Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

×
Fri värdering?
Objektet sålt
156 m² Boarea
5 Rum

Fakta

  • Adress Hössjö 535
  • Område Hössjö
  • Boarea 156 m²
  • Biarea 24 m²
  • Rum 5
  • Tomt 4 600 m²
  • Drift 34 910 kr/år
    Fastighetsavgift/skatt tillkommer
  • Möjligt tillträde Enligt övk
Peter Lindeberg Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Umeå 070-595 75 77
peter.lindeberg@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Peter Lindeberg Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Umeå 070-595 75 77
peter.lindeberg@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering

Bilder

Området

Allmänt om området

Hössjö är en utspridd by/bebyggelse, två mil sydväst om Umeå. SCB har för bebyggelsen avgränsat tre småorter Hössjö (västra delen), Hössjö (norra delen) och Hössjö (östra delen), med sammanlagt 214 invånare (2010). i dag är det betydlig fler. Hössjö ligger i Sågbäckens dalgång som sträcker sig från Brån söderut till Sörmjöle vid havet. Väster om den dalgången och nu uttorkade Hössjön ligger den ursprungliga bykärnan. Öster om dalgången finns den bebyggelse som påbörjades med utflyttning av gårdar i samband med laga skifte. I Hössjö hittar man en väl bevarad ålderdomlig byprägel kring ett öppet odlingslandskap. Miljöerna bedöms som en av de kulturhistoriskt märkligaste bymiljöerna i Umeå och är därför bevarandevärda.

Närservice

Nära till Kasamarks skolan, matbutik Röbäck och Gräsmyr

Kommunikation

Nära till Bussförbindelser länsvägar går genom Hössjö. Det är också längs dessa vägar en stor del av byns hus står. Länsväg AC 512 som västerut leder till Gräsmyr, 14 km, och österut till Umeå, 22 km, via Kasamark, Yttersjö, Djäkneböle, Skravelsjö och Röbäck. Länsväg AC 524 som norrut leder till Överboda, 11 km, och söderut till Nyland, 6km, varifrån man kan köra vidare mot E4 vid Hörnefors, dit det är 17 km. I byn finns också Kvarnbäcksvägen och Sågbäcksvägen. Dessa vägar är enskilda vägar som förvaltas av vägföreningar. Mellan Hössjö och Umeå kan man åka med Länstrafikens linje 105. Vardagar går det sju turer i vardera riktningen. Tidtabellen är anpassade för att passa resande till dagarbeten och skolor.

Övrigt

Fotbollsplan i byn som spolas på vintern till skridskobana, Fina promenadvägar i hela byn och nära till fiske och jakt Fina fyrhjulingsvägar på grusväg Skoterleder och djurrikt område med bra fågelskådning och den välkända kronhjortsflocken.

Flyttkalkylatorn

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.