Köpa bostad i Almuñecar

Almuñécar är en av Granada kustens äldsta byar. Den är belägen mellan havet och bergen vid medelhavets stränder. Längs den 20 km långa kuststräckan har denna vackra kommun flera olika stränder och vikar att erbjuda sina besökare, såväl som många andra aktiviteter som gör orten perfekt för familjesemestrar.

Det finns ett flertal stränder att välja bland, några med småsten, och andra med lite mörkare sand. Flera av dem erbjuder aktiviteter som kajakturer, vattensporter, dykning etc.

För spanska semesterfirare är Almuñécar särskilt populär sommartid, tack vare dess utbud av saker att hitta på, så som att utforska stadens historia, njuta av naturen, vandringar eller varför inte bara solbada hela dagen på någon av de härliga stränderna.

För den som gillar marknader anordnas lokal marknad varje fredag.

Området har blivit mer och mer populärt bland utländska invånare och sedan 1975 har det blivit ett av de mest populära turistorterna i Granada provinsen.

Almuñécar har en lång historia som sträcker sig från år 800 f.k, då fenicierna grundade byn som handelskoloni. I utkanterna av byn finns även lämningar av en akvedukt och bad från romartiden. I byn finns ett historiskt museum som är väl värt ett besök.

När vi kommer till gastronomin så tillhör fisk den mest populära, både friterad, grillad och i maträtter så som paella.

I Almuñecar finns odlingar av tropiska frukter och som tack vare klimatet har en ökande tillväxt.

Du kan enkelt ta dig till Almuñecar då både Málaga’s och Granada’s flygplatser ligger på relativt nära köravstånd.

Vi är din mäklare i Almuñecar

Vill du köpa bostad i Almuñecar – varmt välkommen till oss på Mäklarringen! Vi finns att nå på telefonnummer +34 952 52 32 36 och på Pl. de la Ermita, 15, 29780 Nerja. Maila oss gärna på costadelsol@maklarringen.se

Vi hjälper dig hitta ditt drömboende utomlands

Vi hjälper dig genom hela processen med alla lagar och regler som gäller. Kontakta oss så hjälper vi dig!

Loading...

*Obligatoriskt fält. Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. Läs mer här.