Mäklarringen Estepona - Marbella

Estepona – staden lagom

Det händer saker i Estepona. Det är en kommun som är på allas läppar, ”up and coming”, ett stjärnskott. Sträckan mellan San Pedro och Estepona stad har inte fått namnet The New Golden Mile utan orsak. Det är här många väljer att köpa bostad.

Ett flertal intressanta fastighetsprojekt i kontemporär stil, stort utbud av golfbanor, flertalet kända strandklubbar, de vackra bergen och utsikten mot Gibraltar och Afrikas berg gör att många investerare riktar sina blickar mot Estepona. Den största anledningen är dock staden, som omedelbart får folk att känna sig väl till mods.

Estepona är staden utan stress och hets

Estepona är en stad som är lagom. Tempot, atmosfären och utbudet är precis rätt. Här finns allt man behöver för att leva och bo gott, men ingen stress, ingen hets. De senaste åren har man satsat mycket på kulturen och här finns flera små museer, imponerande fasadmålningar och Europas största Orchidarium (botanisk trädgård) – kronan i juvelen på kommunens projektplan att förvandlas till Solkustens trädgård. I gamla stan trängs uteserveringarna med varandra längs gågator kantade av vitkalkade hus, smyckade av prunkande blomkrukor. Den flera kilometer långa strandpromenaden bjuder på en naturlig livskvalitet, flera fina lekparker, spanska strandrestauranger ”chiringuitos” och salta bad! I hamnen säljer fiskarna dagens fångst, varje söndag ordnas marknad och med utsikt över de vaggande båtarna kan man året runt få sig såväl en engelsk pint som en tallrik med ”calamares fritos”. Estepona andas lugn och livfullhet i precis rätt avvägd mängd. Den perfekta platsen för den som söker bostad utomlands!

Marbella – Costa del Sols metropol

Det går inte att undkomma att Marbella är metropolen på Costa del Sol, historiskt sett känd för lyx, jetset, kändisar och glamour och med Puerto Banús som ett slags flärdens epicentrum. Många som vill köpa bostad utomlands sneglar på Marbella.

Nattlivet, de internationellt kända strandklubbarna och välrenommerade restaurangerna lockar fortfarande många till Marbella. Idag är det framför allt naturen, golfklubbarna, det kosmopolitiska umgängeslivet i kombination med det mer vardagliga spanska och genuina som utgör dragningskraften till och i Marbella. Marbella stad, och dess gamla stadsdel med slingrande gränder, småbutiker och romantiska restauranger samt strandpromenaden som numera sträcker sig längs The Golden Mile ända bort till San Pedro, har en charm som är svår att stå emot. Ovanför hamnen Puerto Banús ligger Nueva Andalucia, även känt som Golfdalen, med många vackra urbanisationer. Här ligger även en av Costa del Sols svenska skolor med undervisning upp till årskurs sex.

Svenskarnas smultronställe i Marbella

Området öster om Marbella stad består av bostadsområden och golfbanor och inte minst – småbåtshamnen Cabopino, omgiven av naturskyddade Las Dunas de Artola och Elviria med sin unika vackra skog bestående av Medelhavstallar. San Pedro de Alcántara är efter Nueva Andalucia svenskarnas absoluta smultronställe i Marbella. Det är här man gärna köper bostad. Med den relativt sett nya genomfartstunneln, nya moderna boulevarden, kustens finaste strandpromenad, moderna nybyggen i området närmast stranden och den gamla byn ovanför vägen är San Pedro svårslaget. I Marbella finns kustens största sjukhus, ett sprudlande företagarliv och flera årliga kulturella evenemang med världsartister. Mest känd är sommarfestivalen Starlite.

Vi är din mäklare i Estepona - Marbella

Vi är din mäklare i Estepona – Marbella och vi pratar gärna utlands-boende med dig! Du kan besöka oss på Avenida España 95 Plaza Caparrós i Estepona eller ringa oss på telefonnummer 0034-952936533. Skicka ett mail på costadelsol@maklarringen.se

Vi hjälper dig hitta ditt drömboende utomlands

Vi hjälper dig genom hela processen med alla lagar och regler som gäller. Kontakta oss så hjälper vi dig!

Loading...

*Obligatoriskt fält. Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. Läs mer här.