Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

Objektet sålt
60 m² Boarea
2 Rum

Fakta

 • Adress Ormingeringen 55 D
 • Område Västra Orminge
 • Avgift 3 630 kr inkl värme och VA (obligatoriskt tillägg på 156 kronor för bredband och kabel-tv tillkommer)
 • Boarea 60 m²
 • Rum 2
 • Drift 5 172 kr/år
Tommie Tiberg Fastighetsmäklare Mäklarringen Nacka - Värmdö 0708 - 58 24 21
tommie.tiberg@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Tommie Tiberg Fastighetsmäklare Mäklarringen Nacka - Värmdö 0708 - 58 24 21
tommie.tiberg@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering

Bilder

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Föreningen äger fastigheterna Orminge 41:1 och 42:2 i Nacka kommun. Dessa är byggda 1969 och renoverades 1992 då stammar byttes och trapporna byggdes in. Av föreningens 258 lägenheter upplåts samtliga med bostadsrätt. Bostadsrättsföreningen Turkosen äger och förvaltar fastigheterna Orminge 41:1 och Orminge 42:2 i Nacka kommun. I föreningen finns 258 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Markytan uppgår till 56 845 m2. Enligt taxeringsbeskedet är totalytan 56 845 kvm, varav 19 642 kvm utgör lägenhetsyta. BREDBAND OCH TV Föreningen har avtal med Telenor. Ett obligatoriskt tillägg på 156 kronor för bredband (fiber) och TV-kanaler (15 kanaler + 8 individuellt valbara kanaler) tillkommer på månadsavgiften till föreningen. PARKERING Brf Turkosen har två parkeringsytor och ett parkeringshus med totalt 197 platser för medlemmar. Dessutom finns två avgiftsbelagda ytor för gästparkering. Medlemmarnas parkeringsplatser varierar i pris mellan 125 kr och 225 kr per månad beroende på placering och om motorvärmare finns. 44 av platserna är försedda med motorvärmare. FÖRENINGSLOKAL I föreningen finns det en fritidslokal på Ormingeringen 54C, som får användas av medlemmarna för fester och sammankomster. Där finns kök med all utrustning för att värma och laga mat, kylförvaring och diskning. Dessutom finns två toaletter, städutrustning och förbrukningsmateriel. TVÄTTSTUGOR Medlemmarna i Turkosen disponerar fyra stycken tvättstugor och två "akutpelare", samt en grovtvättmaskin med centrifug och torkrum på Ormingeringen 54. BASTU Alla medlemmar i föreningen har tillgång till en bastu, som kan användas efter bokning. Den befinner sig i samma hus som tvättstugorna, på Ormingeringen 54A. FÖRRÅD Alla hushåll har var sitt källarförråd. Extra källarförråd finns att hyra i mån av tillgång. CYKELRUM Föreningen har förråd för cykelförvaring i källaren vid 60 A. FASTIGHETSFÖRVALTNING Brf Turkosen har tecknat avtal med Aktiv Fastighetsförvaltning i Nacka AB (AFF) om skötsel och underhåll av fastigheter, utemiljö och källsorteringshus. AFF sköter våra gemensamma grönytor. De hus nära planteringarna ska skötas av de boende. Ekonomisk förvaltning genom HSB Stockholm.

 • Föreningsnamn HSB brf Turkosen
 • Ekonomi Föreningen kommer att inkludera tillägget för bostadsrätt (hemförsäkringen) och då höja månadsavgiften med uppskattningsvis 22 kronor.
 • Antal lägenheter 258
 • Överlåtelseavgift 1 162 kr betalas av säljaren
 • Pantsättningsavgift 465 kr betalas av köparen
 • Tillåter föreningen juridisk person som köpare Nej

Området

Allmänt om området

Orminge har växt enormt i popularitet under senare år. Det är lätt att förstå med närheten till grönområden, kommunikationer, ett flertal populära och uppskattade förskolor och skolor (Orminge skola, Myrsjöskolan, Vittraskolan, från förskoleklass till årskurs 9). Känslan av trivsel är påtaglig i området. I Orminge centrum finns även ett bra utbud av affärer, banker, bibliotek, mm. Se även under "Närservice". FRITID Det finns ett närmast obegränsat utbud av friluftsaktiviteter i Orminge både sommar- och vintertid. Här finns mycket orörd natur, härliga strövområden och utflyktsmål med varierande aktiviteter. Närheten till vatten ger möjlighet till bad, fiske, segling eller en tur med kajaken sommartid. Vintertid blir många av sjöarna i närområdet skridskobanor. Skidspår finns bland annat i Velamsund och Nackareservatet och om ni vill åka utför ligger Hammarbybacken inte så långt bort. Några minuters promenad från lägenheten finns Boo rackethall där det spelas tennis, badminton, bordtennis, innebandy, mm. Området ritades för att passa in på klipporna och skapa harmoni. Bostadsrättsföreningens hus ligger inbäddade i lummig grönska. Här är det nära till affärer, kommunikationer, naturområden, fina cykelvägar, motionsslingor och gångavstånd till flera badsjöar.

Närservice

ORMINGE CENTRUM Bekvämt promenadavstånd, ca 500 meter, till Orminge centrum från lägenheten. Orminge centrum har genomgått en mycket positiv utveckling och är i dag en galleria med 28 butiker fördelade på dagligvaruhandel (med bl. a. Sveriges största Coop Extra-butik). Därutöver finns ett varierat utbud av kommersiell och offentlig service: apotek, bank, bankomater, systembolag, restaurang, gatukök, frisörer, kemtvätt och ett av Nacka kommuns välbesökta bibliotek. Det finns ca 260 parkeringsplatser i direkt anslutning till gallerian.

Kommunikation

BUSS På ett par minuters promenadavstånd från dörren finns ett flertal busslinjer att välja mellan. Dessa avgår med täta avgångar med bussar som tar dig direkt till Slussen på 20-25 minuter, men även bussar till exempelvis Nacka Forum.

Flyttkalkylatorn

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.