Köpa bostad på Västra Kyreniakusten

Västra Kyreniakusten, nordvästra kustsidan på norra Cypern är perfekt för vandringar och natursköna upplevelser.

Alsancak by med ca 6500 invånare ligger ca 12 km väster om Kyrenia, med Kyreniaberget som tonar upp i söder och Medelhavet i norr, här blandas lokalbefolkningen med turister. Närhet till berget gör att man kan vandra, samt cykla runt på de små lokala vägarna. Det finns flera fina stränder, Camelot Beach, Maramonte, Escape är några av dem. Busstrafik var 10 minut tar dig lätt längre ut på kustsidan eller in till Kyrenia stad. Alsancak by, med flera välutrustade mataffärer med massor av färsk och välsmakande grönsaker, fisk och kött. Det finns också gott om utmärkta restauranger, cafeér och barer att välja mellan.

Inte långt ifrån området ligger rester av utgrävningar av den kända Lambousa, en gång en blomstrande stad direkt vid havet. Här finns även ett friluftsmuseum som heter Peace and Freedom som är uppdelat i två delar. En visar militärfordon och den andra som är inomhus visar fotografier av militärhandlingar samt uniformer.

Den vackra byn Ilgaz ligger i de trädtäckta Besparmak-kullarna ovanför Alsancak by med närhet till medeltida slottsruiner och arkeologiska platser. Här finner du även Gillhams Wineyard & spahotell där du kan provsmaka det egna tillverkade vinet tillsammans med fantastiska maträtter. När du kör ner mot havet kommer du till Alsancak med sina många restauranger och butiker.

Byn Lapta ligger 15 minuters bilresa väster om staden Kyrenia. Området är populärt eftersom det behåller sin traditionella lantlig känsla, är nära till fantastiska stränder och har goda förbindelser med affärer, restauranger och andra attraktioner. Det lokala området har många vikar och stränder. Inom några minuters bilresa finns tre sandstränder, varav två är väldigt avskilt. I närheten hittar du en av norra kustens bästa dykställen där nybörjardykare kan delta i en lokal dykskola. Här finns stranden - klubbar, vattenrutschbana och kasinon i närheten.

Karsiyaka by ligger på den norra kusten väster om Lapta, 15 minuters bilresa väster om staden Kyrenia. Området är populärt eftersom det behåller sin traditionella lantlig känsla, är nära till fantastiska stränder och har bra förbindelser med affärer, restauranger och andra attraktioner. Här har du 180 ° panoramautsikt över havet och Besparmaks bergskedja med utsikt som är magnifik i alla riktningar. Det lokala området har många vikar och stränder. Inom en 1 minuters bilresa finns tre sandstränder, varav två är väldigt avskilt.

På Karsyaka strand som ligger ca 7 km från Alsancak kan man få se havskölpaddorna Caretta caretta samt Chelonia lägga sina ägg i maj/juni. Kort sagt här finner ni närhet till alla aktiviteter som en familj kan behöva för att trivas i solen och i havet.

Om du vill ha en kväll ute med dans behöver du inte köra in i Kyrenia. På bland annat Escape Beach Club kommer internationella Dj:s och det finns flera barer efter denna kustlinje (lokalt kallad ”lilla ayia napa”) där varierande musikgrupper kommer för ett gigg.

Bostäder på västra Kyreniakusten

Vi är din mäklare på Västra Kyreniakusten

Vill du köpa bostad på Västra Kyreniakusten – varmt välkommen till oss på Mäklarringen Cypern! Vi guidar dig genom hela ditt bostadsköp. Du når oss på telefonnummer 070-580 62 38 eller på vår mailadress cypern@maklarringen.se.

Vi hjälper dig hitta ditt drömboende utomlands

Vi hjälper dig genom hela processen med alla lagar och regler som gäller. Kontakta oss så hjälper vi dig!

Loading...

*Obligatoriskt fält. Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. Läs mer här.