Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

×
Fri värdering?
Objektet sålt
35,5 m² Boarea
2 Rum

Fakta

 • Adress Bjurholmsgatan 14, 7tr
 • Område Södermalm/SoFo
 • Boarea 35,5 m²
 • Rum 2
 • Drift 4 200 kr/år
 • Möjligt tillträde Enligt överenskommelse
Ewa Sommarborg Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Stockholms Innerstad 0735-29 37 55
ewa.sommarborg@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Ewa Sommarborg Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Stockholms Innerstad 0735-29 37 55
ewa.sommarborg@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering

Bilder

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Brf Täppan är en äkta förening och består av adresserna Bjurholmsgatan 10-16 och Östgötagatan 65-71. Föreningens medlemmar har tillgång till en mycket välskött och trivsam innergård som är utformad av en trädgårdsarkitekt och kan erbjuda skön vila, rekreation och avkoppling. På innergården finns det fina grönytor, planteringar, lekplats och trädgårdsmöbler. På gården finns ett lusthus som kan bokas av föreningens medlemmar. Välutrustad tvättstuga helt nybyggd 2016. Barnvagnsrum finns. På innergården finns det ett låsbart cykelförråd där föreningens medlemmar kan förvara sina cyklar och ett rejält cykelställ på innergården.

Övrigt om föreningen

I närområdet finns allt man kan begära strategiskt placerat mitt i Sofo såsom caféer och restauranger, barer och nattklubbar, banker, kommunikationer med T-banans gröna linje, bussar åt alla tänkbara destinationer, dessutom gott om utmärkta skolor och dagis. En fantastisk stadsdel med gott om parker och grönområden.

Renoveringar

GENOMFÖRDA RENOVERINGAR 2003 Rustades gården upp med gräsmatta, planteringar och uteplats samt ett lusthus och ny belysning. 2004-2005 Stambytte alla lägenheter. 2012/2013 Stambytte resten av huset. 2009 Föreningen låter utföra en detaljerad underhållsplan som sedan dess verkar som styrdokument för allt underhåll inom fastigheten. 2010-2011 Uppdaterades ventilations- och värmeanläggningen i syfte att minska förbrukningen av fjärrvärme. 2011 Fick tvättstugan ny utrustning och inför den obligatoriska ventilationskontrollen (OVK) besiktigades och rengjordes alla ventilations- och inkanaler. Alla termostater/ventiler till radiatorerna i bostäderna byttes ut. Inventering av rör i garaget och lokalytorna har påbörjats och stambyte i fastighetens två garageplan. 2012 Invigdes hissen på gården som går till såväl Gotlandsgatan som garagets två plan. 2014 Togs ett nytt nyckelsystem i bruk. Samtidigt installerades kamerabevakning i garaget. 2016 En omfattande renovering och ombyggnation av huset. Två våningar med fantastiska lägenheter byggs, huset fick ny fasad med tilläggsisolering, nya elstigar samt centraler i varje bostad, inglasning av alla balkonger. Vidare fick huset nya hissar, nya fönster, renoverade trapphus med tidstypisk marmor och en stor allmän upprustning där bl.a befintlig ventilation rensats. 2019/20 Upprustning av gården inklusive belysning. Installation av fler laddplatser för elbilar i garaget. Föreningens underhållsplan har utformats av kunniga konsulter och ger en väl fungerande karta över underhåll som ska utföras både nu och i framtiden. Framtida underhåll består av nya dörrar och dörrpartier, uppfräschning av trapphus och garage.

Parkering

Antal garageplatser uppgår till 143 stycken och hyrs ut till medlemmar som bor i huset för parkering av egen bil. Månadshyra 600 kr för vanlig bil- och 950 kr för elbilsplats.

Tv och bredband

TV och bredbandsanslutning via fiber som Ownit ansvarar för. Ownits bredbandsuppkoppling betalas av föreningen. Ownits bredbandsuppkoppling är 500Mbps, full duplex (dvs, farten gäller båda riktningarna).

 • Föreningsnamn HSB Brf Täppan i Stockholm
 • Hemsida http://brftappan.se/
 • Ekonomi Föreningens ekonomi är mycket god och inga beslut om avgiftsförändringar finns. Föreningen är skuldfri.
 • Äger föreningen marken Ja
 • Antal lägenheter 151
 • Antal lokaler 16
 • Överlåtelseavgift 1 183 kr betalas av köparen
 • Pantsättningsavgift 473 kr betalas av köparen
 • Tillåter föreningen juridisk person som köpare Nej
 • Tillåter föreningen delat ägande Ja

Området

Allmänt om området

Milsvida vyer, terrasser, insyns­fritt läge och en generös takhöjd garanterar ett unikt boende bland molnen. Beläget i ett av Södermalms allra mest sjudande kvarter där svenska spjutspets­designer, gamla och nya öl­kaféer möter Bondens marknad, antikvitetsaffärer och ekologiska mattempel. Och inte minst — här finns möjligheten att odla i fastig­hetens tak­trädgård. I samband med påbyggnaden fick föreningen en egen takterrass om nästan 500kvm. Här finns även en bastu, flera sittgrupper, ett orangeri som kan bokas för tillställningar samt ett utekök. Läget på Södermalm i SoFo är svårslaget där föreningens fastighet ligger i ett härligt centralt läge i Katarina församling, mitt emellan Skanstull och Nytorget. Ett stenkast från Medborgarplatsen och Götgatans puls. Ingång både från Bjurholmsgatan och från Gotlandsgatan 59.

Närservice

Här finns restauranger, caféer, livsmedelsbutik, gym, shopping, systembolag mm. Närhet till populära Nytorget och Skrapan samt resten av Södermalms fantastiska utbud av nöjen och shopping.

Kommunikation

Utmärkta kommunikationer via tunnelbanan gröna linje och ett flertal innerstadsbussar. Med en kort promenad nås både Medborgarplatsen och Skanstulls tunnelbanestationer. Pendeltågets hållplats Södra station är ca 10 minuters promenad bort och i området passerar även flertalet busslinjer.

Parkering

I fastigheten finns garageplatser som hyrs ut till medlemmar som bor i huset för parkering av egen bil. Månadshyra 600 kr för vanlig bil- och 950 kr för elbilsplats. På gatorna gäller boendeparkering.

Flyttkalkylatorn

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.