Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

×
Fri värdering?
Objektet sålt
83,4 m² Boarea
4 Rum

Fakta

 • Adress Loftvägen 8
 • Område Skogås
 • Avgift 4 104 kr VA, värme, kabel-tv basutbud, källarförråd, sophantering, bredband
 • Boarea 83,4 m²
 • Rum 4
 • Drift 3 000 kr/år
Moussa El Masri Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta-Bandhagen-Årsta 0709-30 80 87
moussa.el.masri@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Moussa El Masri Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta-Bandhagen-Årsta 0709-30 80 87
moussa.el.masri@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering

Bilder

Kök
Kök
Vardagsrum
Vardagsrum
Badrum
Badrum
Sovrum
Sovrum
Inglasad balkong
Inglasad balkong

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Föreningens båda fastigheter Hissen 1 och Hissen 2 innehas med äganderätt, de är bebyggda med 6 st bostadshus innehållande 204 lägenheter, samtliga bostadsrätter, med adresserna Loftvägen 6-18. Lägenhetsfördelning: 1 rum och kök 14 st. 2 rum och kök 84 st. 3 rum och kök 55 st. 4 rum och kök 46 st. 5 rum och kök 4 st. 6 rum och kök 1 st.

Övrigt om föreningen

Gemensamhetslokal finns/Gröna Lyktan i hus nr 16. Det finns två tvättstugor / en i hus 12 och en i hus 16. Cykel och barnvagnsrum finns i varje fastighet Sopkärl finns utanför varje hus. Varje lägenhet har ett förråd i källarplanen. Ett bordtennisrum finns att tillgå. Utomhus finns fyra trevliga grillplatser och en lekplats. För ekonomisk förvaltning anlitas Förvaltnings AB Castor i Sundsvall. För fastighetsskötsel har Trångsunds Trädgårds- och Fastighetsservice anlitats. Föreningen har en anställd person för städning.

Renoveringar

Kommande/pågående renovering Stambyte av alla stammar till lägenheterna i alla hus samt stambyte och relining av kulvertarna till loftgångarna. (påbörjas 2020) Utfört underhåll i urval, se utförligare i årsredovisning 2020 renovering av yttre avlopp på loftgångshusen 2019 Målning av trapphus i Loftvägen 8, 10 & 12 2018 Renovering tvättstuga, rengöring frånluftskanaler och utelufts-ventiler 2017 Isolering vindsbjälklag 2015-2016 Renovering tak 2007-2009 Fönsterbyte 2002 Badrumsrenovering.

Parkering

Föreningen har 151 parkeringsplatser varav 30 elplatser/ väntetid ca en månad/ avgift 200kr/månad, för elplatser 250kr/månad

Tv och bredband

Fiberuppkoppling via Telenor, hastighet upp till 1000 Mbit/s.

 • Föreningsnamn Brf Skogås 3
 • Ekonomi Två avgiftshöjningar planerade. En på 2% fr o m januari 2021 och en på 2 % fr o m juli 2021 pga kommande renoveringskostnader. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5 % av ett prisbasbelopp av köparen. En pantsättningsavgift om 1 % av ett prisbasbelopp per pantsättning tas ut. Se mer information i årsredovisning och stadgar samt länkar och bilagor.
 • Äger föreningen marken Ja
 • Antal lägenheter 204
 • Antal lokaler 3
 • Tillåter föreningen juridisk person som köpare Nej
 • Tillåter föreningen delat ägande Ja, delat medlemskap kan överenskommas

Området

Allmänt om området

Skogås är ett trivsamt naturnära bostadsområde i bästa kommunikationsläge, med all nödvändig service nära eller lättillgängligt. Kombinationen av bra skolor, fina strövområden och många idrottsanläggningar gör Skogås populärt bland barnfamiljer. Nära även till Ågesta friluftsområde, med golfklubb mm.

Närservice

Skogås centrum är ett inomhuscentrum med det mesta som behövs till vardags. Här finns bland annat bibliotek, bank, serveringar, systembolag, gym och ett antal butiker. Ett par km söderut (12 min med buss) finner du Länna handelsområde med både sällanköpsvaror och vardagligare shopping som sportutrustning, livsmedel och hemtextil. Till Farsta centrum med sitt stora utbud tar det 15-20 minuter med kollektivtrafiken beroende på om du tar direktbussen eller väljer pendeltåg - tunnelbana.

Kommunikation

Snabbaste kommunikationen med city, är med pendeltåget som tar 21 minuter till centralen. Den som behöver t-banenätet byter enkelt i Farsta Strand. Nynäshamn med skärgårdsliv och Gotlandsfärjan nås på 45 minuter. Bussar går till Huddinge, Länna, Haninge och Farsta. Läs mer på sl.se. Med bil kommer du ut på riksväg 73 på ett par minuter.

Övrigt

Mörtviksbadet och Badudden är två populära badplatser vid Drevviken, vintertid kan baden vara en utmärkt startpunkt på en långfärds-skidskotur. Trångsundsskogens naturreservat är ett omtyckt rekreationsområde. Det är ett spännande reservat att vandra i, eftersom det rymmer granskog, ädellövskog och sumpskog. Vid Drevviken stupar branterna dramatiskt ned mot vattnet, i klippsprången kan det vara trevligt att sitta och fika om våren. Fritidsaktiviteter finns för alla åldrar och de flesta smakriktningar. I närliggande Edbohallen kan man bland annat träna med Friskis & Svettis eller spela innebandy, basket eller andra inomhussporter. Simmar gör man i Skogåshallen, intill finns välkända Skogås badmintonklubb och om ishockey är favoritsporten så är det nära till Stortorpshallen. Östra gymnasiet är en öppen modern gymnasieskola nära centrum. Nära Skogås centrum finns fyra grundskolor: Edboskolan, Mörtviksskolan, Sjötorpsskolan samt Östra grundskolan (Skogås- och Vretskolan). För de yngre barnen finns ett antal förskolor. Läs mer på http://www.huddinge.se/sv/utbildning-och-barnomsorg/

Flyttkalkylatorn

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.