Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

Objektet sålt
61,5 m² Boarea
2 Rum

Fakta

 • Adress Tullingebergsvägen 28
 • Område Tullinge
 • Avgift 3 548 kr Inkl. värme, VA, kabel-TV
 • Boarea 61,5 m²
 • Rum 2
 • Drift 5 350 kr/år
Johannes Aydin Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Botkyrka 072 856 05 66
johannes.aydin@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Johannes Aydin Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Botkyrka 072 856 05 66
johannes.aydin@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering

Bilder

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Föreningen Daggkåpan bildades den 29 november 1962. I början av 1963 köptes två fastigheter på Tullingeberg från AB Hem På Landet, Stockholm. HSB Huddinge-Botkyrka ek.för. anlitade John Mattson Byggnads AB för att bygga 10 hus på fastigheterna. Byggnadsarbetena påbörjades under 1963 och husen blev inflyttningsklara under 1964-65.

Övrigt om föreningen

Grovsopor, glas, returpapper Grovsoprum finns i gaveln på Tullingebergsvägen 29 . Där kastar man otympliga saker, kartonger m.m.. Returplatser finns vid korsningen Tullingebergsvägen/Rundan samt mittemot Tullingebergsvägen 2. På returplatserna lämnas glas, papper, kartong och plastförpackningar till återvinning. Varje år brukar normalt en container ställas på gårdarna för trasiga cyklar, gamla möbler och annat bråte man vill bli av med. Cykelförråd Cykelförråd finns på Tullingebergsvägen 17, 27, 31, 37, 22, 30, 34, 46 och 54. Dessa är även avsedda för barnvagnar. Cyklar ska ställas i nämnda förråd eller på ställningar som finns på en del gårdar. Cyklar, vagnar etc. ska inte ställas i portarna för att städning ska kunna skötas utan svårigheter. Detta är förbjudet även av säkerhetsskäl. Om detta regel inte följs, har fastighetsskötaren tillåtelse att forsla bort cykeln/vagnen till ett utrymme i skyddsrummet på Tullingebergsvägen 22. Källarutrymmen Till varje bostadsrätt tillhör ett källarförråd och en s.k. matkällare. Tvättstugor Tvättstugor finns på Tullingebergsvägen 13, 27, 33, 24, 32, 40 och 52. Speciell grovtvättmaskin för mattor eller annat tungt finns på Tullingebergsvägen 27, 33 och 40. Städning Städning utförs i våra trapphus för närvarande en gång i veckan och även i källargångar vid behov. En gång om året görs storrengöring i källargångar och tvättstugor. Vid anmärkning ta kontakt med styrelsen eller fastighetsskötaren. Föreningsexpeditionen finns på tullingebergsvägen 27 (baksidan) Här kan du få svar på allehanda frågor,boka och kvittera ut nycklar till exempelvis gästlägenheten och skriva på avtal för medlemskap i förenings gym och bastu mm.

Renoveringar

Genomförda renoveringar: 2003-2005 Fasadrenovering 2003-2005 Renovering av värme 2005-2006 Renovering mark 2011-2012 Bergvärme 2015 P-däck

Parkering

öreningsexpeditionen finns på tullingebergsvägen 27 (baksidan) Här kan du få svar på allehanda frågor ,boka och kvittera ut nycklar till exempelvis gästlägenheten och skriva på avtal för medlemskap i förenings gym och bastu mm. Öppentider är mån 16.00-16.30. och torsdag 16.00 -17.30 Tel till kontoret är: 08-7788303 Här finns Peter Ekman som är vår fastighetsskötare samt Jasmine Ekman som är vår förvaltnings assistent. Tel till fastighetsskötaren: 0708-121211 Tel Jourtelefon: 070-760 84 10 (obs, kvällar & helger endast ärenden som är akuta) Kontakt via mail: daggkapan@bredband.net

Tv och bredband

Kabel-TV från ComHem som ingår i avgiften. Bredband kan beställas från Bredbandsbolaget.

 • Föreningsnamn HSB:s Brf Daggkåpan
 • Äger föreningen marken Ja
 • Antal lägenheter 213
 • Antal hyreslägenheter 3
 • Antal lokaler 30
 • Överlåtelseavgift 1 183 kr betalas av säljaren
 • Pantsättningsavgift 473 kr betalas av köparen
 • Tillåter föreningen juridisk person som köpare Nej
 • Tillåter föreningen delat ägande Ja

Området

Allmänt om området

Tullinge är en mycket trivsam och lugn ort med blandad bebyggelse av moderna och äldre villor samt rad- och kedjehusområden. Tullinge är ett populärt område för både äldre och yngre. Närheten till Tullinge centrum med dess utbud av service samt kommunikationer gör detta till ett bekvämt bostadsområde. På promenadavstånd finns det ett flertal förskolor och skolor. Tullinge station ligger på ca. 10 minuters promenadavstånd från bostaden och här går pendeltåg till Stockholm central som tar ca. 20 min. och till Södertälje centrum som tar ca. 20 min. Buss 721 tar dig till stationen på ca 3 minuter. Under rusningstrafik går direktbuss 726 från Tullinge station in till Stockholm. Bussar går mellan Tullinge C och Flemingsberg via Huddinge sjukhus och Södertörns Högskola. Det går också flera olika bussar går från Tullinge station upp och runt om i de olika delarna av Tullinge. Nattetid trafikeras 791 mellan Södertälje och Stockholm C. Tullinge Centrum erbjuder både bibliotek och medborgarkontor, men även tandläkare och annan verksamhet som matbutik, sko- och nyckelservice, kemtvätt, frisör, café och resturanger. Vid stationen ligger vårdcentralen och apoteket. Det finns gästparkering i anslutning till bostaden. Natur och fritid: Uppe på Brantbrink finns tennishall, ishall, fotbollsplan med gräs och konstgräs. Tullinge orienteringsklubb finns också på Brantbrink. Det finns flera motionsspår som under vinterhalvåret används som skidspår. Spåren leder även bort till Lida och Harbrostugan i Tumba. Mycket fin svampskog samt mysiga insjöar finns i närområdet. Vid Lida friluftsgård som ligger ca 10 km söder om Tullinge finns bad, stora grönområden, motionsspår samt en vattenskidklubb. Där finns även ett värdshus som har mat och enklare logi. På vintern kan man åka skidor på längden och utför. De plogar även isarna för skridskoåkning när det är möjligt. Tullingesjön har en förbindelse med Mälaren vilket skapar oanade utflyktsmöjligheter för båtägaren. Tullinge Segelsällskap håller till i Tullingesjön med möjlighet till båtplats och uppläggning för medlemmar. Tullinge kanotklubb är en annan aktiv förening som utövar sin verksamhet vid sjön.

Närservice

Nära gångavstånd till Tullinge centrum. Här finns livsmedelsaffär, bank, postombud, apotek m.m.

Kommunikation

Nära gångavstånd till Tullinge station. Här finns pendeltåg (trafikerar Södertälje-Märsta) och ett flertal bussförbindelser.

Flyttkalkylatorn

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.