Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

Objektet sålt
28 m² Boarea
1 Rum

Fakta

  • Adress HÄGERNÄSVÄGEN 8, 5 TR
  • Område HÄGERNÄS
  • Avgift 1 732 kr ink. värme, vatten, kabel-TV, bredband, förråd
  • Boarea 28 m²
  • Rum 1
  • Drift 2 500 kr/år
Louise Häggberg Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Täby 076-879 32 39
louise.haggberg@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Louise Häggberg Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Täby 076-879 32 39
louise.haggberg@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering

Bilder

Fantastisk utsikt!
Fantastisk utsikt!
Entré
Entré
Vardagsrum med sovdel
Vardagsrum med sovdel
Vardagsrum med sovdel och utgång till balkong
Vardagsrum med sovdel och utgång till balkong
Fantastisk utsikt
Fantastisk utsikt

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Brf Hägernässtaden består av 137 lägenheter samt 6 lokaler. Byggår 1957. Välskött förening med bra ekonomi. År 2011 byttes samtliga fönster i lägenheterna. Fiberbredband från Ownit 100 Mbs, upp/ner för 195 kr per månad. KabelTv via ComHem med tre-hål-i-väggen. (basutbud ingår i månadsavgiften) Gratis boendeparkering, ej specifik plats kopplad till bostadsrätten. Garage finns att hyra (kö): ca 350:-/månad + ev. dosa 30:-/månad. Eget källarförråd om (ca 3 - 4 m²). Föreningen har vissa extra förråd som finns att hyra. De små förråden (ungefär lika stort som ett ordinarie) kostar 50:-/månad. De som är betydligt större kostar 100:-/månad. Det finns tillgång till matkällarförråd i hus nr 8. Cykelförråd i källarplan. Tvättstugor finns i Hägernäsvägen nr 4 och 8. Stambyte är genomfört 2004/2005, vilket har medfört nya badrum. Under våren 2008 påbörjades uppfräschning av utemiljön med bla grillplats etc. Taken har försetts med nya dukar 2004. Överlåtelseavgift 1 000:-, betalas av köparen. För mer information se även föreningens hemsida: www.hagernasstaden.se Hägernäs är ett attraktivt område med närhet till Hägernässtrand med fin badstrand, trevliga promenadvägar, café samt en restaurang vid vattnet. I närheten ligger även Rönningesjön med fina möjligheter till bad, fiske och promenader. Här finns Rönninge by och en 4 H-gård med ett flertal olika djur. I övrigt finns affärscentrum i området, närhet till buss/tåg och skola/dagis.

Renoveringar

Föreningen är belägen i Gamla Hägernäs i Täby Kommun. Husen började byggas 1957 och färdigställdes 1958. Den ekonomiska planen är från maj 1959. Fastighetsbeteckningen är: Hägernäs 7:11 Organisations numret är: 716000-0373 Föreningen består av 139 bostadsrättslägenheter, varav tre stycken ägs av Täby Kommun. Planlösning av lägenheterna finns under fliken "Mäklarinformation". Det finns desutom en bostadsrättslokal som disponeas av Walldorfförskolan och en hyreslokal, som hyrs av ATM/Ownit fram till maj 2014. 1992 genomfördes en omfattande fasadrenovering, då även fasaden tilläggsisolerades och balkongerna förstärktes. Vindarna sanerades och taket renoverades med ny takduk 2003. Därefter har fasaden sanerats och även vindarna tilläggsisolerats. 2005 genomfördes stambyte, då även ny el installerades och tomrördragningar drogs för kommade bredbandsinstallation. 2006 uppgraderade Com Hem med tre hål i väggen. Både 2:ans och 6:ans norrsidor har dränerats för att undvika att fukt tar sig in från bergsåsen in i källarna. 2007 drogs egna fibrer för bredband in i huset Se mer information om föreningens förmånliga Bredband via Ownit under fliken Information / Bredband Vintern 2008 färdigställdes bergvärmmeinstallationen - numera är vi ej längre oljeoberoende. I samband med detta installerades även nya ventilationsanläggningar återvinning av frånluft. 2008 byttes alla gamla armaturer i trapphusen mot nya sådana med rörelsedetektorer, vilket innebär att lamporna går ner i effekt då ingen befinner sig trapphuset och går upp i full effekt vid rörelse. På det sättet sparas energi och pengar. 2010 byttes Entrélåsen ut mot ett elektriskt låssystem för att säkra tillgången till husen. Portarna öppnas således numera med Tag och/eller Telefon samt möjlighet till att programera in en portkod. 2011-2012 har fönsterrenovering genomförts, då samtliga fönster i föreningen har bytts ut. 2013 genomförs total senering av den 50 år gamla tvättstugan i Hgv 8. 2014 renoverades samtliga entréer. De målades om, det byttes dörrar, golven polerades och slutligen har entréerna smyckats med växter.

Parkering

Garaget Brf Hägernässtaden har ett eget garage med 50 bilplatser och 4 MC-platser. En garageplats för bil kostar 400:-/månad att hyra, 150:- för MC. Om man dessutom önskar en fjärrkontroll, kostar denna 30:- / månad därtill att hyra. Dock är det i nuläget kö.

Tv och bredband

Bredbandet Föreningen har tecknat ett gruppavtal med Ownit Broadband I bredbandstjänsten ingår följande: Fast internetuppkoppling på 100/100 Mbit/s Det går att uppgradera till 250Mbit/S till en kostnad av 89kr/månad eller 500-1000Mbit/s om så önskas för 199 kr/månad. Beställs direkt av Ownit. Kabel-TV I basutbudet som ingår i månadsavgiften för lägenheten. Digital-tv BAS ingår: SVT1, SVT1 HD, SVT2, SVT2 HD, SVT24, Barnkanalen, Kunskapskanalen, TV3, TV4, Kanal 5, TV 6, Sjuan, TV 8, Kanal 9, TV10, TV11, TV12, AXESS TV, FOX, TLC.

  • Föreningsnamn Brf Hägernässtaden
  • Antal lägenheter 139

Området

Allmänt om området

I Hägernäs har du nära till natur och vatten. På gångavstånd finns såväl skog och promenadstråk som badstrand och bryggor. Norrut ligger Rönningesjön med bad, strövområden och Skavlötens motionsgård. Intill Rönningesjön ligger Rönninge by som är en visningsgård av äldre snitt där det ordnas midsommarfirande och andra aktiviteter under året. Barnen kan se och klappa olika djur. Söderut finns Hägernäs Strand med bad i Stora Värtan och med uteservering, café och restauranger.

Närservice

En ICA Nära-butik med postutlämning finns i Hägernäs centrum. Dessutom finns i området en liten närlivs, pizzeria, sushi- och thairestaurang samt en thai-massage. I Hägernäs strand finns renommerade restauranger som Pont och Matildas Deli samt Talins Café.

Kommunikation

Stommen i kollektivtrafiken är Roslagsbanan med fyra avgångar i timmen från Hägernäs station inom några minuters gångavstånd. Därifrån går tåg mot Östra Station i Stockholm dit det tar ca 20 min. Åt andra hållet kan man resa till Åkersberga och Österskär. Buss finns mellan Hägernäs och Täby C.

Parkering

Parkering finns på gatan utmed hela Radarvägen och även fria parkeringar på Hägernäsvägen.

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.