Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

SÖRGÅRDEN 138, 2 tr

Vallentuna Centrum - Sörgården / Vallentuna
80 m² Boarea
3 Rum
1 675 000 kr utgångspris
80 m² Boarea
3 Rum
1 675 000 kr utgångspris

Kontakta mäklaren för visning

Fakta

 • Adress SÖRGÅRDEN 138, 2 tr
 • Område Vallentuna Centrum - Sörgården
 • Pris 1 675 000 kr utgångspris
 • Avgift 5 008 kr inkl. värme, vatten samt tillägg för kabel-tv
 • Boarea 80 m²
 • Rum 3
 • Drift 3 660 kr/år

Ett av Sörgårdens bästa lägen, högst upp med inglasad balkong i väster!

Välkommen till Sörgården - ett familjevänligt område med lugna innergårdar, mängder av lekplatser, boulebanor och grönytor samt närhet till service och livs.

Inom en tio minuters promenadradie finns både Vallentuna centrum med mängder av butiker och service såväl som storslagen natur med badplatser, strövområden och prunkande grönska kring Vallentunasjön. I närområde finns även mycket goda kommunikationer i form av Roslagsbanan och ett flertal busslinjer mot bland annat Danderyds sjukhus, Arninge och Upplands Väsby.

Peter Norlén Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Täby 0722-105 465
peter.norlen@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Louise Häggberg Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Täby 076-879 32 39
louise.haggberg@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Peter Norlén Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Täby 0722-105 465
peter.norlen@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Louise Häggberg Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Täby 076-879 32 39
louise.haggberg@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering

Bilder

Välkommen till Sörgården 138
Välkommen till Sörgården 138
Entré
Entré
Rymlig entré
Rymlig entré
Vardagsrum med fantastiskt ljusinsläpp
Vardagsrum med fantastiskt ljusinsläpp
Vardagsrum
Vardagsrum

Planritningar

SÖRGÅRDEN 138, 2 tr sörgården 138, 2 tr vallentuna centrum - sörgården vallentuna vallentuna 3
80

Beskrivning

Allmän beskrivning

Ljus och välskött 3:a högst upp i huset med utsikt i tre väderstreck och gott om både sociala utrymmen och förvaringsmöjligheter. Stora sovrum kombineras med ett ljust och luftigt vardagsrum och ett lättarbetat kök med bra arbetsytor och utrymme för stor matplats. Här finns även både ett större badrum med utrymme för tvätthörna och en mindre gäst-wc.

Lägenheten är en välplanerad 3-rumslägenhet med två väl tilltagna sovrum, ett luftigt kök med utrymme för stor matplats, ett ljust och lättmöblerat vardagsrum med extra fönster i och med gavelläget och utgång till stor inglasad balkong i västerläge. Lägenheten är även försedd med både större badrum och en enklare gäst-wc.

HALL

Välplanerad hall med väggarderob och utrymme för avhängning. Här ligger plastmatta på golv och på väggarna sitter ljusa tapeter.

SOVRUM 1

Det första sovrummet ligger med fönster i väster och utsikt över innergården. Här ligger laminatgolv och på väggarna sitter ljus mönstrad tapet. Här finns två platsbyggda dubbelgarderober.

VARDAGSRUM

Ljust och luftigt vardagsrum med ett sällsynt ljusinsläpp och extra fönster i och med gavelläget. Här ligger ljus laminat på golv och på väggarna sitter ljus mönstrad tapet. Vardagsrummet är lättmöblerat och har även ett större glasparti i väster med utgång till inglasad balkong med utsikt över innergården.

BADRUM

Det stora badrummet är utformat i vinkel med utrymme för både dusch, badkar och tvätthörna med skötbänk. Badrummet är idag halvkaklat med vitt kakel och blåmålade väggar och utrustat med dubbla handfat, duschkabin, badrumsskåp, WC och tvättmaskin.

GÄST-WC

Enkel gäst-wc med blå plastmatta på golv och ljus tapet väggar. Gäst-wc:n är utrustad med WC, handfat, spegelskåp och hyllplan.

KÖK MED MATPLATS

Välplanerat kök med utrymme för matplats för 4-6 personer intill stora fönsterpartier och mängder av förvaringsutrymmen. Här ligger laminatgolv och på väggarna sitter ljus tapet.

