Mäklarringen Frigiliana

Frigiliana är en liten by belägen i Malaga provinsen, ca 6 km från Nerja och precis väster om bergskedjan Sierras de tejeda, Almijara och Alhama Naturpark, som har många vandringsleder som lockar turister året runt.

Byn ligger 300 meter över havet vilket gör att utsikten från Frigiliana är underbar och en klar vinterdag kan man till och med se över till Afrikas nordkust.

Frigiliana är känd för sina moriska gamla kvarter och smala gränder som är dekorerade med keramiska mosaiker, liksom för att vara en av Spaniens finaste och mest välbevarade byar.

Man kallar den för ”den vita byn” och Frigiliana har även vunnit utmärkelser och blivit framröstad av spanska turistmyndigheten till att vara den finaste byn i andalusien.

Här kan du vandra runt på kullerstensgatorna och upptäcka byns charm med de vitkalkade husen dekorerade med färgrika blomkrukor.

I byn hålls även olika evenemang varav det mest populära är ”Festival de las tres culturas” , som infaller sista helgen i augusti varje år. Byns gator fylls med levande musik och gatuartister. Det organiseras också en tapas runda där man vinner en t-shirt om man slutför hela.

På torsdagar hålls marknad med ett stort utbud av lokala produkter och specialiteter.

För att ta sig till Frigiliana finns det regulära bussar från Nerja eller ta en taxi. Kommer man med bil finns det en stor parkering precis vid infarten till byn.

Väl värd att besöka!

Vi är din mäklare i Frigiliana

Välkommen till oss! Vi tror på omsorg, ärlighet och god affärssed. Vi finns att nå på telefonnummer +34 952 52 32 36 och på Pl. de la Ermita, 15, 29780 Nerja. Maila oss gärna på costadelsol@maklarringen.se

Mäklarringen Frigiliana – ett tryggt val när det gäller bostäder utomlands!

Vi hjälper dig hitta ditt drömboende utomlands

Vi hjälper dig genom hela processen med alla lagar och regler som gäller. Kontakta oss så hjälper vi dig!

Loading...

*Obligatoriskt fält. Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. Läs mer här.