Sök på Mäklarringen

Objektet såld

Vackra Birgers väg 81

Gottsunda / Uppsala
66 m² Boarea
2 Rum

Översikt

 • Adress Vackra Birgers väg 81
 • Område Gottsunda
 • Avgift 3 925 kr Inkl. värme, va, digital-TV, telefoni och bredband
 • Boarea 66 m²
 • Rum 2
 • Drift 5 810 kr/år
Ansvarig mäklare Johan Sörman Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Uppsala
0703-19 80 90 johan.sorman@maklarringen.se Mejla
Extra kontakt Örjan Olsmats Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Uppsala
070-9481297 orjan.olsmats@maklarringen.se Mejla
Ansvarig mäklare Johan Sörman Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Uppsala
0703-19 80 90 johan.sorman@maklarringen.se Mejla
Extra kontakt Örjan Olsmats Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Uppsala
070-9481297 orjan.olsmats@maklarringen.se Mejla

Bilder

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

I BRF Serenaden finns 165 bostäder, alla belägna i tvåvåningshus vilket ger området en mysig radhuskänsla. I området finns flera lekplatser och fina grönområden vilket passar barnfamiljen perfekt. Husen byggdes 1975-76. I föreningen finns bastu, fritidslokal, vävstuga, pingisrum, övernattningsrum och en snickarverkstad som är fullt utrustad med maskiner, arbetsbänkar och separat målarrum. Fullt utrustad föreningsgård (400 kr/gång samt depositionsavgift om 500 kr) med stor samlingssal, föreningsrum och förråd för uthyrning. Två rejäla tvättstugor med sammanlagt fyra tvättrum och ett grovtvättrum. Samtliga maskiner i tvättstugorna byttes 2016. Föreningen har ett smidigt bokningssystem som gör att man kan boka tvättstugorna, bastun, verkstäderna, pingisrummet och gästrummet direkt från bokningstavlorna, via dator eller mobil. Det finns 116 kallgarage (350 kr/mån, kö), 60 p-platser (75 kr/mån) med el-plint att hyra och 13 boendeparkeringsplatser utan motorvärmaruttag 25 avgiftsbelagda gästparkeringsplatser Föreningen har slutit ett gruppavtal med ComHem vilket gör att bredband (100/10 Mbit/s), digital-TV och den fasta kostnaden för IP-telefoni ingår i månadsavgiften. Större utförda renoveringar: 2004-05 Fem nya sophus, ett vid varje infart. Låsbyten i alla lägenheter och lokaler. 2009-10 Stamspolning av samtliga lägenheter 2010-11 Byte av varmvatten- och värmekulvert. Återställandet av asfaltsgångar med granitkanter efter kulvertrenoveringen. Målning av fönster och ytterdörrar samt renovering av radhusens förrådsdörrar. Byte av garageportar på de äldsta garagen. 2013-14 Samtliga lekplatser besiktigade och är godkända. Garagepaneler har bytts ut och målats. 2014-15 Radonsaneringen avslutad. Alla lägenheter har godkända mätvärden. Målning av gavelspetsar och balkonger på flerfamiljshusen. Gruppavtal med ComHem avseende digital-TV, bredband IP-telefoni. 2015-16 Samtliga ventilationskanaler har sotats, alla takfläktar har bytts ut och ventilationssystemen har injusterats och kontrollerats (OVK). Radhusens balkonger och entrépartier har målats och renoverats. Målning av kvartersgårdens och tvättstugornas fasader. Nya tvättmaskiner (9 st). 2020 Stamspolning. 2021 Renovering av skyddsrum. Besök gärna föreningens hemsida för komplett lista över renoveringarna. Bostadsrättstillägget till hemförsäkringen tecknas för alla medlemmars räkning av föreningen. Det innebär att de boende endast behöver teckna hemförsäkring. När du förvärvar en bostadsrätt i en HSB-bostadsrättsförening ska du vara medlem i HSB Uppsala. Du betalar vid inträdet en andel - grundavgift om 500 kronor som innebär att du blir medlem - delägare, i HSB Uppsala. Föreningens fastighetsskötsel samt ekonomiska förvaltning handhas av Upplands Boservice. Ev. överlåtelse- (1.190 kr för 2021) och pantsättningsavgift (476 kr/pantsättning för 2021) betalas av köparen. Besök gärna föreningens hemsida för mer info: www.hsb.se/uppsala/brf/serenaden/ Uppgifterna uppdaterades: 2021-10-26

 • Föreningsnamn HSB 57 Serenaden
 • Hemsida www.hsb.se/uppsala/brf/serenaden/
 • Antal lägenheter 165
 • Överlåtelseavgift 1 208 kr betalas av köparen
 • Pantsättningsavgift 483 kr betalas av köparen
 • Tillåter föreningen juridisk person som köpare Nej
 • Äkta/oäkta bostadsrättsförening Äkta

Området

Allmänt om området

Gottsunda är ett av Uppsalas naturskönaste områden med gott om skog och vandringsleder, bl.a. Linnés vandringsstigar (Gula stigen) som går från Svandammen till Skarholmen. Närhet till bland annat Gottsundagipen som erbjuder goda motionsmöjligheter med fotbollsplaner och löparslingor/skidspår. Även Hammarskogs friluftsområde och Lurbo-Hågadalen ligger på bekvämt avstånd. Vid Mälaren ligger badplatserna Lyssnaängen och Vårdsätraviken på bekvämt cykelavstånd. Ca 3 km till Sunnerstabacken, som vintertid erbjuder möjlighet till slalom- och snowboardåkning. I det angränsande området Bäcklösa, som ligger mellan Gottsunda och SLU, pågår en stor utveckling och mycket nybyggnation. Här byggs och planeras för villor, lägenheter och lokaler med framtida verksamheter.

Närservice

Gångavstånd till Gottsunda Centrum med ett stort utbud av service som matvarubutiker, badhus (renoveras just nu bör vara färdig under hösten), bibliotek, systembolag, apotek, restauranger, gym, vårdcentral, kläd- och skoaffärer, osv. En större renovering av köpcentret har utförts vilket har ökat serviceutbudet och shoppingmöjligheterna. Gott om förskolor och skolor i området, bl.a. Treklangen, Musiklådan, Gottsundaskolan och Engelska skolan.

Kommunikation

Beläget ca 7 km från Uppsala centrum med utmärkta buss- och cykelförbindelser. Bussarna går för närvarande ca var 5:e minut. Genom vackra Ultuna ängar tar du dig enkelt till Ultuna där bl.a. SLU, Friskis & Svettis samt dygnetruntöppet djursjukhus. Här finns även en vårdcentral.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.