La Herradura – Kanske Spaniens bäst bevarade hemlighet

2018-11-30

Läs Lottas erfarenhet av att bo på en av de mest attraktiva och orörda platserna på den andalusiska kusten

Den lilla staden La Herradura ligger utefter kusten öster om Nerja. Denna charmiga och genuina andalusiska by med mysiga gränder och livfulla tapasbarer är b.la känd för sin bukt som är formad som en hästsko, stranden i bukten anses också vara en av de vackraste i Spanien. På några minuters gångavstånd, i det exklusiva området Punta de la Mona med sin välkända hamn ”Marina del Este”, finner du La Reserva de la Herradura, ett område med charmiga radhus och fantastisk utsikt. Lotta som har valt att bosätta sig i La reservera de la Herredura delar nedan med sig av sin erfarenhet av att köpa och bo på denna vackra plats.

”Vi hade under många år letat efter något på Mallorca där vi var mycket förtjusta i naturen men vi hittade aldrig rätt läge och hus. När vi kom till La Herradura kändes det så rätt, den lilla mysiga staden men sina små matbutiker och saluhall samt den underbara naturen med bergen i bakgrunden och många små badvikar. Helt rätt för oss.

Det vi tycker bäst om området är bland annat läget med närheten till både Nerja och Almunecar. Den lilla staden känns genuin med sin saluhall, sitt lilla torg och små butik där man kan köpa frukt, kött och bröd. För att inte tala om alla fina restauranger.
Vi valde att köpa i La Reserva för läget, utsikten över avokadoodlingen och havet lite längre bort. En utsikt som man aldrig tröttnar på. Sen var det ett plus att allt var nytt och att vi inte behövde renovera. Vi valde vårt hus utifrån den stora terrassen på 70 kvm och takterrassen båda med en fantastisk utsikt. Vårt hus har också fler fönster vilket gör att det är ljusare inuti.
Vi tycker framförallt om läget på La Reserva, lugnt och skönt men bara tio minuters promenad ner till stan och stranden. Det är fin omgivning med fina planteringar och det känns genuint.

När vi väl bestämt oss för huset beskrev mäklaren köpprocessen i Spanien. Han rekommenderade oss en svensktalande jurist som hanterade hela köpprocessen åt oss, allt från kontraktsskrivning till att fixa bankkonto, el och vattenabonnemang. När allt var klart hade vi ett möte med juristerna som gick igenom vad som gjorts och vilka kostnader som skulle komma att dras från vårt konto. Vår mäklare rekommenderade också hantverkare som vi kunde använda för att sätta in kök och annat fix.

Vi blev rekommenderade Mäklarringen av några vänner i Sverige som hade köpt ett hus i Nerja och vi är mycket nöjda. Vi skulle gärna rekommendera dem vidare. Hjälpen med att hitta rätt jurist och bra hantverkare gjorde att vi snabbt kom igång med allt som behövde ordnas. Vi har haft stor hjälp av Cecilia som har sitt kontor på området, hon har hjälpt oss både i vår kontakt med hantverkare då ingen av oss kan spanska och att ta emot möbler som vi beställt till huset. Detta har varit en ovärderlig hjälp som har gjort livet väldigt mycket enklare för oss i Spanien och gett oss en bra start.

För mer information om La Reserva och La Herradura.

Tersass
Solnedgång