Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

Skoghemsvägen 18

Färingsö Stenhamra / Svartsjö
6 500 000 kr utgångspris
0 m² Boarea
6 500 000 kr utgångspris

Kontakta mäklaren för visning

Fakta

 • Adress Skoghemsvägen 18
 • Område Färingsö Stenhamra
 • Pris 6 500 000 kr utgångspris
 • Tomt 2 026 m²
 • Drift 56 880 kr / år
 • Möjligt tillträde Enligt överenskommelse.
 • Referens 105180235

VILLA MED EGET STALL,ENDAST 30 MINUTER FRÅN STOCKH

Drömmer du om ett eget litet stall hemma? Då är detta kanske din nya bostad! I Skoghem strax utanför Stenhamra C hittar du denna fina 1- plansvilla med tillhörande 2-hästars stall. Här bor du omgiven av hästhagar och härlig natur med vidsträckt vy över åkerlandskap, men ändå nära service och kommunikationer. I nära anslutning till fastigheten finns 2 st väl fungerande inackorderingsstall, Stall Skoghem och Stall Karbytorp, båda med ridhus. Här finns även möjlighet till träning, då båda stallen har välrenommerade tränare som kommer på regelbunden basis. Runt knuten finns det härliga promenadstråk och en nyanlagd belyst ridstig. Stallet är byggt för den som vill sköta sig och sina hästar i lugn och ro hemma, men ändå känna att det finns gott om hästfolk i närheten. Stallet är ljust och fint, och innehåller allt du kan begära. Ett perfekt litet hästställe! Huset är byggt 2001 med stora ljusa sällskapsytor och tak upp till nock, en separat sovrumsdel med 3 bra sovrum, badrum samt tvättstuga med groventré. Ett master bedroom i andra delen av huset med egen dusch och klädkammare. Kök och vardagsrum har en modern och öppen planlösning med vacker vy över hästhagar och åkerlandskap. I köket finns en rymlig köksö med sittplatser, en perfekt plats att umgås. I vardagsrummet finns en centralt placerad braskamin som sprider värme och harmoni de kallare månaderna om året. I anslutning till köket finns ett inglasat uterum. Vattenburen golvvärme (Bergvärme). Ett mycket praktiskt boende med promenadavstånd till välsorterad butik, restaurang, gym, frisörer, hudvård, natur och fina badstränder. Fastigheten är besiktigad. Kontakta mäklaren för info. Bara att flytta in!

Tina Hennicks Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Ekerö 070-44 11 292
tina.hennicks@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Tina Hennicks Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Ekerö 070-44 11 292
tina.hennicks@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering

Bilder

Vy från trädgården
Vy från trädgården
Stallet
Stallet
Välkommen till Skoghemsvägen 18
Välkommen till Skoghemsvägen 18
Entré
Entré
Sällskapsdelen har mycket ljus och rymd!
Sällskapsdelen har mycket ljus och rymd!

Planritningar

Skoghemsvägen 18 skoghemsvägen 18 färingsö stenhamra ekerö svartsjö
0

Fakta

 • Fastighetsbeteckning -
 • Antal skiften -
 • Upplåtelseform Frikopt
 • Kommun Ekerö
 • Postnummer 179 96
 • Församling Färingsö
 • Sovrum 4
 • Tomtarea 2 026 m²
 • Tomttyp plan trädgårdstomt
 • Summa taxeringsvärde 3 054 000 kr
 • Byggnadsvärde 1 926 000 kr
 • Markvärde 1 128 000 kr
 • Värdeår 2001
 • Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar Andel i samfällighet/GA: Sockarby GA:2 (infiltrationsanläggning). Förmån, Officialservitut: Väg Förmån, Officialservitut: Väg Förmån, Avtalsservitut: Brunn
 • Rättigheter/ Inskrivna servitut/ Gemensamhetsanläggningar
  Utanför detaljplanerat område.
 • Försäkringsbolag Folksam
 • Fullvärdesförsäkrad Ja

Området

Allmänt om området

Fastigheten är vackert och naturskönt belägen i utkanten av Stenhamra. I Stenhamra finns skolor åk F-9, förskolor, fritids, busshållplats, badplatser, mataffär, pizzeria, ridskola, träningscenter och läkarmottagning. Trevlig båthamn-/båtklubb finns på promenadavstånd från fastigheten. Lite bakgrundsinformation om namnet STENHAMRA: Namnet Stenhamra kommer passande nog från att där låg Stockholms största stenhuggeri. Den 1 september 1884 flyttades verksamheten med hus och allt från Hufvudsta till de nyinköpta markerna vid Stockby i Sånga socken. Där fanns granit berg av mycket god kvalitet. Kring stenbrottet växte ett eget isolerat samhälle fram. Här fanns arbete, bostad, skola, vänner och nöjen. Arbetet var hårt och riskabelt. År 1918 arbetade man 57 timmar/vecka året om och efter tre år fick arbetarna en veckas semester. Stenhamra växte fram till Stockholms största stenhuggeri och levererade en stor del av gatstenen till Stockholms gator. Efter nedläggningen 1937 har de spännande miljöerna lockat till flera kända filminspelningar såsom "Pippi Långstrump" och "Ronja Rövardotter". I dagens moderna Stenhamra bor fortfarande några kvar som arbetade i stenbrottet.

Närservice

Gång-/cykelavstånd till Stenhamra centrum med affär, pizzeria, skolor, daghem m.m. I Stenhamra finns det bl a två skolor, (Stenhamraskolan, årskurs 1-5 och Uppgårdsskolan, årskurs 6-9). I närheten finns också fina badplatser, motionsspår, båthamnar och ridstall. Idrottsanläggning med bl a fotbollsplaner och ishockyhall finns vid Skå ca 5 minuter med bil eller buss. På Ekerö finns tre fina golfbanor; Mälarö GK vid Skytteholm, Troxhammar GK och Drottningholm GK. Troxhammar ligger närmast och det tar inte mer än 7 minuter med bil för att komma dit.

Kommunikation

Det är bra busskommunikationer och närmsta busshållplatserna heter Solbacka (176) och Sockarby (318). Bussarna går till Brommaplan och vidare till Solna och Mörby (Danderyds sjukhus). Det finns färjeförbindelse mellan Ekerö och Slagsta (i Botkyrka kommun) som gör att man snabbt kan ta sig ut på E4:an om så önskas. Färjeläget finns vid Jungfrusund som nås lättast genom att passera Ekerö centrum och fortsätta förbi Gällstaö. Här kan man passa på och besöka den populära hamnkrogen vid Jungfrusunds Marina om man vill äta en god lunch eller middag.

Övrigt

Ekerö är en gammal anrik kulturkommun. Här finns många fornlämningar och hällristningar som är riksbekanta. Drottningholms och Ekebyhovs slott är välkända attraktioner, liksom Birka på Björkö och Svartsjö våtmarksängar. Bl a följande attraktioner inom cykelavstånd är värt ett besök: - Svartsjö våtmarksängar, ett spännande utflyktsmål för fågelskådare. - Svartsjö slott från 1730-talet är Sveriges första rokokoslott. Arkitekt Carl Hårleman skapade slottet som ett jakt- och lustslott för Fredrik I. Slottet har genomgått omfattande renoveringar. - Sånga kyrka med sin originalport från 1100-talet och muralmålningar från 1400-talet. - Stenbrottet i Stenhamra är beläget i granitberget och består av två sjöar fint insprängda bland klipporna.

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.