Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

Objektet sålt
94,6 m² Boarea
4 Rum

Fakta

 • Adress FLYGKÅRSVÄGEN 15
 • Område HÄGERNÄS
 • Avgift 5 464 kr inkl. värme, vatten, bredband och kabel-TV
 • Boarea 94,6 m²
 • Rum 4
 • Drift 7 000 kr/år

Bilder

Flygkårsvägen 15
Flygkårsvägen 15

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Flygaren1 ligger vackert på en höjd i södra Hägernäs i östra Täby. Namnet kommer av att Hägernäs länge präglades av Flygkåren F2 som låg intill vattnet och var Flygvapnets enda kår för sjöflygplan. I dag finns en sjöflygplansklubb i privat regi.

Övrigt om föreningen

Tvättstugor finns i alla i höghusen. Cykel, barnvagnsförråd, lägenhetsförråd, separata soprum samt grovsoprum. Det finns även en fristående gemensamhetslokal med plats för 50 personer. Lokalen är till för dig som bor i området och kostar 300 kr/dygn att hyra. Föreningen har en gästlägenhet på 2 rum och kök som kan hyras av boende till en kostnad på 300-500 kr per natt.

Renoveringar

Bergvärme installerades i 5 våningshusen 2011 Frånluftsvärmepump installerades i låghuset 2011 Nytt låssystem (nyckelbrickor) installerades 2011 Avloppsstammar till lägenheterna rensades 2012 Ekdörrarna i entréerna ersattes med aluminiumportar 2012 Takförbättringar 2012 och luftbehandlingssystems Godkänd OVK 2013-2014 Fasadtvätt 2017 Samtliga hissar nya 2018 Sophantering utbytt till sopstationer under mark 2019 Anslutning till kollektivt bredband 2019 Se projektet Nya Flygaren 2019-2021 Kommande renoveringar: Se projektet Nya Flygaren 2019-2021

Parkering

195 st p-platser 200 kr/mån 6 st p-platser med elstolpe 320 kr/mån 56 st garage 550 kr/mån 5 st platser i mc-garage 200 kr/mån 20 st gästparkeringar mot avgift, 8 kr/tim eller 50 kr/dygn Parkeringsplatserna följer inte med lägenhet utan det är separat kö, man kontaktar vår förvaltare FSS för att ställa sig i kön. Efterfrågan på p-platser och garage är stor och tilldelas i turordning. Vi kan ej svara på hur lång tid det tar. I väntan på egen p-plats erbjuds boendeparkering till reducerat pris 20 kr/dygn på våra gästparkeringar. (Under 2020-2021 kommer garage att ersättas med moderna Carports)

Tv och bredband

Föreningen har från 2019-08-31 tecknat avtal för kollektivt bredband 1Gbit från Bahnhof samt TV från Sappa (Sappa mer). Avgiften på 169 kr/mån för detta debiteras på månadsavin. (Fastigheten är ansluten till fibernätet, ej till respektive hus och lägenhet.) Säljaren är skyldig att lämna fungerande Router, Tv-box och fjärrkontroll vid försäljning, det tillhör lägenheten och ska lämnas kvar av säljaren alternativt bekostas av säljaren om den saknas

Information om månadsavgift

I månadsavgiften ingår kabel-TV, bredband, värme och vatten.

 • Föreningsnamn Brf Flygaren 1
 • Hemsida http://www.flygaren1.se
 • Ekonomi Föreningen förändrade årsavgifter senast 2019-01-01 då avgifterna höjdes med 2 %
 • Antal lägenheter 2016
 • Antal hyreslägenheter 64
 • Antal lokaler 4
 • Överlåtelseavgift 1 163 kr betalas av köparen
 • Pantsättningsavgift 447 kr betalas av köparen
 • Tillåter föreningen juridisk person som köpare Nej
 • Tillåter föreningen delat ägande Ja.

Området

Allmänt om området

I Hägernäs har du nära till natur och vatten. På gångavstånd finns såväl skog och promenadstråk som badstrand och bryggor. Norrut ligger Rönningesjön med bad, strövområden och Skavlötens motionsgård. Intill Rönningesjön ligger Rönninge by som är en visningsgård av äldre snitt där det ordnas midsommarfirande och andra aktiviteter under året. Barnen kan se och klappa olika djur. Söderut finns Hägernäs Strand med bad i Stora Värtan och med uteservering, café och restauranger.

Närservice

En ICA Nära-butik med postutlämning finns i Hägernäs centrum. Dessutom finns i området en liten närlivs, pizzeria, sushi- och thairestaurang samt en thai-massage. I Hägernäs strand finns renommerade restauranger som Pont och Matildas Deli samt Talins Café.

Kommunikation

Stommen i kollektivtrafiken är Roslagsbanan med fyra avgångar i timmen från Hägernäs station inom några minuters gångavstånd. Därifrån går tåg mot Östra Station i Stockholm dit det tar ca 20 min. Åt andra hållet kan ni resa till Åkersberga och Österskär. Buss finns mellan Hägernäs och Täby C.

Parkering

Parkering finns på gatan utmed hela Radarvägen och även fria parkeringar på Hägernäsvägen.

Övrigt

Finns skolor i närområdet, bland annat Bergtorpskolan, Drakskeppsskolan, Frejaskolan-Waldorfskola, Hägernässkolan, Viggbyskolan samt Täby Yrkesgymnasium.

Flyttkalkylatorn

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.