Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

Objektet sålt
173 m² Boarea
4 Rum

Fakta

  • Adress Kvarnvägen 16
  • Område Färingsö Kungsberga
  • Boarea 173 m²
  • Rum 4
  • Tomt 2 489 m²
  • Drift 49 790 kr/år
    Fastighetsavgift/skatt tillkommer
  • Möjligt tillträde Enligt överenskommelse.
Tina Hennicks Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Ekerö 070-44 11 292
tina.hennicks@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Tina Hennicks Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Ekerö 070-44 11 292
tina.hennicks@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering

Bilder

Välkommen till Kvarnvägen 16
Välkommen till Kvarnvägen 16

Området

Allmänt om området

Fastigheten är vackert lantligt belägen i Kungsberga på norra delen av Färingsö, ca 1,8 mil från Ekerö centrum. Kungsberga är ett lantligt "by" samhälle beläget invid Mälarens strand och omgärdas av vacker natur och öppna slättlandskap. Fastigheten har ett lugnt trevligt läge i ett populärt och barnvänligt villaområde. Det är endast en kort promenad till bl a mataffär, grill/pizzeria och en restaurang (Lilla Sörgården) som några fredagar i månaden serverar en 3-rätters måltid. Det finns gott om förskolor och familjedaghem i Kungsberga. Förutom Färentuna förskola finns även förskolan föräldrarkoperativet Eken. På promenadavstånd finns Kungsberga bad och båtklubb. Det finns en promenad och cykelväg till Färentuna skola (F-6). Kungsberga erbjuder även handelsträdgårdar med café och en trevlig liten familjedriven ridskola. I närheten finns även det natursköna Eldgardö naturreservat. Här kan man stora i ädellövskogen bland mistel och liljekonvaljbackar. Här finns även en markerad stig om ca 6 km för den som vill gå på upptäcksfärd. Vid Karlskärsbadet finns det under sommarlovet simskola.

Närservice

Närmaste skola och fritids är Färentuna skola, klass F-6. (ligger invid Färentuna kyrka endast 2-3 minuter med bil från fastigheten). Från Kungsberga är det gång och cykelväg till Färentuna skola/förskola. I Kungsberga finns en bra Konsumbutik som även är ombud för Posten, Apoteket, Svenska Spel och SL. I närheten av Konsum finns en grill/pizzeria. I närområdet finns ochså Gustavshills handelsträdgård med en visningsträdgård på ca 18 000 m², duktiga florister utför alla slags binderier. Året om är caféet öppet för en stunds avkoppling. I Färingsös tätort Stenhamra (ca 10-12 min med bil) finns bl a vårdcentral, mataffär, skolor åk F-9, förskolor, pizzeria, ridskola, träningscenter. På Mälaröarna finns det tre golfbanor varav Troxhammar golf är den närmaste. Slalombacke (Ekebyhovsbacken) finns på Ekerö. I Skå/Svanhagen, ca 15 minuter med bil från fastigheten ligger en stor idrottsplats med ishall, fotbollsplaner och ny konstgräsplan. Idrottsklubben heter SKÅ IK.

Kommunikation

Det tar endast ca 30-35 minuter med bil till Brommaplan. Flera infartsparkeringar finns längs med Färentunavägen. Goda bussförbindelser med buss 318, 317 och 338 (338 är snabb/direkt bussar ca 35 min) till Brommaplan. Busshållplats endast några hundra meter från fastigheten, busshållplatsen heter Kungsberga Torg. Vid Brommaplan tar man sedan T-bana eller anslutningsbussar. Det finns även en färjeförbindelse mellan Ekerö och Slagsta (i Botkyrka kommun) som gör att man snabbt kan ta sig ut på E4:an om så önskas. Färjelägret finns vid Jungfrusund som nås lättast genom att passera Ekerö centrum och fortsätta förbi Gällstaö. Kort därefter är man framme vid färjelägret. Här kan man passa på och besöka den populära hamnkrogen vid Jungfrusunds Marina om man vill äta en god lunch eller middag.

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.