Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

Objektet sålt
65 m² Boarea
2 Rum

Fakta

  • Adress Fredsgatan 14A
  • Område Sundbyberg
  • Avgift 3 527 kr I avgiften ingår värme, VA
  • Boarea 65 m²
  • Rum 2
Tidor Ablahad Reg. Fastighetsmäklare Mäklarringen Sundbyberg - Solna 072-3080195
tidor.ablahad@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Tidor Ablahad Reg. Fastighetsmäklare Mäklarringen Sundbyberg - Solna 072-3080195
tidor.ablahad@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering

Bilder

Ljust och exklusivt vardagsrum med kakelugn
Ljust och exklusivt vardagsrum med kakelugn
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Sovrum
Sovrum

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Välkommen till ett av de äldsta husen i Sundbyberg. Fastigheterna byggdes 1915 (A-uppgången) och 1925 (B-uppgången). På gatuplan finns en liten butikslokal som långt tillbaka inrymde en bil- och diversehandel. Men för de flesta infödda sundbybergare är vår fastighet mest känd för den cykelaffär som länge låg här: Ringströms cykel & sport. Cykelhandeln har bland annat gett upphov till ett välkänt talesätt i Sundbyberg: ”När Ringström tar ut cyklarna på gatan efter vintern, då är det vår!” Cykelaffären öppnades 1953 av Allan Ringström, då känd som en mycket duktig släggkastare, något som säkert hjälpte affärerna på traven. Föreningens tvättstuga och cykelrum finns på Fredsgatan 14A samt gemensamt grillplats på bakgården får nyttjas av samtliga medlemmar.

Övrigt om föreningen

Byggnad Byggnadsår: 1925(b-uppgång)1915 Byggnadstyp: Flerfamiljhus Fönster: 2-glasfönster Uppvärmning och el Uppvärmningssystem: Fjärrvärme Föreningens ekonomi Inga planerade avgiftshöjningar.. Energideklaration Energiprestanda: 196 kWh/kvm år. TV Lägenheterna har fiberboxar inkopplade vilket innebär att varje medlem har förmånliga erbjudanden via Sundbybergs stadsnät på fiberbredband, fibertv samt telefoni. Föreningen står i dagsläget för anslutningsårsavgift till Sundbybergs stadsnät på 600kr per box men varje medlem tecknar avtal och betalar själv för tex bredbandsabonnemang.

Renoveringar

Stambytt kök och badrum 1975 Dränering av krypgrund 2007 Renovering av trapphus samt byte till säkerhetsdörr 2008 Renovering av tvättstuga 2008 Stamspolning 2009 Takrenovering slutförd 2011 Relining genom proline under huset 2012 Termostater på radiatorer 2013 Nytt tak på Fredsgatan 14 A 2014

Parkering

Generellt i Sundbyberg gäller boendeparkering via Sundbybergs kommun för ca 300kr/månad.

  • Föreningsnamn Brf Snickaren 3
  • Hemsida www.brfsnickaren3.se
  • Ekonomi Oförändrade årsavgifter 2017. Inga planerade förändringar 2018.
  • Antal lägenheter 25
  • Antal lokaler 1

Området

Allmänt om området

I Centrala Sundbyberg har du en perfekt balans av storstadspuls och småstadslugn, med naturen och grönskan precis runt hörnet. Centrala Sundbyberg erbjuder alla tänkbara kommunikationsmedel så som tunnelbana, pendeltåg, tvärbanan, flertalet bussförbindelser och även fjärrtåg om du ska ut på lite längre resor. Med tunnelbanans blåalinje tar du dig till Stockholm Central på 12 minuter och med pendeltåget är du där på endast 8 minuter. Vill du cykla i Sundbyberg finns även möjlighet till lånecyklar. Centralt beläget mitt i Sundbyberg finner ni Tornparken med en magnifik utsikt över staden. Parken är omgärdad av gräsmattor och berghällar vilket gör landskapet till en spännande plats för barnen att leka på. Sommartid finns även en plaskdamm för de mindre barnen. Intill parken ligger det 27 meter höga Vattentornet där det idag bedrivs en restaurang. Under sommaren är Marabouparken öppen för allmänheten och erbjuder en härlig blandning av konst och natur samt en plaskdamm som brukar vara ett populärt utflyktsmål för barnfamiljer. Passa på att förgylla tillvaron ytterligare med ett besök i Marabouparkens café för en brunch, lunch eller fika. För den motions sugne kan Sundbyberg erbjuda flertalet idrottsanläggningar så som; fotbollsplan, ishockeyrink, gymnastikhall, simhall och en curlinghall. I centrala Sundbyberg ligger Signalfabriken, Sundbybergs egna shopping centrum, med ett blandat utbud av affärer, caféer och restauranger. I hjärtat av Sundbyberg hittar ni även anrika gator som erbjuder en härlig blandning av caféer, restauranger, banker och affärer. Mixen av kända märkesbutiker och hantverkare är unik och ger staden en speciell charm. Centrala Sundbyberg har 5 st kommunala förskolor som Karusellens förskola, Lekplatsvägens förskola, Hagabergsgårdens förskola, Hejarensförskola och Ekorrens förskola. Här finns även 2 grundskolor i närheten som ligger i Lilla Alby och Storskogen.

Närservice

På Tulegatan, längre upp i backen, finns Ica Nära precis intill Duvbos tunnelbana. Willys, Ica kvantum och Hemköp hittar man i Sundbybergs Centrum. Även Apotek, Bank, Skatteverket, Bibliotek, Gym och andra shoppingbutiker hittar man i nya Signalfabriken och i Sundbybergs Centrum.

Kommunikation

Sundbyberg har ett bra kollektivtrafiknät med både bussar, tunnelbana, pendeltåg och tvärbana. Utanför dörren når man direkt bussar mot Sundbybergs centrum, Karolinska Sjukhuset och Solna Centrum. Ca 300 m från lägenheten finns även Duvbos tunnelbana som tar dig in till T-Centralen på 14 minuter. Tvärbanan som knyter ihop Sundbyberg med Alvik och Solna finns även i anslutning till Sundbybergs Centrum.

Parkering

Föreningen tillhanda håller ej parkeringar. Sundbybergs boendeparkering gäller gatorna runt omkring 300 kr/mån.

Övrigt

Till bostaden hör nyttjanderätt till ett vindsförråd. Föreningens gemensamma utrymmen är cykelrum i 14a, tvättstuga i 14a samt styrelserum.

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.