SOVRUM 2

Intill köket finns det andra sovrummet med stort fönster i öster. Här ligger laminatgolv och på väggarna sitter ljus tapet med blomstermotiv. Här finns även två platsbyggda dubbelgarderober och mindre arbetsplats.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du vår personuppgiftspolicy

Fakta

 • Byggnadstyp Flerbostadshus
 • Övriga byggnader Inom föreningens område finns också livsmedelsbutik, restaurang (pizzeria), frisör, montessoridaghem, kontor, och gott om förrådslokaler. Varje gård har en nyrenoverad mindre lekplats och centralt i området, vid torget, finns en ny stor och mycket omtyckt lekplats.
 • Byggnationsår 1969-72
 • Uppvärmning Fjärrvärme
 • Fönster 3-glas
 • Fastighetsbeteckning -
 • Upplåtelseform Bostadsrätt
 • Övrigt om byggnaden, tex Renoveringar Under perioden 2006-2008 genomförde föreningen en omfattande renovering av fastigheternas fasader, fönster, tak, ventilation, och värmesystem. De renoverade husen är gula och har fått ett kupat tak. I maj 2008 installerade föreningen ett vattenreningssystem på både tappvatten och värmesystem. Under 2009-2010 genomförde föreningen en renovering av avoppsstammarna. Renoveringen av husen följdes under 2008-2010 av handikappanpassning av entréer och en omfattande renovering av utemiljön med lekplatser, planteringar, asfaltering, belysning, och skyltning.
 • Rum 3
 • Typ av kök Kök
 • Ventilation Självdrag
 • Bostadens Elförbrukning -
 • Energideklaration Utförd
 • Byggnadens Energiförbrukning 107 kWh/kvm/år
 • Energiklass E
 • Energiprestanda Primärtenergital 120 kWh/kvm/år
 • Hiss Nej
 • Våning 3 av 3
 • Balkong Ja
 • Andel av årsavgiften -
 • Andel i föreningen -
 • Föreningssnamn Brf Sörgården
 • Elkostnad 1 580 kr/år
 • Försäkringskostnad 2 080 kr/år
 • Total driftkostnad 3 660 kr/år
 • Personer i hushållet 1
 • Sammanställning uteplats Inglasad balkong i västerläge med utgång från vardagsrum och utsikt över grön innergård.
 • Allmänt om lägenheten Lägenheten är en välplanerad 3-rumslägenhet med två väl tilltagna sovrum, ett luftigt kök med utrymme för stor matplats, ett ljust och lättmöblerat vardagsrum med extra fönster i och med gavelläget och utgång till stor inglasad balkong i västerläge. Lägenheten är även försedd med både större badrum och en enklare gäst-wc.

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Om Brf Sörgården Bostadsrättsföreningen Sörgården är vackert beläget nära Vallentunasjön. Från bostadsrättsföreningen är det nära till kommunikationer, skolor, utomhusbad, golf och Vallentuna Centrum med all samhällsservice. Inom föreningens område finns också livsmedelsbutik, restaurang (pizzeria), frisör, tandläkare, montessoridaghem, kontor, och gott om förrådslokaler. Varje gård har en nyrenoverad mindre lekplats och centralt i området, vid torget, finns en ny stor och mycket omtyckt lekplats. Varje gård har även en sittplats där man kan sitta ute och äta. Vidare finns en bollplan och boulebanor. Det finns alltid lediga parkeringsplatser. Till varmgarage eller platser med eluttag är det dock kö ibland. Det finns även en separat husvagnsparkering. Föreningen är en av Vallentunas största bostadsrättsföreningear med 346 ljusa och rymliga bostadsrättslägenheter uppförda under åren 1969 - 1972. Lägenheterna finns i storlekar från 1 rum och kokvrå upp till 4 rum och kök. De flesta husen består av tre våningsplan och har sex lägenheter per trapphus. Brf Sörgården har ett eget förvaltningskontor och fem heltidsanställda som sköter all service och förvaltning, förutom den ekonomiska förvaltningen som sköts av SBC. Bevakning och störningsjour i området sköts av Roslagens Hundbevakning. Under perioden 2006-2008 genomförde föreningen en omfattande renovering av fastigheternas fasader, fönster, tak, ventilation, och värmesystem. De renoverade husen är gula och har fått ett kupat tak. I maj 2008 installerade föreningen ett vattenreningssystem på både tappvatten och värmesystem. Under 2009-2010 genomför föreningen en renovering av avoppsstammarna. Renoveringen av husen följs under 2008-2010 av handikappanpassning av entréer och en omfattande renovering av utemiljön med lekplatser, planteringar, asfaltering, belysning, och skyltning. För mer info: www.brfsorgarden.se

 • Föreningsnamn Brf Sörgården

Området

Allmänt om området

Sörgården är ett centralt beläget område med promenadavstånd till centrum, Kvarnbadet, promenadstråk kring Vallentunasjön samt ett flertal skolor och förskolor. Området kännetecknas av gröna innergårdar med välskötta lekplatser och torget kring Sörgårdens livs.

Närservice

Närbutik/livs i och med Sörgårdens Livs samt intilligande restaurang. Gångavstånd till Vallentuna centrum med större utbud av butiker, service och livs.

Kommunikation

Ett flertal busslinjer i området och gångavstånd till centrum med de större busslinjerna (610, 524 mm) Roslagsbanan från Vallentuna centrum.

Parkering

Möjlighet till parkering i föreningen, kort kö-tid för parkeringsplatser och längre kö-tid för garageplatser. Se föreningens hemsida för mer information.

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.