Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

Objektet sålt
43,5 m² Boarea
1,5 Rum

Fakta

 • Adress Tornslingan 31
 • Område Trångsund
 • Avgift 3 051 kr Inkl. Kabel-TV. Bredband. IP-telefoni
 • Boarea 43,5 m²
 • Rum 1,5
 • Drift 2 400 kr/år
Moussa El Masri Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta-Bandhagen-Årsta 0709-30 80 87
moussa.el.masri@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Moussa El Masri Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta-Bandhagen-Årsta 0709-30 80 87
moussa.el.masri@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering

Bilder

Egen bastu i bostaden
Egen bastu i bostaden
Fina arbetsytor i köket
Fina arbetsytor i köket
Bra förvaring i hall
Bra förvaring i hall
Utgång till balkong
Utgång till balkong
Välkommen in!
Välkommen in!

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Populär förening bildad 1960 som innehar fem byggnader innehållande 303 bostadsrättslägenheter och 11 bostadsrättslokaler. Fastigheterna har löpande underhållits och man har en fastställd underhållsplan i årsredovisningen. Bredband finns installerat i samtliga fastigheter. Föreningen är gruppansluten till Bredbandsbolagets bredband. Även ComHem bredband finns indraget i alla fastigheter. Föreningen har inga planer på avgiftshöjningar (2015-08-24), utan har god ekonomi och välskötta hus. Föreningen är gruppansluten till ComHem kabel-TV. Därmed finns deras basutbud av kanaler i samtliga lägenheter. Elmätning görs via enhetsmätning och läggs på avgiftsavin från föreningen. Parkering Det finns 101 p-platser och 81 garage (52 med motorvärmare). Garageplats och parkeringsplats år att hyra, till dessa är det kö. Fri parkering på gatan. Föreningen har 8 tvättstugor, bastu, gym, hobbyhus, föreningslokal med pentry som kan bokas samt flera cykelrum och barnvagnsrum. Det finns även grillar på föreningens gård som får användas av de boende. Föreningen har tecknat ett bostadsrättstillägg kollektivt men hemförsäkring behövs fortfarande. Medlemskap i HSB Stockholm krävs. Medlemskapet kostar 500 kr/person (engångsavgift/depositionsavgift) samt en årsavgift på 300 kr/lägenhet. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 2,5 % av ett basbelopp som debiteras säljaren och en pantsättningsavgift om 1 % av ett basbelopp per pantnotering. Utförda renoveringar: 2014 Renovering av föreningslokal 2013 Automatiska garageöppnare 210/2011 Nya elstammar 2010/2011 Stambyte 2010/2011 Nya tät-och ytskikt i badrum 2010 Renovering ventilationsanläggning 1999 Renovering tvättstuga mm. Läs mer på föreningens hemsida https://www.hsb.se/sodertorn/brf/trangsund/om-foreningen/lokaler/uteplatser/

 • Föreningsnamn HSB Brf Trångsund i Trångsund
 • Hemsida https://www.hsb.se/sodertorn/brf/trangsund/om-foreningen/lokaler/uteplatser/
 • Äger föreningen marken JA
 • Antal lägenheter 303
 • Antal lokaler 10
 • Tillåter föreningen juridisk person som köpare Nej
 • Tillåter föreningen delat ägande JA

Området

Allmänt om området

Trångsund är ett område i söderort som är mycket populärt bland barnfamiljer, då det erbjuder en härlig uppväxtmiljö med bra förskolor/skolor och gymnasium samt gott om fritidsaktiviteter i närheten. Områdena Stortorp som är en äldre villaidyll och Sjöängen som utvecklades från sommarstugeområde till villabebyggelse runt sekelskiftet, ingår båda i Trångsund. Området är rikt på grönområden och är beläget intill Drevviken som har många fina badplatser och möjlighet till fiske. Vintertid erbjuder sjön vidsträckta skridskoturer längs plogande banor, pimpelfiske och skidåkning. Trångsund ligger mellan sjöarna Magelungen och Drevviken som båda är populära för friluftsaktiviteter. En av de mest besökta badplatserna är Sjöängsbadet där det även brukar anordnas midsommarfirande.

Närservice

Trångsunds centrum är ett mysigt litet återuppväckt lokalcentrum med bank, apotek, bibliotek, vårdcentral, flera restauranger, café, blomsterbutik, ICA-butik och spelbutik med paketutlämning med mera. www.trangsundcentrum.se Andra centrum i området är Skogås centrum är större och har glasats in och moderniserats. Farsta centrum är ett av de större centrumen i södra Stockholm. Länna handelsplats erbjuder bland annat sällanköpsvaror, sportartiklar, byggvaror, hemtextil och har flera större livsmedelshallar.

Kommunikation

Hit kommer du med bil från city på ca 15 minuter. I Trångsunds centrum finns pendeltåget som enkelt förbinder dig med Nynäshamn, City och Arlanda. Till Farsta centrum kommer du enkelt med buss eller pendeltåg och byte till tunnelbana i Farsta Strand. Läs med på www.sl.se och

Parkering

Fri datumparkering finns längsmed Tornslingan.

Övrigt

Fritidsaktiviteter finns för alla åldrar och de flesta smakriktningar. I närliggande Edbohallen kan man bland annat träna med Friskis & Svettis eller spela innebandy, basket eller andra inomhussporter. Ishockey spelas i Stortorpshallen, simmar gör man i Skogåshallen. Stortorpsparken är något så unikt i Stockholmsområdet som en riktig folkpark med dansbana och allt, den bildades 1992 och drivs fortfarande helt ideellt. Ca 10 minuter med bil finns Ågesta Friluftsområde med strövområden, elljusspår och skidspår. Här finns även ridklubb och ridskola, golfklubb med 27-hålsbana samt en brukshundsklubb. Trångsundsskogens naturreservat är ett omtyckt tätortsnära rekreationsområde för det rörliga friluftslivet. Det är ett spännande reservat att vandra i, eftersom det rymmer granskog, ädellövskog och sumpskog. Vid Drevviken stupar branterna dramatiskt ned mot vattnet, i klippsprången kan det vara trevligt att sitta och fika om våren.

Flyttkalkylatorn

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.