Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

Objektet sålt
68 m² Boarea
3 Rum

Fakta

  • Adress Sveagatan 19
  • Område Södertälje
  • Avgift 4 903 kr Ink. Värme, vatten , kabel-tv & bredband
  • Boarea 68 m²
  • Rum 3
Tidor Ablahad Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Sundbyberg - Solna 072-3080195
tidor.ablahad@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Tidor Ablahad Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Sundbyberg - Solna 072-3080195
tidor.ablahad@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering

Bilder

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Föreningens namn: Brf Östergården, HSB Föreningsform: Bostadsrätt Lägenhetsnummer skatteverket: 1501 Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta) Kommun: Södertälje

Övrigt om föreningen

Gemensamma utrymmen Det finns ett förråd som tillhör lägenheten. I hus 15 finns två tvättstugor utrustade med vardera 2 st tvättmaskiner och en torktumlare. Dessutom finns två separata torkrum samt mangel. I källarplan finns cykelrum. Föreningens gym finns i hus 17.

Renoveringar

Gjorda renoveringar: 2019: Hälften av alla fönster byttes ut i föreningen. (Resterande fönster planeras bytas ut snart) 2012: Byggnation av entrétak utanför samtliga portar. Iordningställande av ett gym i källaren. 2011: Renspolning av avloppsstammar. 2003: Lågenergibelysning installerades i trapphus och på gårdarna. 1990: Stambyte och tilläggsisolering. Kommande renoveringar: Föreningen planerar att byta balkongdörrar samt de fönster som inte bytta.

Parkering

I föreningen finns det totalt 10 bilgarage (ca 300 kr/månad) och 1 MC-garage samt 26 p-platser (170 kr/månad). För närvarande är det ca 10 st i kö till båda parkeringsalternativen. (Kontrollerat 2019-07-02)

Tv och bredband

Tv-anslutning: C-Sam. Internetanslutning: Övergång från C-Sam till Telia pågår och beräknas vara klar till hösten.

  • Föreningsnamn Hsb brf östergården
  • Ekonomi Inga inplanerade avgiftshöjningar (kontrollerat 2019-07-02)
  • Äger föreningen marken Ja
  • Antal lägenheter 72

Området

Allmänt om området

Ritorp är den mest expansiva stadsdelen i Södertäljeområdet. Ända in på 60-talet var norra delen en grön avkrok i utkanten av Södertälje med endast ett fåtal hus och några större trädgårdsodlingar. Utbyggnaden satte fart tack vare en kommunal satsning på flerfamiljshus och ett nytt stadsdelscentrum. Sedan dess har det byggts villor och radhus i stadsdelen på löpande band. Det fortgår i Norra Ritorp mot Viksberg, där det finns gott om mark för nya bostadsområden. Ny skola (åk F-6) byggs för tillfället i Viksberg och beräknas stå klar 2018. I Brunnsäng centrum finns det mest nödvändiga och till Södertälje centrum är det bara ett par kilometer. I närheten finns också handelsområdena i Weda och Moraberg. Till Mälarbadet, skidbacken Ragnhildsborgsbacken och Viksbergs golfbana tar man sig till på bara några minuter med cykel eller bil. För barnfamiljer finns flera förskolor, en stor grundskola samt en välbesökt ungdomsgård i centrum. Bussförbindelsen till Södertälje C är tät och för den som pendlar med tåg finns en direktbuss till Östertälje station. Med bil når man motorvägen på några minuter.

Närservice

I Ritorp finns förskolor och skolor och i närliggande Brunnsäng finns vårdcentral, ett nära centrum med matbutik, café, restaurang, apotek, gym, second-hand och videobutik.

Kommunikation

Buss 751 går en gång i kvarten till Södertälje centrum och centralstation, direktbuss 761 går morgon och eftermiddag till Östertälje pendeltågsstation.

Flyttkalkylatorn

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.