Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

×
Fri värdering?
Objektet sålt
22 m² Boarea
1 Rum

Fakta

 • Adress HÄGERNÄSVÄGEN 6
 • Område HÄGERNÄS
 • Avgift 1 250 kr inkl värme, varm- och kallvatten, bredband, tv, förråd samt parkering.
 • Boarea 22 m²
 • Rum 1
 • Drift 3 000 kr/år
Filip Gröholt Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Täby 072-252 11 99
filip.groholt@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Filip Gröholt Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Täby 072-252 11 99
filip.groholt@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering

Bilder

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Brf Hägernässtaden består av 137 lägenheter samt 6 lokaler. Byggår 1957. Välskött förening med bra ekonomi. Hägernäs är ett attraktivt område med närhet till Hägernässtrand med fin badstrand, trevliga promenadvägar, café samt en restaurang vid vattnet. I närheten ligger även Rönningesjön med fina möjligheter till bad, fiske och promenader. Här finns Rönninge by och en 4 H-gård med ett flertal olika djur. I övrigt finns affärscentrum i området, närhet till buss/tåg och skola/dagis.

Övrigt om föreningen

Eget källarförråd om (ca 3 - 4 m²). Föreningen har vissa extra förråd som finns att hyra. Det finns tillgång till matkällarförråd i hus nr 8. Cykelförråd i källarplan. Tvättstugor finns i Hägernäsvägen nr 4 och 8.

Renoveringar

1992 fasadrenovering, då även fasaden tilläggsisolerades och balkongerna förstärktes 2003 ny takduk och sanering av vindarna 2004/2005 stambyte 2006 uppgraderade Com Hem med tre hål i väggen 2007 fiber 2008 bergvärmeinstallation samt nya ventilationsanläggningar återvinning av frånluft 2008 ny armatur i trapphusen med rörelsedetektorer 2010 elektriskt låssystem till portar 2011/2012 nya fönster 2013 sanering av tvättstugan på Hägernäsvägen 8 2014 renovering av samtliga entréer: målning, byte av dörrar och polering av golv

Parkering

Brf Hägernässtaden har ett eget garage med 50 bilplatser och 4 MC-platser. En garageplats för bil kostar 400:-/månad att hyra, 150:- för MC. Om man dessutom önskar en fjärrkontroll, kostar denna 30:- / månad därtill att hyra. Dock är det i nuläget kö. Dessutom finns gratis boendeparkering, ej specifik plats kopplad till bostadsrätten.

Tv och bredband

Bredband från Ownit ingår i månadsavgiften. Digital-TV med basutbud ingår i månadsavgiften.

 • Föreningsnamn Brf Hägernässtaden*
 • Äger föreningen marken Ja.
 • Antal lägenheter 139
 • Överlåtelseavgift 1 163 kr betalas av köparen
 • Pantsättningsavgift 474 kr betalas av köparen
 • Tillåter föreningen juridisk person som köpare Nej
 • Tillåter föreningen delat ägande Ja, gäller enligt bostadsrättslagen enbart för makar, sambor eller registrerad partner. Om det kan antas att förvärvaren för egen del inte skall bosätta sig permanent i bostadsrättslägenheten kommer medlemskap att vägras.

Området

Allmänt om området

I Hägernäs har du nära till natur och vatten. På gångavstånd finns såväl skog och promenadstråk som badstrand och bryggor. Norrut ligger Rönningesjön med bad, strövområden och Skavlötens motionsgård. Intill Rönningesjön ligger Rönninge by som är en visningsgård av äldre snitt där det ordnas midsommarfirande och andra aktiviteter under året. Barnen kan se och klappa olika djur. Söderut finns Hägernäs Strand med bad i Stora Värtan och med uteservering, café och restauranger.

Närservice

En ICA Nära-butik med postutlämning finns i Hägernäs centrum. Dessutom finns i området en liten närlivs, pizzeria, sushi- och thairestaurang samt en thai-massage. I Hägernäs strand finns renommerade restauranger som Pont och Matildas Deli samt Talins Café.

Kommunikation

Stommen i kollektivtrafiken är Roslagsbanan med fyra avgångar i timmen från Hägernäs station inom några minuters gångavstånd. Därifrån går tåg mot Östra Station i Stockholm dit det tar ca 20 min. Åt andra hållet kan ni resa till Åkersberga och Österskär. Buss finns mellan Hägernäs och Täby C.

Parkering

Parkering finns på gatan utmed hela Radarvägen och även fria parkeringar på Hägernäsvägen.

Övrigt

Finns skolor i närområdet, bland annat Bergtorpskolan, Drakskeppsskolan, Frejaskolan-Waldorfskola, Hägernässkolan, Viggbyskolan samt Täby Yrkesgymnasium.

Flyttkalkylatorn

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.