Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

Objektet sålt
63,5 m² Boarea
2 Rum

Fakta

  • Adress Mjölkvägen 78
  • Område Ersboda
  • Avgift 4 403 kr inkl. värme, va, internet och kabel-TV
  • Boarea 63,5 m²
  • Rum 2
  • Drift 2 488 kr/år
  • Möjligt tillträde Enligt övk
Peter Lindeberg Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Umeå 070-595 75 77
peter.lindeberg@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Peter Lindeberg Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Umeå 070-595 75 77
peter.lindeberg@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering

Bilder

Uteplats
Uteplats
Baksida
Baksida
Uteplats
Uteplats
Uteplats
Uteplats
Fasad
Fasad

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Föreningen äger fastigheten Krukan 2 på Östra Ersboda. På fastigheten är 21 st byggnader uppförda; 11 st flerfamiljshus och 10 st radhus/parhus med sammanlagt 122 lägenheter. Området byggdes 1990/-91. Fastighetens adress är Mjölkvägen 64-148 (jämna), Ersbodavägen 13-107 (udda) och Filgränd 139-213 (udda) i Umeå. MÅNADSAVGIFT I månadsavgiften ingår värme, VA, kabel-TV samt Internet. Hushållselen tillkommer. PARKERING I föreningen finns det totalt 51 st garage och 90 p-platser med motorvärmarstolpe. Garage kostar 360 kr/mån, separat kö. P-plats med motorvärmare kostar 180 kr/mån, separat kö. RENOVERINGAR/UNDERHÅLL Målning klart 2013 Ventilationsbyte planeras längre fram. MILJÖ Elhandelsavtalet AktivEl har tecknats med Umeå Energi som garanterar att 100 procent av den el som köps in till AktivEl är mijlöcertifierad och ursprungsmärkt vattenkraft. Med detta gör föreningen ett aktivt miljöval och tar ansvar för minskade utsläpp av klimatpåverkande växthusgaser. Föreningen köper energitjänster av Riksbyggen för att ge överblick och kontroll över föreningens samlade energianvändning. Genom att använda energieffektiva lågenergilampor gör föreningen energibesparingar. GEMENSAMHETSUTRYMMEN Tvättstuga finns att tillgå på varje innergård. Man kan nyttja vilken man vill så länge man bokar tid med låskolv. I samma hus som samlingslokalen finns även en grovtvättstuga som också bokas med låskolv. Samlingslokal med plats för upp till 70 gäster finns på Mjölkvägen 100. Aktivitetsgruppen är en flitig användare av lokalen till föreningens arrangemang. Ett komplett kök, storbilds-TV och Internet finns att tillgå. Hobbylokal för den som ska göra mindre snickerier eller kanske måla om möbler eller liknande finns på Mjölkvägen i samma byggnad som samlingslokalen. Det finns lite verktyg att tillgå i lokalen Bastu med två tillhörande duschar, solarium samt relaxrum finns på Filgränd i samma byggnad som tvättstugan. Gästrum med 4 sängar och kokvrå finns på Filgränd i samma byggnad som tvättstugan. Cykelförråd finns på Mjölkvägen, i samma hus som samlingslokalen. ÖVRIGT Föreningen är aktiv och anordnar gärna aktiviteter för sina medlemmar. Bland annat anordnas kräftskivor, julgröt, pubkvällar, sportkvällar på deras storbilds-TV m.m. HEMSIDA Besök gärna föreningens hemsida: http://www.umehus31.se

Renoveringar

2016 borrade föreningen bergvärme. 2018 byte av garagetak och garageportar 2019-20: Byte av ventilationen i samtliga lägenheter, man går från individuella aggregat till centrala

Parkering

Garage: 360 kr/mån samt parkeringsplatser: 180 kr/mån

Tv och bredband

Leverantör kabel-TV: Telenor. Leverantör bredband: Bredband2, 1 gbps

  • Föreningsnamn brf Umeåhus nr 31
  • Hemsida http://www.umehus31.se
  • Antal lägenheter 122

Området

Allmänt om området

Ett fint område med närhet till både stora gröna ängar, skog och natur men även tillgång till ett stort handelsområde med ett flertal affärer. Några kända landmärken i Ersboda är de så kallade "Tobleronehusen"; fyra triangulära åttavåningshus i betong uppförda i början av 1980-talet och ritade av arkitekten Svante Öhman. På grund av placeringen vid Hömyran syns byggnaderna även från närliggande delar av staden. Ersboda Folkets hus ligger i Östra Ersboda centrum och fick 2006 pris som årets Folkets hus. Där finns bland annat Ersbodabiblioteket. Ersbodakyrkan ligger på Västra Ersboda centrum. På Ersboda finns Ersboda Sportklubb (ESK), en aktiv förening med ett varierat utbud. Inom närområdet finns bowling- och badmintonhall, elljusspår m m. Här finns också närhet till naturområden för rekreation.

Närservice

Mellan bostadsbebyggelsen och E4 respektive Ersmarksvägen finns ett av Umeås större handelsområden med flertalet affärsverksamheter såsom Willys, Coop Forum, Plantagen, Jula, Lindex, H&M, KappAhl, Dressman, Stadium, Rusta, Jysk, Skohuset, Colorama, Systembolaget. Det finns ytterligare affärer, restauranger, företag, förskolor, skolor, vårdcentral och tandläkare.

Kommunikation

Mycket bra busslinjetrafik som tar dig direkt till stan, universitet, sjukhus, teg m.m.

Övrigt

Ersboda Sportklubb (ESK) är en idrottsförening i stadsdelen Ersboda. Föreningen har barn-, ungdoms- och seniorverksamhet.

Flyttkalkylatorn

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.