Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

Objektet sålt
73 m² Boarea
3 Rum

Fakta

 • Adress Släggbacken 1
 • Område Huvudsta / Solna
 • Avgift 3 981 kr Inkl. värme och VA. En obligatorisk avgift på 51 kr tillkommer för Com Hems analoga basutbud av TV-kanaler.
 • Boarea 73 m²
 • Rum 3
Ansvarig mäklare Said Said Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Sundbyberg - Solna 072-299 92 33
said.said@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Extra kontakt Emma Hanna Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Sundbyberg - Solna 0739-722 722
emma.hanna@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Ansvarig mäklare Said Said Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Sundbyberg - Solna 072-299 92 33
said.said@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Extra kontakt Emma Hanna Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Sundbyberg - Solna 0739-722 722
emma.hanna@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering

Bilder

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Brf Talgoxen 1 & 3 är en förening som nyligen förvärvat fastigheten Talgoxen 1 och fastigheten Talgoxen 3. Föreningen klassas som en äkta förening. I föreningen finns 175 lägenheter och 21 förrådslokaler. Antal bostadsrätter är 110 st och 56 st + 9 tomma hyresrätter i föreningen. I dagsläget finns inga planer på att förändra avgifterna. Stambyte kommer att påbörjas under 2020 och föreningen har full finansiering för detta projekt bl.a. tack vare försäljningar av lägenheter.

Renoveringar

- Stambyte/-renovering är i dagsläget ej upphandlat eller projekterat. Underlag för att ta möjliggöra upphandling är under framtagande. Uppskattad starttid 2020. - Hissarna är besiktigade utan anmärkning 2018. Renovering av hissar kommer att påbörjas tidigast 2020 men är i dagsläget ej upphandlat eller projekterat. - Allmänbelysning i och utanför entréer samt i trapphusen bytt mot miljövänlig och energisnål LEDbelysning 2017. - Brytskydd monterat på samtliga dörrar till allmänna utrymmen i fastigheterna 2018. Utvändigt underhåll - Takrenovering genomförd 1999. - Fasadrenovering med nya balkonggolv samt räcken genomförd 2007. - Byte till aluminiumbeklädda yttre fönsterbågar med isolerglas 2008 för de indragna partierna mot gatan, på gavlarna samt hela bottenvåningen. - Låssystem för fastigheternas entrédörrar samt dörrar till gemensamma utrymmen utbytta 2018. - Brytskydd monterat på ytterdörrar till gemensamma lokaler/förråd 2018.

Parkering

Boendeparkering Solna Stad. 750kr/kvartal. Utöver boendeparkering finns möjlighet att hyra en fast plats. Information finns här: https://www.solna.se/sv/stadsbyggnad-trafik/parkering/hyra-parkeringsplats/ Fasta parkeringsplatser med eller utan elstolpe i direkt anslutning till fastigheterna finns att hyra av Solna Stad. Det finns även gott om boendeparkering vid husen och i området. Kontakta Solna Stad både för platshyra och för att ordna med tillstånd för boendeparkering.

Tv och bredband

Fastigheterna är försedda med kompletta anläggningar från Com Hem som levererar kabel-TV, Internet/bredband samt IP-telefoni. Boende tecknar eget avtal med leverantören och betalar själv för sina valda tjänster. - Vanlig telefoni finns också i fastigheterna

 • Föreningsnamn Brf Talgoxen 1 och 3
 • Ekonomi Inga planerade avgiftsförändringar.
 • Antal lägenheter 175
 • Antal hyreslägenheter 66
 • Antal lokaler 21
 • Tillåter föreningen juridisk person som köpare Nej
 • Tillåter föreningen delat ägande Ja

Området

Allmänt om området

I området finns härliga grönområden och natur att se såsom strandmiljöer och promenadstråk samtidigt som du har nära till kommunikationer och stadsmiljön. Huvudsta strand sträcker sig ända från Huvudsta allé upp till Jungfrudansen. Nedanför Huvudsta gård finns en liten anläggning för samvaro med campingbord, bänkar och en grillplats på gräsmattan. Huvudsta strandpromenad är en omtyckt promenadväg på ca 4 km. Den sträcker sig från Vasastan i Stockholm ända till Sundbyberg. Promenaden bjuder på vackra naturscener och strandmiljöer utmed Karlbergssjön, Karlbergskanalen, Ulvsundasjön och Bällstaviken. Vid stranden ligger ett flertal sevärdheter såväl av nutida som av kulturhistorisk karaktär. Nere vid vattnet finns kända Pampas Marina med förstklassig mat och med mysig vy över vatten och stad. Med en kort promenad tar du dig till Pampas Marina, där i närheten finns också klippbad samt Huvudstabadet med en utomhusbassäng som är öppen sommartid. I anslutning till Huvudstabadet finns Augustendals 4H gård med många djur och mysigt café. Bara ett stenkast bort ligger Huvudsta Centrum med ett antal butiker, gym och restauranger. Härifrån är det även lätt att ta sig till Solna Centrum eller Sundbybergs Centrum. På bara ca 10 minuter tar du dig in till Stockholm Central.

Närservice

Huvudsta Centrum ligger på gångavstånd från bostaden. Där hittar du bland annat vårdcentral, apotek, mataffär, frisörer, radio- och TV-affär, gym, videobutik, blomsteraffär, tygaffär, hälsokost, sko- och nyckelservice samt flera restauranger och bankomat. Dina postärenden kan du göra på Hemköp och i videobutiken. I Solna Centrum finns ett stort utbud av butiker och matställen. Hit kan du ta dig antingen med tunnelbana (byte i Västra skogen till Akalla-linjen) eller buss 123 på mindre än 10 minuter. Sundbyberg är granne till Solna. Sundbybergs Centrum ger en härlig småstadskänsla med sitt köpstråk fyllt av småbutiker och restauranger. Här hittar du även den nya Signalfabriken med bland annat restauranger, butiker, gym och blomsterbutik. Hit kan du ta dig med tunnelbanan på mindre än 10 minuter. Närmaste vårdcentral ligger i Huvudsta Centrum. Karolinska sjukhuset ligger i Solna. I Solna finns folktandvård samt en mängd privata tandläkare. I anslutning till området finns flera förskolor, låg- och mellanstadieskolor såväl som en specialskola för dyslektiker, en specialskola och förskola för handikappade barn samt en högstadieskola.

Kommunikation

Till Huvudsta Centrum tar du dig på bara några minuters promenad och där har du tunnelbanan. Det är tunnelbanans blå linje mot Kungsträdgården - Hjulsta som passerar, och man når T-Centralen i Stockholm på ca 10 min. Du har buss 113 i närheten som tar dig till Solna Centrum på bara tio minuter. Du kan även ta bussen åt andra hållet och då kommer man till Sundbyberg, där man kan byta till pendeltåg och tvärbana. Bussen fortsätter därefter mot Blackeberg.

Parkering

Inom Solna finns boendeparkering som möjliggör parkering på gator och parkeringsplatser i närheten.

Övrigt

Huvudstabadet ligger på gångavstånd från bostaden. Huvudstabadet har en utomhusbassäng med 50 m banor och barnbassäng. Hufvudsta Gård ligger nära Huvudstabadet längst promenadvägen. Det var på denna gård mordet på Gustaf III planerades (den berömda maskeradbalen). Idag är det en välkänd konferensgård prisbelönt för sin goda mat. Bara en liten bit bort ligger Huvudstafältet. Här hittar du många gräsplaner och grusplan för olika bollsporter. Tennisplaner som under vintern blir en konstfryst skridskoplan. Du hittar även Boulebana här.

Flyttkalkylatorn

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.