Zoo de Castellar

2019-04-25

I natursköna och gröna omgivningar precis i kanten av en stor nationalpark ligger Zoo de Castellar. En utflykt med något för alla i familjen.

Hit tar man sig enklast med egen bil, kör till Sotogrande och ta av mot Pueblo de Castellar de Frontera. Bland vackra och lummiga kullar och åsar leder vägen fram till denna oas vilket gör bilresan i sig till en del av utflykten.

Zoo de Castellar är som namnet avslöjar ett ställe att besöka och titta på olika sorters djur men det är inte ett Zoo i den bemärkelsen att vilda djur köps in för att leva ett liv i fångenskap. Zoo de Castellar är istället ett räddningscenter med fokus på att omhänderta djur som farit mycket illa på svarta marknaden. Omhändertagna av myndigheterna har djuren fått en fristad hos stiftelsen som startades redan på 1990-talet av en privatperson.

Du följer promenadvägen genom området och möter olika djur på vägen, exempelvis tamariner, babianer, lejon, en mängd olika fågelarter, lemurer, reptiler men också olika tamdjur och ett vackert akvarium. I en del av parken finns en trevlig oas utmärkt för medhavd picknic om man inte önskar köpa något på plats. Där finns också möjlighet att träffa och klappa en del av djuren vilket brukar vara populärt bland de små.

Vill man göra en längre fortsättning på sin utflykt passar man på att åka till Castillo de Castellar (castillo betyder slott) för ett besök i just slottet och den lilla vackra byn Castellar som omgärdas av den gröna nationalparken Los Alcornocales med sin fantastiska natur och sjön Embalse del Guadarranque. Runt slottet och byn restes på medeltiden en lång mur eller på svenska kanske bättre återgett fortet, som tillhört både morer och kristna, och som verkade som skydd för angrepp.

Berg med grönska framför
Påfågel