Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

Objektet sålt
56 m² Boarea
2 Rum

Fakta

 • Adress Ringvägen 22
 • Område Västerhaninge
 • Avgift 4 303 kr inklusive värme, V/A, bredband och grundutbud av Kabel-TV.
 • Boarea 56 m²
 • Rum 2
 • Drift 7 500 kr/år
Roger Engblom Kontorsägare/Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Haninge 0709-63 80 01
roger.engblom@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Roger Engblom Kontorsägare/Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Haninge 0709-63 80 01
roger.engblom@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering

Bilder

Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Kök
Kök
Balkong
Balkong
Utsikt från balkong
Utsikt från balkong

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Brf Stigarna ombildades till bostadsrätter i maj 2008 från att ha varit hyresrätter hos Akelius. I föreningens 21 affärslokaler bedrivs bland annat grönsakshandel, restaurang och andra mindre affärsverksamheter. Byggår 1952-1958 17 st 3-våningshus, 22 st lokaler,64 garage och 58 st p-platser. Fördelning 94 st 1 rok, 192 st 2 rok, 41 st 3 rok, 47 st 4 rok och 7 st 5 rok.

Övrigt om föreningen

Övriga utrymmen Det finns cykelförråd, källarförråd och tvättstuga med mangelrum och torkrum.

Renoveringar

Större underhåll/renoveringar Stambyten utfördes mellan 1994 - 1998 Fönstren är bytta till Windoor på samtliga fastigheter på hela Gård 5 som närmast butiken "Din Mat" 2014/2015. Tvättstugor har delvis nya maskiner 2018, byts alt eftersom. Föreningen har genomgående bytt ut sitt låssytem till i-Loq i samtliga fastigheter och alla dess utrymmen under 2019. Föreningens utemiljöer i form av gårdskonstruktioner, belysning och gårdmiljöer har renoverats upp under 2019 Bergvärme med ny installation 2017 på gård 1 och 2 (av 5 gårdar) Planen är att utöka till övriga 3 gårdar om förtjänsten bedöms tillräckligt stor. Ytterligare nya undercentraler är installerade och i drift från och med Juni 2019 till Gård 3-5, då utfördes även en omfattande injustering av värmekurvorna som effektiviserade energiförbrukningen avsevärt. Undercentralerna är utrustade med digitalt DUC-system och förberedda för bergvärme. Balkonger, bytt betongplatta och rostfria räcken. 2017-2019 Nya tak och isolering på vind. 2017-2019 Huvudstammar för sanitet under fastigheter är pågående 2019

Parkering

Det finns 94 parkeringsplatser 200/300 kr/mån och 65 garageplatser, ca 600 kr/mån. Separat kö. Styrelsen arbetar med att försöka skapa fler parkeringsytor.

Tv och bredband

Bredband via fiber från Telenor, (250/250) samt IP telefoni via gruppanslutning debiteras på avgiften med fn 125 kr/mån.

 • Föreningsnamn BRF STIGARNA
 • Hemsida http://www.brfstigarna.se/
 • Ekonomi Inga beslutade avgiftshöjningar.
 • Antal lägenheter 381
 • Antal hyreslägenheter 118
 • Antal lokaler 21
 • Överlåtelseavgift 1 656 kr betalas av köparen
 • Pantsättningsavgift 710 kr betalas av köparen
 • Tillåter föreningen juridisk person som köpare Nej

Området

Allmänt om området

Västerhaninge är en tätort och en kommundel som ingår i Haninge kommun på landområdet Södertörn. Västerhaninge ligger i kommunens södra del, 6 km från Haninge centrum och avståndet till Stockholms innerstad är 25 km. Cirka 12 000 av Haninge kommuns 85 000 invånare är bosatta i Västerhaninges kommundel. Tätorten omfattar förutom bebyggelsen runt kyrkan, pendeltågsstationen och centrum, även områden söder och sydväst därom som Tungelsta, Ribbyberg, Krigslida och Nedersta. Tätorten och kommundelen angränsar i nordväst mot Hanvedens stora skogs- och strövområden, i nordost mot Jordbro i söder av ett öppet jordbrukslandskap. Västerhaninges stationssamhälle delas av järnvägen och dess närmaste västra områden är Åbylund, Norrskogen och Jägartorp. Västerhaninges stationssamhälle tillkom efter att Nynäsbanans järnväg invigdes 1901. Vid kyrkan fanns då ett stationshus, ett gästgiveri, handelsbod och ett apotek. Likaså fanns även en skola, ålderdomshem och tingshus. Nu återstår utmed Nynäsbanan endast Tungelstas stationshus från denna första tid, eftersom Västerhaninges revs på 1970-talet i samband med att nya stationen uppfördes. Ännu en om- och utbyggnad av stationsområdet skedde 1997. I Västerhaninge finns Hanvedens idrottsplats med bollplaner, löparbana och ishall. I anslutning till skolorna finns som regel en eller flera bollplaner. Vid idrottsplatsen finns spårcentral med elljusspår. I norr öppnar sig Hanvedens orörda skogar som är av riksintresse när det gäller natur- och friluftsliv. Norr om idrottsplatsen ligger Nytorps ängar med ett flertal bollplaner. Österut ligger Blåkulla ridanläggning.

Närservice

Västerhaninge har ett stort utbud av service. Västerhaninge Centrum är beläget nära pendeltågstationen. Här finns matvarubutiker, specialbutiker, post, banker, apotek, bibliotek och systembolag. Ute i bostadsområdena finns flera närbutiker. Ute i bostadsområdena finns närbutiker, som till exempel Åby och Ribby, som har ett flertal mindre butiker. I Västerhaninge finns ett flertal skolor för alla stadier och flera förskolor. Berga naturbruksgymnasium har inriktning jord, hästhållning, miljö- och naturvård. Västerhaninge sjukhem (långvård) ligger nära centrum. Parkvillan är ett servicehem för äldre.

Kommunikation

Järnvägen Nynäshamn-Stockholm passerar Västerhaninge, som har egen pendeltågstation nära centrum. Det går fyra tåg i timmen mot Stockholm och mot Nynäshamn. I anslutning till stationen finns en bussterminal med direktomstigning tåg-buss. Ett flertal busslinjer trafikerar bussterminalen. Vid stationen finns en infartsparkering och en taxistation. Restiden med tåg till Stockholm eller Nynäshamn är cirka 30 minuter.

Övrigt

Enligt ett nyligen antaget utvecklingsprogram för Västerhaninge kommer det på sikt att ges möjlighet till utbyggnad av nya bostadsområden, till exempel Ribby, Prästgården, Nedersta, Skarplöt, med flera. Även den kommersiella servicen kommer att byggas ut.

Flyttkalkylatorn

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.