Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

Objektet sålt
32 m² Boarea
1 Rum

Fakta

 • Adress Sankt Paulsgatan 28 C, 2 tr (gårdshus)
 • Område Södermalm
 • Avgift 1 839 kr
 • Boarea 32 m²
 • Rum 1
 • Drift 5 220 kr/år
Helena Österman Fastighetsmäklare Mäklarringen Nacka - Värmdö 0703-33 54 21
helena.osterman@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Helena Österman Fastighetsmäklare Mäklarringen Nacka - Värmdö 0703-33 54 21
helena.osterman@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering

Bilder

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Huset är ritat av civilingenjör och arkitekt Albin Ferdinand Medberg och uppfördes 1881-1882. Föreningen var från att fastighetens byggdes till år 2000 ett aktiebolag. Bolaget fusionerades in i den nuvarande bostadsrättsföreningen år 2000 (samma personer bodde i huset före och efter detta). Föreningen äger fastigheten Hagen 6 som består av Sankt Paulsgatan 28 A-C samt Timmermansgatan 26 och upplåter 37 bostadsrätter samt två sammanlänkande lokaler som hyrs ut som en enhet. Totalyta byggnader är enligt taxeringsbeskedet 1 897 kvm, varav 1 824 kvm utgör lägenhetsyta och 73 kvm lokalyta. I föreningen finns tvättstuga på bottenvåningen i A-huset med ingång från gården. Här finns två tvättmaskiner, en torkskåp, ett torktumlare samt mangel. Det finns även en gemensam bastu med tillhörande relaxrum som kan bokas av medlemmarna. På innergården finns grillmöjligheter och cykelställ. Varje år genomförs två gårdsstädningar och en gårdsfest. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Beijer Förvaltning & Bokföring HB. MFS Fastighetsservice går igenom fastigheten med varannan veckas intervall.

Renoveringar

Utförda renoveringar 1983: Elstigar & stambyte. Den som vill renovera badrum bör se till att stambyta fram till där stammen lämnar lägenheten för att slippa riskera att få det renoverade badrummet upprivet vid ett nytt stambyte. 2008: Renovering av fasad, portar & fönster 2011: Stamspolning 2012: Renovering av tvättstuga 2014: Fönsterrenovering 2015: Nytt värmestyrningssystem 2017: Målning av yttertak 2018: Byggt barnvagnsförvaring i B-portens gång mot innergård Planerade: Byte av värmesystem.

Tv och bredband

Fastigheten är ansluten till kabel-tv och bredband via Com Hem. Föreningen har tecknat ett gruppavtal, kostnad 135 kr/månad/bostad.

 • Föreningsnamn Brf Neptunus
 • Hemsida www.egrannar.se/brfneptunus
 • Ekonomi Vid årsskiftet 2019/2020 höjdes avgifterna med 2%. Föreningens långfristiga skulderna är (enligt ÅR 2018) ca 7.7 Mkr vilket ger en belåning på ca 4 200 kr/kvm. Avgift/kvm är ca 690 kr.
 • Äger föreningen marken Ja
 • Antal lägenheter 37
 • Antal lokaler 2
 • Överlåtelseavgift 1 183 kr betalas av köparen
 • Pantsättningsavgift 473 kr betalas av köparen
 • Tillåter föreningen juridisk person som köpare Nej
 • Tillåter föreningen delat ägande Ja

Området

Allmänt om området

På Sankt Paulsgatan bor du mitt i söders puls som erbjuder en unik kombination av det moderna stadslivet och den historiska förankringen. Härifrån har du nära till ett digert restaurang- och nöjesutbud samt shopping i kvarteren runt Mariatorget, Götgatan och Medborgarplatsen. I de närbelägna kvarteren finns också pittoreska områden med charmiga butiker att upptäcka. Längs med Mariaberget ligger den vackra promenadsträckan Monteliusvägen med den mest hänförande av utsikter över Riddarfjärden och Stockholms innerstad. Här finns också Ivar Los park. Lika vacker är utsikten från Skinnarviksberget med sina 53 m över havet. Grönområden finns på kort avstånd såsom Fatbursparken och Tantolunden med fina promenadstråk längs Årstaviken. Här finns även en härlig badplats med sandstrand och hopptorn.

Närservice

Det finns det många välsorterade mataffärer och nischade butiker i närområdet. T.ex. nås "Ica Aptiten" på Torkel Knutssonsgatan, "Willys" på Hornsgatan och "Paradiset" på Brännkyrkagatan och Coop Zinken på kort promenadavstånd. Det är heller inte långt till Medborgarplatsens "stora Coop" och saluhall.

Kommunikation

Mycket bra kommunikationerna med tunnelbana från Mariatorget alternativt Slussen eller med pendeltåg från Stockholm Södra. Många busslinjer trafikerar också området.

Parkering

Det finns många privata parkeringsgarage inom församlingen men även större garage som administreras bl.a. av Qpark kring Medborgarplatsen och Södra Stationsområdet. Sök efter närmaste garage på www.q-park.se eller www.garageplatsen.se. I övrigt kan folkbokförd i stadsdelen erhålla tillstånd för boendeparkering.

Flyttkalkylatorn

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.