Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

Objektet sålt
70 m² Boarea
3 Rum

Fakta

 • Adress Släggbacken 4
 • Område Huvudsta Solna
 • Avgift 3 838 kr Inkl. värme och VA. En obligatorisk avgift på 51 kr tillkommer för Com Hems analoga basutbud av TV-kanaler.
 • Boarea 70 m²
 • Rum 3
Ansvarig mäklare Said Said Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Sundbyberg - Solna 072-299 92 33
said.said@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Extra kontakt Tidor Ablahad Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Sundbyberg - Solna 072-3080195
tidor.ablahad@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Ansvarig mäklare Said Said Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Sundbyberg - Solna 072-299 92 33
said.said@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Extra kontakt Tidor Ablahad Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Sundbyberg - Solna 072-3080195
tidor.ablahad@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering

Bilder

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Brf Talgoxen 1 & 3 är en förening som nyligen förvärvat fastigheten Talgoxen 1 och fastigheten Talgoxen 3. Föreningen klassas som en äkta förening. I föreningen finns 175 lägenheter och 21 förrådslokaler. Antal bostadsrätter är 110 st och 56 st + 9 tomma hyresrätter i föreningen. I dagsläget finns inga planer på att förändra avgifterna. Stambyte kommer att påbörjas under 2020 och föreningen har full finansiering för detta projekt bl.a. tack vare försäljningar av lägenheter.

Renoveringar

- Stambyte/-renovering är i dagsläget ej upphandlat eller projekterat. Underlag för att ta möjliggöra upphandling är under framtagande. Uppskattad starttid 2020. - Hissarna är besiktigade utan anmärkning 2018. Renovering av hissar kommer att påbörjas tidigast 2020 men är i dagsläget ej upphandlat eller projekterat. - Allmänbelysning i och utanför entréer samt i trapphusen bytt mot miljövänlig och energisnål LEDbelysning 2017. - Brytskydd monterat på samtliga dörrar till allmänna utrymmen i fastigheterna 2018. Utvändigt underhåll - Takrenovering genomförd 1999. - Fasadrenovering med nya balkonggolv samt räcken genomförd 2007. - Byte till aluminiumbeklädda yttre fönsterbågar med isolerglas 2008 för de indragna partierna mot gatan, på gavlarna samt hela bottenvåningen. - Låssystem för fastigheternas entrédörrar samt dörrar till gemensamma utrymmen utbytta 2018. - Brytskydd monterat på ytterdörrar till gemensamma lokaler/förråd 2018.

Parkering

Boendeparkering Solna Stad. 750kr/kvartal. Utöver boendeparkering finns möjlighet att hyra en fast plats. Information finns här: https://www.solna.se/sv/stadsbyggnad-trafik/parkering/hyra-parkeringsplats/ Fasta parkeringsplatser med eller utan elstolpe i direkt anslutning till fastigheterna finns att hyra av Solna Stad. Det finns även gott om boendeparkering vid husen och i området. Kontakta Solna Stad både för platshyra och för att ordna med tillstånd för boendeparkering.

Tv och bredband

Fastigheterna är försedda med kompletta anläggningar från Com Hem som levererar kabel-TV, Internet/bredband samt IP-telefoni. Boende tecknar eget avtal med leverantören och betalar själv för sina valda tjänster. - Vanlig telefoni finns också i fastigheterna

 • Föreningsnamn Brf Talgoxen 1 och 3
 • Ekonomi Inga planerade avgiftsförändringar.
 • Antal lägenheter 175
 • Antal hyreslägenheter 66
 • Antal lokaler 21
 • Tillåter föreningen juridisk person som köpare Nej
 • Tillåter föreningen delat ägande Ja

