Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

Objektet sålt
69,5 m² Boarea
3 Rum

Fakta

  • Adress Dalbobranten 33
  • Område Sköndal Södra
  • Avgift 3 646 kr Bredbandsuppkoppling, tv & tele fr Com Hem, BR-tillägg, värme & vatten
  • Boarea 69,5 m²
  • Rum 3
  • Drift 3 400 kr/år
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta-Bandhagen-Årsta 0760-455 788
marcus.klass@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta-Bandhagen-Årsta 0760-455 788
marcus.klass@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering

Bilder

Högst upp med magisk utsikt mot sjön över trädtopparna
Högst upp med magisk utsikt mot sjön över trädtopparna
Generösa fönsterytor mot den stora inglasade balkongen
Generösa fönsterytor mot den stora inglasade balkongen
Ljust och trivsamt vardagsrum
Ljust och trivsamt vardagsrum
Välplanerat, snyggt och praktiskt kök
Välplanerat, snyggt och praktiskt kök
Milsvid utsikt från matplatsen
Milsvid utsikt från matplatsen

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

HSB Brf Stocken i Stockholm är en välskött, populär förening i naturskönt läge intill Drevvikens norra strand. Föreningen äger sin fastighet som är bebyggd (1959) med tre bostadshus innehållande 191 bostadsrätter, med en total bostadsarea om 12 934 kvm. Adresser är Dalbobranten 25-35.

Övrigt om föreningen

Tvättstugor finns i respektive hus, samt en grovtvättstuga. Cykelrum finns. En trivsam bastu med relaxavdelning finns. Medlemmarna kan även nyttja hobbyrum och bibliotek, på den gemensamma gården finns en trivsam grillplats. Dessutom finns ett gym där det även finns biljard- och pingisbord, till en kostnad av 300 kr/år/lägenhet. Sortering av matavfall, grovsoprum finns. Föreningen har en egen heltidsanställd fastighetsskötare. För ekonomisk förvaltning anlitas HSB. Krav på medlemskap I HSB Stockholm. Många har valt att glasa in sina balkonger, giltigt bygglov finns, kontakta styrelsen för mer information kring utvald leverantör.

Renoveringar

Större utförda renoveringar: 2020-2021 Renovering trapphus. 2019 Fasadrenovering, fönsterbyte, balkongbyte. 2014-2015 Dränering. 2013 Renovering tvättstugor. 2009 Modernisering elnät (även 3-fas till kök). 1994 Stambyte och badrumsrenovering. Kommande renoveringar och förbättringar: 2021-2022 Solceller. 2023-2024 Renovering hissar.

Parkering

Föreningen har 89 parkeringsplatser, med kö.

Tv och bredband

Bredbandsuppkoppling och TV finns genom Com Hem.

Information om månadsavgift

I månadsavgiften ingår: Bredbandsuppkoppling, tv (bas) & tele från Com Hem, hemförsäkringens obligatoriska bostadsrättstillägg, värme & vatten.

  • Föreningsnamn HSB:s Brf Stocken i Stockholm
  • Ekonomi I dagsläget, 2021-06-03 har inte några beslut om eventuella avgiftshöjningar fattats. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 3,5 % av ett prisbasbelopp av säljaren. En pantsättningsavgift om 1,5 % av ett prisbasbelopp per pantsättning tas ut. Se mer information i årsredovisning och stadgar samt länkar och bilagor.

Området

Allmänt om området

Sköndal är en mindre stadsdel med 7000 invånare som är indelat i Norra och Södra Sköndal. Det är en trygg och vacker omgivning med mycket natur framförallt i södra delen som ligger intill sjön Drevviken. Bebyggelsen i Sköndal består främst av uppvuxna områden som domineras av 50-tals småhus och radhus, som under senare år kompletterats med nya bostäder. Det finns flera årskurs 0-6 skolor i området, Sköndalsskolan och Sandåkraskolan ligger närmast, ytterligare 15 grundskolor ligger inom ca 2 km radie. Håvens förskola ligger granne med bostaden, i övrigt finns ett antal förskolor samt fritidsgård.

Närservice

I Sköndals centrum hittar du det som behövs för vardagsbehoven: restaurang, bibliotek, vårdcentral, bank, frisör, matvaruaffär, tobaksaffär med paketutlämning. I närbelägna Farsta centrum finner du nästan allt annat samt t ex ett fint badhus mm.

Kommunikation

Från bostaden är det ca 2 km att gå eller cykla till t-banan i Farsta. Närmaste busshållplats är Diakongränd, ca 150m, härifrån nås enkelt t-bana Gullmarsplan, Skarpnäck, pendeltåg Farsta strand med fler. Till hållplats Norra Sköndal kommer du enkelt med buss till och från Gullmarsplan och Stockholm central/Vattugatan respektive Tyresö och Haninge/Brandbergen med direktbussar som går varje - var femte minut i högtrafik. Bussar trafikerar även hållplatsen från Tyresö, Älta, Farsta, Skärholmen, Norsborg mm. Med bil kör du enkelt till Tyresövägen och Nynäsvägen. Läs gärna mer på www.sl.se

Parkering

Kostnadsfri datumparkering i området.

Övrigt

På kort promenadavstånd finner du också sjön Drevviken med fina promenadstråk och goda badmöjligheter. Det är ca 1 km till 3 badplatser, Sköndalsbadet med strand och utegym och Forsgrenska badet vid Stora Sköndal med träbryggor, generösa gräsytor och utegym. Här erbjuder även ""Nice Valley" lunch och middag, att ta med eller att avnjuta på terrasserna. I det intilliggande växthuset serveras glass. Mot väst finns stora Hökarängsbadet som vintertid även är populärt som startpunkt för långfärdsskridskoåkning, vid goda isförhållanden kan man åka en mil innan det är dags att vända tillbaks, snörika år brukar bana plogas vid badet. Närbelägna Flatenområdet inrättades som naturreservat 2007, här finns möjligheter både för den klätterintresserade, den badsugne eller den som bara vill ta sig en promenad.

Flyttkalkylatorn

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.