Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

HÄGERNÄSVÄGEN 2, 4TR

HÄGERNÄS
0 m² Boarea

Kontakta mäklaren för visning

Fakta

 • Adress HÄGERNÄSVÄGEN 2, 4TR
 • Område HÄGERNÄS

Georg Kanegärd Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Täby 070-574 40 20
georg.kanegard@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Georg Kanegärd Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Täby 070-574 40 20
georg.kanegard@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering

Bilder

Kulturbyn Rönninge by
Kulturbyn Rönninge by
Lantbruks- och kulturbyn Rönninge by
Lantbruks- och kulturbyn Rönninge by
Levande kulturby
Levande kulturby
Rastplats med rogivande sjövy
Rastplats med rogivande sjövy
Raststugan
Raststugan
HÄGERNÄSVÄGEN 2, 4TR hägernäsvägen 2, 4tr hägernäs täby
0

Beskrivning

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du vår personuppgiftspolicy

Fakta

 • Byggnationsår -
 • Fastighetsbeteckning -
 • Upplåtelseform Bostadsrätt
 • Bostadens Elförbrukning -
 • Energideklaration Utförd
 • Energiklass D
 • Energiprestanda Primärtenergital 96 kWh/kvm/år
 • Hiss Nej
 • Våning av
 • Beskrivning bilplats Parkering finns på gatan utmed hela Radarvägen och även fria parkeringar på Hägernäsvägen.
 • Andel av årsavgiften -
 • Kommentar till andelstal -
 • Andel i föreningen -
 • Föreningssnamn Brf Hägernässtaden
 • Elkostnad -
 • Total driftkostnad -

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Fakta om Brf Hägernässtaden Föreningen är belägen i Gamla Hägernäs i Täby Kommun. Husen började byggas 1957 och färdigställdes 1958. Den ekonomiska planen är från maj 1959. Fastighetsbeteckningen är: Hägernäs 7:11 Organisations numret är: 716000-0373 Föreningen består av 139 bostadsrättslägenheter, varav tre stycken ägs av Täby Kommun. Det finns desutom en bostadsrättslokal som disponeas av Walldorfförskolan och en hyreslokal, som hyrs av ATM/Ownit fram till maj 2014. 1992 genomfördes en omfattande fasadrenovering, då även fasaden tilläggsisolerades och balkongerna förstärktes. Vindarna sanerades och taket renoverades med ny takduk 2003. Därefter har fasaden sanerats och även vindarna tilläggsisolerats. 2005 genomfördes stambyte, då även ny el installerades och tomrördragningar drogs för kommade bredbandsinstallation. 2006 uppgraderade Com Hem med tre hål i väggen. Både 2:ans och 6:ans norrsidor har dränerats för att undvika att fukt tar sig in från bergsåsen in i källarna. 2007 drogs egna fibrer för bredband in i huset Se mer information om föreningens förmånliga Bredband via Ownit under fliken Information / Bredband Vintern 2008 färdigställdes bergvärmmeinstallationen - numera är vi ej längre oljeoberoende. I samband med detta installerades även nya ventilationsanläggningar återvinning av frånluft. 2008 byttes alla gamla armaturer i trapphusen mot nya sådana med rörelsedetektorer, vilket innebär att lamporna går ner i effekt då ingen befinner sig trapphuset och går upp i full effekt vid rörelse. På det sättet sparas energi och pengar. 2010 byttes Entrélåsen ut mot ett elektriskt låssystem för att säkra tillgången till husen. Portarna öppnas således numera med Tag och/eller Telefon samt möjlighet till att programera in en portkod. 2011-2012 har fönsterrenovering genomförts, då samtliga fönster i föreningen har bytts ut. 2013 genomförs total senering av den 50 år gamla tvättstugan i Hgv 8. 2014 renoverades samtliga entréer. De målades om, det byttes dörrar, golven polerades och slutligen har entréerna smyckats med växter. För mer info besök föreningens hemsida http://www.hagernasstaden.se

Parkering

Garaget Brf Hägernässtaden har ett eget garage med 50 bilplatser och 4 MC-platser. En garageplats för bil kostar 400:-/månad att hyra, 150:- för MC. Om man dessutom önskar en fjärrkontroll, kostar denna 30:- / månad därtill att hyra.

Tv och bredband

Bredbandet Föreningen har tecknat ett gruppavtal med Ownit Broadband I bredbandstjänsten ingår följande: Fast internetuppkoppling på 100/100 Mbit/s Det går att uppgradera till 250Mbit/S till en kostnad av 89kr/månad eller 500-1000Mbit/s om så önskas för 199 kr/månad. Beställs direkt av Ownit. Kabel-TV I basutbudet som ingår i månadsavgiften för lägenheten. Digital-tv BAS ingår: SVT1, SVT1 HD, SVT2, SVT2 HD, SVT24, Barnkanalen, Kunskapskanalen, TV3, TV4, Kanal 5, TV 6, Sjuan, TV 8, Kanal 9, TV10, TV11, TV12, AXESS TV, FOX, TLC.

 • Föreningsnamn Brf Hägernässtaden
 • Hemsida http://www.hagernasstaden.se
 • Överlåtelseavgift 1 000 kr

Området

Allmänt om området

I Hägernäs har du nära till natur och vatten. På gångavstånd finns såväl skog och promenadstråk som badstrand och bryggor. Norrut ligger Rönningesjön med bad, strövområden och Skavlötens motionsgård. Intill Rönningesjön ligger Rönninge by som är en visningsgård av äldre snitt där det ordnas midsommarfirande och andra aktiviteter under året. Barnen kan se och klappa olika djur. Söderut finns Hägernäs Strand med bad i Stora Värtan och med uteservering, café och restauranger.

Närservice

En ICA Nära-butik med postutlämning finns i Hägernäs centrum. Dessutom finns i området en liten närlivs, pizzeria, sushi- och thairestaurang samt en thai-massage. I Hägernäs strand finns renommerade restauranger som Pont och Matildas Deli samt Talins Café.

Kommunikation

Stommen i kollektivtrafiken är Roslagsbanan med fyra avgångar i timmen från Hägernäs station inom några minuters gångavstånd. Därifrån går tåg mot Östra Station i Stockholm dit det tar ca 20 min. Åt andra hållet kan ni resa till Åkersberga och Österskär. Buss finns mellan Hägernäs och Täby C.

Parkering

Parkering finns på gatan utmed hela Radarvägen och även fria parkeringar på Hägernäsvägen.

Övrigt

Finns skolor i närområdet, bland annat Bergtorpskolan, Drakskeppsskolan, Frejaskolan-Waldorfskola, Hägernässkolan, Viggbyskolan samt Täby Yrkesgymnasium.

Flyttkalkylatorn

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.