Området

Allmänt om området

Lugna och naturnära stadsdelen Huvudsta ligger mycket bra och centralt i Solna. Nära kommunikationer och service. Här finns Huvudsta strandpromenad som är en härlig och omtyckt cykel- och promenadväg. Den sträcker sig från Vasastan i Stockholm via Karlbergs Slott ända till Sundbyberg. Promenaden bjuder på vackra naturscener och strandmiljöer utmed Karlbergssjön, Ulvsundasjön och Bällstaviken. Vid stranden ligger ett flertal sevärdheter såväl av nutida som av kulturhistorisk karaktär. Här finns bl.a välkända Pampas Marina med omtyckt sjökrog och båthamn, ridskola, Huvudstabadet med utomhusbassäng, Huvudsta Slott, Augustendals 4H gård med många djur och mysigt café. Området är barnvänligt med både förskolor och grundskolor inom gångavstånd. På två minuters gångavstånd finns Pampas Parken, av många ansedd som Solnas bästa parklek. För den som gillar att träna finns flera gym inom några minuters promenadavstånd och underbara joggingspår ner mot Pampas. Bara en kort promenad bort ligger Solna Centrum som erbjuder olika butiker och en mångfald restauranger och serviceinrättningar samt mycket goda kommunikationer i form av T- bana, tvärbana och en stor busscentral med flera olika busslinjer. Att gå till Solna Centrum tar ca 7 minuter och till Kungsholmen tar det ca 15 min. En cykelfärd in till centrala Stockholm tar ca 10-15 min. För mer info besök www.solna.se

Närservice

Precis i närheten finns matvaruaffär, frisör, konditori, videobutik, gym, pizzeria, Solna centrum ligger på nära avstånd med ett stort utbud av butiker och service, restauranger och djuraffär. Här finns bland annat post, apotek och systembolag samt kommunikationer i form av T- bana, tvärbana och en stor busscentral med flera olika busslinjer.

Kommunikation

Goda kommunikationer med bussar och T-bana Solna Centrum eller Västra Skogen med dubbla linjer in mot Stockholm city. Västra Skogens tunnelbana har restid 3 min till Fridhemsplan och 7 min till T-centralen samt 10 min till Kista. Armégatan trafikeras av flera busslinjer mot bl.a. Solna Centrum, Sundbyberg, Bromma flygplats, Karolinska och Karlberg station. Strax utanför bostadsområdet går busslinje 123 som tar dig från Armégatan till Solna Centrum på ca 4 minuter. Med busslinje 507 från Armégatan via Karolinska Sjukhuset tar du dig till St Eriksplan på ca 18 minuter och sedan vidare till Karlbergs Station på ca 20 minuter. Med busslinje 152 från Armégatan till Liljeholmen tar du dig på ca 12 minuter och där kan du fortsätta vidare till Älvsjö Station. Med busslinje 152 från Armégatan till Solna Centrum tar du dig på ca 4 minuter och du klan fortsätta med bussen vidare mot Sundbyberg och Bromma Flygplats. Det går väldigt smidigt att ta sig ut med bil på E18, E4 samt E20.

Parkering

I området råder boendeparkering. Tillståndet för boendeparkering är gratis, månadskort kostar 300 kr, säsongskort gäller 3 månader och kostar 750 kr. Tillstånd för boendeparkering sökes på Medborgarkontoret, tel: 08-734 21 00 eller på www.solna.se.

Övrigt

I Arenastaden finns nu Sveriges nya nationalarena på plats och invigdes under hösten 2012. I anslutning till arenan kommer en hel Arenastad att byggas och allt detta på kort och bekvämt avstånd. Arenastaden ska bli Nordens främsta destination för evenemang, shopping, arbete, boende och rekreation. En helt ny och unik stadsdel växer fram med bland annat Sveriges nya nationalarena för fotboll och andra evenemang, ett av Skandinaviens största shoppingcenter med Nordens största SF-biograf, Stockholms högsta hotell och omkring 10 000 arbetsplatser och 2 000 bostäder tar sin plats i Solna. SOLNA UTNÄMND TILL SVERIGES BÄSTA KOMMUN ATT BO I Solna har under 2013 blivit utnämnd till att vara landets bästa kommun att bo och att leva i. För mer info se länk: http://www.fokus.se/2013/05/har-ar-det-bast-att-bo-2013/

Flyttkalkylatorn

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.