Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

Solnavägen 108

Gamla Råsunda / Solna
77 m² Boarea
3 Rum
5 600 000 kr Utgångspris
77 m² Boarea
3 Rum
5 600 000 kr Utgångspris

Kontakta mäklaren för visning

Fakta

 • Adress Solnavägen 108
 • Område Gamla Råsunda
 • Pris 5 600 000 kr Utgångspris
 • Avgift 4 877 kr i månadsavgiften ingår vatten, värme, bredband och grundutbud TV.
 • Boarea 77 m²
 • Rum 3
 • Drift 11 400 kr/år

Sekelskiftes 3:a från 1910 med två fungerande kakelugnar, balkong och hiss!

Optimalt välplanerad sekelskiftestrea med två fungerande kakelugnar på attraktiv adress i Gamla Råsunda! Bostaden är högt belägen på tredje våningen, med hiss i huset och med egen balkong mot den lugna innergården. Från balkongen är det rofylld utsikt över de vackra grannhusen från samma tidsperiod, i varierande pastellfärger med oregelbunden arkitektur och livfulla takåsar. Bostaden karaktäriseras av tidstypiska sekelskiftesdetaljer såsom höga golvsocklar, djupa fönsternischer, två eleganta kakelugnar, bevarat trägolv och en rejäl takhöjd om 2,8 m. De åtråvärda detaljerna i kombination med genomtänkt interiör och passande färgsättning ger en mycket ombonad känsla. Därtill är lägenhetens 77 kvadratmeter mycket väldisponerade in i minsta kvadrat och får ett generöst ljusflöde från höga spröjsade fönsterpartier i två väderstreck. Huset är representativt från byggnadsåret 1910. Här bor man på en av Gamla Råsundas bästa adresser, intill Råsunda torg, intill Stråket, intill idylliska bageriet med de perfekt gräddade frallorna, intill trevligaste restaurangen, intill grannhusen med de vackra fasaderna, intill närbutiken med ett bra ekologiskt utbud, intill Carl Milles konstverk Solglitter. Sammanfattningsvis ett riktigt toppenläge med bästa tänkbara kommunikationer samt fem minuters promenad till Solna Centrum respektive tio minuters promenad till Mall of Scandinavia och Friends Arena.

Emmi Englund Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Bromma 070-878 37 08
emmi.englund@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Emmi Englund Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Bromma 070-878 37 08
emmi.englund@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering

Bilder

Planritningar

Solnavägen 108 solnavägen 108 gamla råsunda solna solna 3
77

Beskrivning

Allmän beskrivning

Optimalt planerad sekelskiftestrea med två fungerande kakelugnar på attraktiv adress i Gamla Råsunda! Bostaden är högt belägen på tredje våningen, med hiss i huset och med egen balkong mot den lugna innergården. Från balkongen är det rofylld utsikt över de vackra grannhusen från samma tidsperiod, i varierande pastellfärger med oregelbunden arkitektur och livfulla takåsar. Bostaden karaktäriseras av tidstypiska sekelskiftesdetaljer såsom höga golvsocklar, djupa fönsternischer, två eleganta kakelugnar, bevarat trägolv och en rejäl takhöjd om 2,8 m. De åtråvärda detaljerna i kombination med genomtänkt interiör och passande färgsättning ger en mycket ombonad känsla. Därtill är lägenhetens 77 kvadratmeter mycket väldisponerade in i minsta kvadrat och får ett generöst ljusflöde från höga spröjsade fönsterpartier i två väderstreck.

Huset är representativt från byggnadsåret 1910. Här bor man på en av Gamla Råsundas bästa adresser, intill Råsunda torg, intill Stråket, intill idylliska bageriet med de perfekt gräddade frallorna, intill trevligaste restaurangen, intill grannhusen med de vackra fasaderna, intill närbutiken med ett bra ekologiskt utbud, intill Carl Milles konstverk Solglitter. Sammanfattningsvis ett riktigt toppenläge med bästa tänkbara kommunikationer samt fem minuters promenad till Solna Centrum respektive tio minuters promenad till Mall of Scandinavia och Friends Arena.

Hall

Den generösa möblerbara hallen erbjuder förbindelse till bostadens alla rum. Direkt innanför entrén ligger ett praktiskt klinkergolv och avhängning av ytterkläder och skor sker i en platsbyggd skjutdörrsgarderob med spegeldörrar. I den inre hallen bryts de ljusa väggar av med ett mörkbetsat vackert tidstypiskt trägolv, som slipades och behandlades år 2017.

Kök

Mycket välorganiserat kök med ett rikligt ljusflöde från stora höga spröjsade fönster i både kök och vardagsrum. Fönsterpartierna är från år 2019 men med bevarad charm och djup nisch. Köket fick nya skåpsluckor år 2017, valet föll turligt nog i en vacker pastellfärg som går väl till mötes med den pastellrosa kakelugnen. Det vita kaklet och den vita arbetsbänken bryts av med rostfria vitvaror. Den maskinella utrustningen består av kyl, frys, integrerad diskmaskin, induktionshäll, fläkt samt inbyggnadsugn. Given matplats för sex personer intill den tjusiga kakelugnen som sprakar fint bredvid den uppdukade matsalsmöbeln. Köket har gott om förvaring vilket ger inspiration till ordning och reda bland allehanda konservburkar, förpackningar och annan smaklig proviant. Kökets ljusa väggar bryts av med det mörkbetsade trägolvet.

