Jul- och ljusshow i Malaga

2019-11-05

En av årets absolut största händelser i Malaga, staden känd som Costa del Sols huvudstad, står för dörren. Nämligen stadens jul- och ljusshow. Så sent som i skrivande stund har nyheter släppts från stadshuset gällande det numera världskända julfirandet och stadens ljusshow som sedan 2016 har tagit plats i stadens centrum.

Malagas ljusshow har under bara några få år satt staden på kartan genom besökares vallfärdande till attraktionen men också för utmärkelsen som årets soliga julstad. Ljusshowen och ljusdekorationerna har blivit utsedd att vara en av de absolut vackraste julutsmyckningarna som finns att hitta i Europa.

Hemlighetsmakeriet bakom förberedelserna är alltid stort men så här första veckan i november meddelade Teresa Porras, ansvarig för stadens avdelning för festligheter, att årets tema för ljusshowen är en julskog och besökare kommer att få njuta av höstlöv, änglar och solar i en skog under 73 bågar. Just nu pågår arbetet för fullt, dekorationerna och de 730 000 ljusen sätts nu på plats av det Cordobabaserade företag som tillhandahåller allt material. Som vanligt står Malagas huvudgata Calle Larios i centrum för utsmyckningen såväl som själva showen men även den renoverade avenyn Alameda Principial kommer att utsmyckas och totalt räknat hela 73 gator.

Årets premiär går av stapeln fredag den 29:e november och ljusshowen kommer att kunna upplevas tre gånger om dagen vid klockslagen 18:30, 20:00 samt 21:30 och finns fram till den 5:e januari. Kanske ses vi i Malaga?

Julskyltning i Malaga