg för bredband och TV tillkommer med 156 kronor per månad.

 • Föreningsnamn HSB:s Brf Turkosen i Nacka
 • Hemsida https://www.hsb.se/stockholm/brf/turkosen/
 • Äger föreningen marken Ja
 • Antal lägenheter 258
 • Överlåtelseavgift 1 190 kr betalas av säljaren
 • Pantsättningsavgift 476 kr betalas av köparen

Området

Allmänt om området

Orminge har växt enormt i popularitet under senare år. Det är lätt att förstå med närheten till grönområden, kommunikationer, ett flertal populära förskolor och skolor (Orminge skola, Myrsjöskolan, Vittraskolan). Känslan av trivsel är påtaglig i området. I Orminge centrum finns även ett bra utbud av affärer, banker, bibliotek, mm. Se även under "Närservice". Det finns ett närmast obegränsat utbud av friluftsaktiviteter i Orminge både sommar- och vintertid. Här finns mycket orörd natur, härliga strövområden och utflyktsmål med varierande aktiviteter. Närheten till vatten ger möjlighet till bad, fiske, segling eller en tur med kajaken sommartid. Vintertid blir många av sjöarna i närområdet skridskobanor. Skidspår finns bland annat i Velamsund och Nackareservatet och om ni vill åka utför ligger Hammarbybacken inte så långt bort. Några minuters promenad från lägenheten finns Boo rackethall där det spelas tennis, badminton, bordtennis, innebandy, mm. Det senaste tillskottet för aktiviteter är nyöppnade padelhallen Court 1 med sex banor.

Närservice

Det är bekvämt promenadavstånd, endast 400 meter, till Orminge centrum från lägenheten. Orminge centrum har genomgått en mycket positiv utveckling och är i dag en galleria med 28 butiker fördelade på dagligvaruhandel (med bl. a. Sveriges största Coop Extra-butik). Därutöver finns ett varierat utbud av kommersiell och offentlig service: apotek, bank, bankomater, systembolag, restaurang, gatukök, frisörer, kemtvätt och ett av Nacka kommuns välbesökta bibliotek. Det finns ca 260 parkeringsplatser i direkt anslutning till gallerian.

Kommunikation

På ett par minuters promenadavstånd från dörren finns ett flertal busslinjer att välja mellan. Dessa avgår med täta avgångar med bussar som tar dig direkt till Slussen på 20-25 minuter, men även bussar till exempelvis Nacka Forum.

Flyttkalkylatorn

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.