Balkong

Dubbla pardörrar leder ut till den trivsamma balkongen som är belägen på tredje våningen mot den lugna innergården. Det är rofull utsikt över gården och de vackra grannhusen. Grannhusen är från samma charmiga tidsperiod och presenteras i varierande pastellfärger, spännande arkitektur och oregelbundna takåsar. Balkongen ramas in av ett svart smidesräcke och det finns plats för både planteringar och ett balkongmöblemang.

Vardagsrum

Lättmöblerat vardagsrum med härligt ljusflöde från både kök och vardagsrum. Den väl tilltagna takhöjden om 2,8 m, de tidsenligt höga golvsocklarna, det mörkbetsade trägolvet och den fungerande kakelugnen presenterar tillsammans en fullkomlig sekelskifteskänsla.

Sovrum 1

Sovrum med stort fönster mot den lugna innergården. Här finns plats för både dubbelsäng och garderobsvägg. Målade väggar och mörkbetsat vackert tidstypiskt trägolv, som slipades och behandlades år 2017.

Sovrum 2

Sovrum med dubbla helglasade balkongdörrar som ger ett generöst ljusflöde till hela rummet. Mönstrad tapet och nytt trägolv som slipades och behandlades år 2017.

Badrum

Vita stora rektangulära kakelplattor klär väggarna som bryts av med en mörk vägg i mosaik samt ett mörkt klinkergolv med komfortvärme. Här finns dusch, toalett, handfat med kommod, spegel och handdukstork.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du vår personuppgiftspolicy

Fakta

 • Byggnadstyp Flerbostadshus
 • Övriga byggnader I föreningen finns vindsförråd. Denna lägenhet disponerar två förråd om 3 kvm respektive 4,5 kvm på vinden. En stor del av vinden är gemensam för större objekt. Tvättstuga och cykelrum finns i källaren. På sommarhalvåret har föreningen utemöbler och grillplats på innergården. Här finns även sandlåda för barnen och cykelparkering.
 • Byggnationsår 1910
 • Kommentar till byggnadsår 1929 enligt Lantmäteriutdrag
 • Fönster Nya fönster från 2019
 • Fastighetsbeteckning SOLNA RYTTAREN 6
 • Upplåtelseform Bostadsrätt
 • Övrigt om byggnaden, tex Renoveringar Fasadrenovering 2019 Nytt tak från 2019 Nya fönster 2019
 • Rum 3
 • Typ av kök Kök
 • Bostadens Elförbrukning -
 • Energideklaration Utförd
 • Byggnadens Energiförbrukning 162 kWh/kvm/år
 • Energiklass F
 • Hiss Ja
 • Våning 3 av 4
 • Balkong Ja
 • Andel av årsavgiften 10,4022 %
 • Kommentar till andelstal -
 • Andel i föreningen 10,4022 %
 • Föreningssnamn Brf Ryttaren 6
 • Elkostnad 3 600 kr/år
 • Försäkringskostnad 7 800 kr/år
 • Total driftkostnad 11 400 kr/år

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

I föreningen finns vindsförråd. Denna lägenhet disponerar två förråd om 3 kvm respektive 4,5 kvm på vinden. En stor del av vinden är gemensam för större objekt. Tvättstuga, cykelrum och föreningens förråd finns i källaren. På sommarhalvåret har föreningen utemöbler och grillplats på innergården. Här finns även sandlåda för barnen och cykelparkering. Den totala bostadsytan är 734 kvm.

Parkering

Boendeparkering tillämpas i Solna på gatorna i området.

Tv och bredband

Bredband från Telia ingår i avgiften (upp till 100 Mbit/s). Telias grundutbud för TV ingår i avgiften.

 • Föreningsnamn Brf Ryttaren 6
 • Ekonomi Inga planerade avgiftshöjningar (kontrollerat 2020-10-08)
 • Äger föreningen marken Ja
 • Antal lägenheter 10
 • Antal lokaler 1
 • Tillåter föreningen delat ägande Ja

Området

Allmänt om området

Gamla Råsunda är en av Solna och Sundbybergs mest omtyckta delar. Området erbjuder förutom byggnader med vackra fasader från förra sekelskiftet ett stort utbud av trevliga restauranger och caféer samt en blandad kompott av intressanta mindre butiker av olika slag. På Råsundavägen ligger charmiga biografen Filmstaden som visar aktuella filmer. Området som även kallas Filmstaden är en modern stadsdel som varvas med både bostäder och arbetsplatser. Perfekta promenad- och joggingstråk finns runt både Råstasjön och Lötsjön.

Närservice

Solna Centrum som ligger på fem minuters promenadavstånd som har 120 butiker. För bästa möjliga shoppingupplevelse finns Nordens största shoppingcentra Mall of Scandinavia som ligger på tio minuters promenadavstånd. Mall of Scandinavia är beläget i Arenastaden, intill Solna station och Friends Arena. Invigningen ägde rum i november förra året. Här finns 224 butiker och restauranger, fördelade på 101 048 kvadratmeter. Här erbjuds det bästa inom mode, sport och skönhet som inredning och teknik. Här finns även Sveriges första IMAX® biograf som även är Nordens största biograf. Mall of Scandinavia har hela 3 700 parkeringsplatser.

Kommunikation

Goda kommunikationer utmed Råsundavägen med buss 515 som tar 25 minuter till Odenplan. Tunnelbanans blå linje tar 10 minuter till Centralen. Gångavstånd är det även till pendeltågen vid Solna Station, pendeln tar 10 minuter till Centralen .

Flyttkalkylatorn

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.