Sök på Mäklarringen

Objektet såld

Blåsbacksvägen 93

Färingsö Stenhamra / STENHAMRA
58 m² Boarea
2 Rum

Fakta

 • Adress Blåsbacksvägen 93
 • Område Färingsö Stenhamra
 • Avgift 3 753 kr I månadsavgiften ingår: vatten, avlopp, sophämtning, förråd och garageplats i länga.
 • Boarea 58 m²
 • Rum 2
 • Drift 29 500 kr/år
Maria Pettersson Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Ekerö
0737-28 63 28 maria.pettersson@maklarringen.se Mejla
Maria Pettersson Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Ekerö
0737-28 63 28 maria.pettersson@maklarringen.se Mejla

Bilder

Välkommen till Blåsbacksvägen 93!
Välkommen till Blåsbacksvägen 93!
Entréhall öppet mot kök
Entréhall öppet mot kök
Kök
Kök
Detaljbild kök
Detaljbild kök
Plats för matbord
Plats för matbord

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Föreningen upplåter 56 lägenheter med bostadsrätt och en lokal i totalt 14 st flerbostadshus i en till två våningar. Av dessa är 28 st 2:or, 14 st 3:or och 14 st 4:or. Föreningen har också en föreningslokal som medlemmarna kan boka kostnadsfritt. Inom området finns lekpark och parksoffor. Föreningen förvaltas av SBC Bostad AB tfn: 0771-722722, telefontid kl. 9-12. Ordförande i föreningen är Johan Hammarlund. Föreningen är medlem i Stockby vägförening (består av vägar, belysning och grönområden)

Renoveringar

Yttertaken på bostäderna är omlagda 2006/2007. Garagetaken 2006. Fönster och altandörrar har renoverats och målats om ca 2013. Ytterdörrarna är bytta ca 2014. Fasaderna är ommålade under 2020.

Parkering

Garage i länga ingår i månadsavgiften. Det är väggar mellan garageplatserna. Extra parkeringsplats finns utomhus och kan hyras för ca 200kr/mån. Gästparkering finns i området.

Tv och bredband

Boende är anslutna till en centralantenn (grundutbudet ingår i månadsavgiften). Internetanslutning sker via telenätet, ADSL.

 • Föreningsnamn Brf Lövängen
 • Äger föreningen marken Ja
 • Antal lägenheter 56
 • Överlåtelseavgift 1 313 kr
 • Pantsättningsavgift 525 kr betalas av köparen
 • Tillåter föreningen juridisk person som köpare Nej
 • Äkta/oäkta bostadsrättsförening Äkta

Området

Allmänt om området

Bostadsrätten är belägen i mycket lugnt och trivsamt bostadsområde i Stenhamra, Färingsös tätort. Blåsbacksvägen är en lugn återvändsgata. Det är gångavstånd till skolor åk F-9, flera förskolor (Lövhagens förskola "Lövis" och Stenhamra förskola ligger bara några minuters promenad), fritids, busshållplats, bad, lekplats, mataffär, pizzeria, ridskola, träningscenter, frisör/hudvårdssalong och läkarmottagning. Runt om kring finns fina naturområden som inbjuder till ett härligt friluftsliv. Inom Färingsö finns några naturreservat, parker och el-ljusspår/motionsspår. På Mälaröarna finns det tre golfbanor varav Troxhammar golf är den närmaste. Slalombacke (Ekebyhovsbacken) finns på Ekerö. I Skå/Svanhagen, ett par minuter med bil från Stenhamra ligger en stor idrottsplats med ishall, fotbollsplaner och konstgräsplan. Idrottsklubben heter SKÅ IK. Det är gång/cykelbana från Stenhamra, förbi idrottsplatsen och till Brommaplan. Lite bakgrundsinformation om namnet STENHAMRA: Namnet Stenhamra kommer passande nog från att där låg Stockholms största stenhuggeri. Den 1 september 1884 flyttades verksamheten med hus och allt från Huvudsta till de nyinköpta markerna vid Stockby i Sånga socken. Där fanns granitberg av mycket god kvalitet. Kring stenbrottet växte ett eget isolerat samhälle fram. Här fanns arbete, bostad, skola, vänner och nöjen. Arbetet var hårt och riskabelt. År 1918 arbetade man 57 timmar/vecka året om och efter tre år fick arbetarna en veckas semester. Stenhamra växte fram till Stockholms största stenhuggeri och levererade en stor del av gatstenen till Stockholms gator. Efter nedläggningen 1937 har de spännande miljöerna lockat till flera kända filminspelningar såsom "Pippi Långstrump" och "Bröderna Lejonhjärta".

Kommunikation

Det är gångavstånd till busshållplats. Bussarna går till Brommaplan och nr 176 går via Solna C till Mörby C (Danderyds sjukhus). Till Brommaplan tar det ca 30-35 minuter. Det finns färjeförbindelse mellan Ekerö och Slagsta (i Botkyrka kommun) som gör att man snabbt kan ta sig ut på E4:an. Färjeläget finns vid Jungfrusund som nås lättast genom att passera Ekerö centrum och fortsätta förbi Gällstaö. Kort därefter är man framme vid färjeläget. I rusningstrafik går färjorna var 10:e minut. Från Tappström vid Ekerö Centrum går pendelbåtslinje 89 in till Klara Mälarstrand, för mer information och tidtabell se Ekerö kommuns eller SLs hemsida.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.