Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

Objektet sålt
77,8 m² Boarea
3 Rum

Fakta

 • Adress Ljuskärrsvägen 51
 • Område Saltsjöbaden
 • Avgift 3 828 kr inkl. värme, VA, bredband, kabel-TV (basutbud) och IP-telefoni
 • Boarea 77,8 m²
 • Rum 3
 • Drift 7 200 kr/år
Tommie Tiberg Fastighetsmäklare Mäklarringen Nacka 0708 - 58 24 21
tommie.tiberg@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Tommie Tiberg Fastighetsmäklare Mäklarringen Nacka 0708 - 58 24 21
tommie.tiberg@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering

Bilder

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

BRF Ljuskärrsberget 1 bildades 1972 och äger och förvaltar fastigheterna Tattby 7:1 och Tattby 7:2. Föreningen upplåter 470 lägenheter med bostadsrätt och 13 lokaler med hyresrätt. I föreningen finns även gemsamhetsanläggning i form av tre fina tvättstugor, två övernattningslägenheter, gemensamhetslokal och bemannat fastighetskontor. Fastigheten Tattby 7:2 hyrs av Lundsjöns förskola. I området finns flera parkeringsdäck med garage. 2010 installerades bergvärme och nya vattenburna radiatorer. Samtidigt genomfördes förbättring av takluckor, grundvattenundersökningar mm. 2013 genomfördes bl a spolning av stammar i lägenheter och förskola, OVK besiktning på samtliga lägenheter och förskola. . 2014 Sortering av hushållsavfall infördes då även nya sopbehållare installerades. 2014 infördes individuell elmätning. Kostnaden för såväl avläst som gemensam el i föreningen följer lägenheten. Kostnad för el betalas av lägenhetsinnehavaren och är ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften. 2016 Renovering av fasader samt dräneringsarbete.

Parkering

Föreningen har flera garage och olika typer av parkeringsplatser. De boende har möjlighet att hyra parkeringsplats för en kostnad av 225-375 kr/månad. Det är separat kö till parkerings- och garageplatser. Det finns även flera besöksparkeringar. Besöksparkeringarna betalas via parkeringsautomat alternativt via app i telefon.

Tv och bredband

Föreningen har ett kollektivt "Triple-play"-avtal som ger de boende abonnemang för IP-telefoni, bredband (100 Mbit) och kabel-TV (basutbud) vilket också ingår i månadsavgiften

 • Föreningsnamn Brf Ljuskärrsberget 1
 • Hemsida www.brfljuskarrsberget.se
 • Antal lägenheter 470
 • Antal lokaler 13
 • Överlåtelseavgift 1 137 kr
 • Pantsättningsavgift 455 kr betalas av köparen
 • Tillåter föreningen juridisk person som köpare Nej

Området

Allmänt om området

Bostaden är belägen i ett trivsamt och idylliskt område med kort gångavstånd från kommunikationer (Saltsjöbanan, Tippens station), skolor, förskolor och Saltsjöbadens centrum. Till Slussen tar det cirka 25 minuter med Saltsjöbanan och buss. Här här man närhet till närmast obegränsat med grönområden och skärgårdsmiljöer. Förutom härlig natur och ett aktivt båtliv erbjuder Saltsjöbaden även tennishall och utomhusbanor, golfklubb med både 9- och 18-håls golfbana, simhall, idrottsplats med konstgräsplaner och ishockeyrink samt slalombacke med lift. Den kulturellt intresserade har ett varierat utbud av konserter, utställningar och föredrag att välja mellan. Dessa äger ofta rum i Uppenbarelsekyrkan, på Vår Gård eller i Grünewaldvillan. I Saltsjöbadens centrum finns ett stort serviceutbud med två livsmedelsbutiker, specialaffärer, bank, systembolag, apotek, gym och restauranger samt vårdcentral.

Närservice

Saltsjöbadens centrum (kallas ofta Tippen) är ett trevligt centrum som ligger på bekvämt promenadavstånd. Här finns det en välsorterad ICA, diverse butiker, apotek, bank samt restauranger, gym, tandläkare och vårdcentral. Ett stort centrum i ett litet format.

Kommunikation

På cirka 500 meters promenadavstånd från lägenheten ligger Tippens station. Härifrån tar det cirka 25 minuter till Slussen.

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.