Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

Objektet sålt
86,6 m² Boarea
3 Rum

Fakta

  • Adress Skeppargatan 3C
  • Område Teg
  • Avgift 4 346 kr inkl. värme, va, kabel-TV, el och internet
  • Boarea 86,6 m²
  • Rum 3
  • Möjligt tillträde Enligt övk
Peter Lindeberg Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Umeå 070-595 75 77
peter.lindeberg@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Peter Lindeberg Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Umeå 070-595 75 77
peter.lindeberg@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering

Bilder

Skeppargatan
Skeppargatan
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Detalj
Detalj

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

BRF Bryggaren 1 ligger på Umeälvens södra strand på Teg i Umeå. Föreningen består av tre hus, 6, 9 och 12 våningar och totalt 87 lägenheter, alla med älvsutsikt. I varje våningsplan finns fyra lägenhter och alla har balkong eller uteplats. Flera lägenheter har både en vanlig och en inglasad balkong. Hela området byggdes klart 2001-2002 och vilar på samma plats som ett anrikt bryggeri som alltså fått ge namn åt föreningen. Den första september 2002 skedde de första inflyttningarna. På cirka 10 minuters promenadavstånd ligger Umeås stadskärna. Ikea och Avion Shoppingcenter ligger på ca: 25 minuters promenadavstånd. I nära anslutning till föreningen finns skolor, vårdcentral, apotek, dagis , butiker, post, bank och och busshållplatser. Dessutom är det naturligtvis nära till strandpromenaden längs Umeälven som är populär både som promenad-, joggnings- och cykelstråk. Bostadsrättsföeningen Bryggaren 1 är en fristående förening ( dvs inte medlemmar av HSB, Riksbyggen eller liknande). Arkitekt var Göran Stiberg på Sweco FFNS År 2004 var bygget nominerat till Årets byggen av tidningen Byggindustrin. Fastigheten har byggts av NCC. Kortfakta om föreningen — Byggstart: Mars 2001 — Inflyttning A-huset: 2002-09-01 — Inflyttning B-huset: 2002-10-01 — Inflyttning C-huset: 2002-12-01 — Fastighetsareal: ca 7 000 kvadratmeter, varav ca 400 är vattenområde — Total lägenhetsarea: 7 652,5 kvadratmeter — Allmänna ytor: 1 324 kvadratmeter — Antal lägenheter: 87 st — Antal garageplatser: 87 st — Antal parkeringsplatser (utomhus): 18 st P-plats varmgarage: 495 kr/mån. Medlemmar har företräde till garage för 1-2 bilplatser. P-plats utomhus: 255 kr/mån, kö Varje månad debiteras varmvatten och hushållsel (schablon). Avläsning sker 1 april varje år, då får den boende tillbaka pengar eller debiteras extra.

Tv och bredband

Föreningens leverantör av bredbandsåtkomst är nu A3 och det ingår i lägenhetens månadsavgift. Föreningens leverantör av Kabel-TV är Com Hem och de levererar det analoga grundutbudet (inklusive några kanaler digitalt). Detta utbud ingår i månadsavgiften för alla medlemmar.

  • Föreningsnamn brf Bryggaren 1
  • Hemsida www.bryggaren1.se
  • Antal lägenheter 87

Området

Allmänt om området

Välkommen till Teg - stadsdelen ligger strax söder om Umeälven. Man har gångavstånd till Umeå city - bara gå över gångbron. Stadsdelen är uppdelad i två delar: öst- och västteg där det såväl hyreshus, bostadsrätter och villor med strandläge. Teg är en stadsdel i Umeå med drygt 11 000 invånare, ursprungligen en by, söder om Umeälven. Namnet på stadsdelen kommer av ordet teg som är en del av en gemensamt ägd åker. Teg är uppdelat i Öst- och Väst-Teg där man delar ungefär vid E4. Norr om älven från Teg sett ligger Umeå centrum. Södra delen av Teg kallas Söderslätt och sydvästra delen kallas Böleäng. På Teg finns tre låg- och mellanstadieskolor, Östtegsskolan(nyrenoveras), Västtegsskolan och Böleängsskolan samt en högstadieskola, Tegs centralskola. När man byggde den korta motorvägen (ca 5 km) mellan Teg och Stöcksjö, så delades stadsdelen i två delar - öst och väst. Numera har vägen degraderats från motorväg till en fyrfältsväg.

Närservice

Med Tegs rikliga tillgång på affärer och service är det enkelt att förstå varför så många trivs här. Minst lika mycket, och faktiskt bättre......än centrala Umeå, menar tegarna själva. Maten handlar du på någon av de välsorterade livsmedelsbutikerna, en med en berömd chips- och popcornbuffé som tar fredagsmyset till en ny nivå. Det finns också apotek, folktandvård, hälsocentral, gym, idrottsplats för fotboll, hockeyarena, kyrka, bibliotek, konst-och rambutik, handelsträdgård och en populär second hand-butik med lång kö innan butiken ens har öppnat.

Kommunikation

Det är gångavstånd till Umeå city, sjukhuset (NUS) och universitetet samt den fantastiska strandpromenaden vid älven. Bölesholmarna ligger i närheten av Teg och kan erbjuda badstrand, grillplatser samt fiske och promenad- och cykelstråk

Flyttkalkylatorn

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.