Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

Objektet sålt
85 m² Boarea
3 Rum

Fakta

  • Adress Johannesgatan 5
  • Område Norrmalm-City
  • Avgift 3 717 kr Ink. värme, VA
  • Boarea 85 m²
  • Rum 3
  • Drift 7 200 kr/år
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta-Bandhagen-Årsta 0760-455 788
marcus.klass@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta-Bandhagen-Årsta 0760-455 788
marcus.klass@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering

Bilder

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Johannes Mindre är en mindre bostadsrättsförening med 22 lägenheter i de lugna kvarteren runt Johannes kyrka i Stockholm. Föreningen bildades 1999 genom ombildning och köp från Svenska Bostäder. Fastigheten består ett hus med tre portar, Johannesgatan 3,5 och 7. Bostadsarea är 1 952 kvm och 42 kvm lokalarea. Fastigheten disponeras med tomträtt, omskrivningsår 2027.

Övrigt om föreningen

Föreningen har en skyddad och barnvänlig gård med välskötta träd och buskar. Varje år skördas bl.a. valnötter. Både barnfamiljer och äldre njuter av gården under egna grillkvällar eller gemensamma fester. I nr 3 finns en gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare, mangel och torkrum. Hushållssopor med sortering av matavfall och tidningar. För ekonomisk förvaltning anlitas Nabo. För teknisk förvaltning anlitas Danigo AB

Renoveringar

2019 genomfördes en förebyggande stamspolning. Innergården renoverades. 2017 OVK genomförd 2015 Målning av fönster 1989-1990 Totalrenovering av husen till modern standard med hissar, fjärrvärme, vindslägenheter m.m. En stor del av lägenheterna har under senare år renoverats till högsta kvalitet med bl.a. balkonger i sydväst.

Tv och bredband

Bredband och tv levereras av ComHem

  • Föreningsnamn Brf Johannes Mindre
  • Ekonomi I dagsläget (juni 2020) planeras inte några avgiftsändringar. Senaste ändringen var 2016 då månadsavgiften sänktes med 7%. Föreningen har en mycket god ekonomi och är lågt belånad. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5 % av ett prisbasbelopp av köparen. En pantsättningsavgift om 1 % av ett prisbasbelopp per pantsättning kan tas ut enligt stadgarna, men för närvarande tas ingen avgift ut. Se mer information i årsredovisning och stadgar samt länkar och bilagor.
  • Antal lägenheter 22

Området

Allmänt om området

På lugna Johannesgatan i hjärtat av Stockholms city finns avskildhet och lugn på föreningens trivsamma och välskötta innergård, med bara ett par minuters promenad nås folklivet i den grönskande parken vid Johanneskyrkan, Humlegården och Observatorielunden.

Närservice

På bekvämt promenadavstånd finns myller och folkliv, allt som kan tänkas av service, restauranger och upplevelser. Slink ned till Urban Deli, Coquetel Social, Nabo eller Frantzén för att bara nämna några av de mest populära barerna/restaurangerna just nu. Shoppa på NK, Ströms eller Sturegallerian, gläds åt ett besök på Konserthuset eller Operan. Njut av en behandling eller ett dopp på Centralbadet eller Sturebadet.

Kommunikation

Bättre kommunikationsläge är det svårt att tänka sig med ca 300 m. till t-bana Hötorget, ca en km till T-centralen, Centralstationen och Arlanda Express som tar dig vidare ut till resten av världen. För innerstadsresor kanske någon av bussarna på Sveavägen eller Birger Jarlsgatan kan passa?

Parkering

För att få boendeparkeringstillstånd krävs att du är folkbokförd inom ett boendeparkeringsområde och äger bil, kostnad 1 100 kr/månad eller 75 kr/dygn.

Övrigt

I centrala Stockholm finns ett stort antal skolor, några av de närmaste har internationell prägel som exempelvis Stockholm International School, Franska skolan och Tyska skolan.

Flyttkalkylatorn

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.