Els Magazinos – En unik fusion av lokal gastronomi och kultur i Dénia

2021-09-06

”Dra i det förflutna för att bygga framtiden”. Detta var filosofin bakom av Els Magazinos, den nyskapande gastronomiska marknaden i Dénia, bestående av en mängd unika restauranger och marknadsstånd. Denna fantastiska gastronomiska och kulturella marknad i Dénia, Els Magazinos, tillsammans med Cervezas Turia, hyllar den bästa gastronomin hemmahörande i det lokala Marina Alta-området. 

Att fortsätta följa gamla bra seder och återhämta de traditioner som gör att vi är dom vi är - att fira en livsstil som går tillbaka till århundraden av råvaror från havet och landsbygden – detta är precis vad Els Magazinos handlar om - en gastronomisk upplevelse som återger livet i Dénia!

Inne på det 2 000 m2 stora utrymmet, hittar du ett 20-tal restauranger och marknadsstånd, alla djupt engagerade i kulinarisk tradition och lokala produkter. Tanken som förenar det här ”öppna rummet” är det goda livet, men också att rättfärdiga regionens exceptionella råvaror.

Genom en förprogrammerad kalender för ett helt år, erbjuder Els Magazinos varje månad särskilda säsongsbetonade produkter, en från havet och en från landsbygden. Varje månad kommer man dessutom att hålla en gastronomisk sammankomst där de olika produkterna presenteras av lokala producenter och experter och där du som besökare kan smaka på de unika recepten som elaborerats vid varje marknadsstånd.

Det har blivir ett populärt ställe att träffas efter jobbet och varva ner och träffa alla kollegor i staden!

Oavsett om du befinner dig här för att köpa bostad i Dénia eller om du bara passerar förbi för en dag eller två, så rekommenderar vi på Mäklarringen som svenska mäklare i Dénia varmt att ni stannar till vid Els Magazinos och njuter av dess fantastiska kombination av gastronomi och kultur https://elsmagazinos.com/.

Personer med munskydd
Restaurang med uteservering