En dagstur till Formentera – Spaniens Karibien

2018-05-31

Från Denia på Norra Costa Blanca tar du dig enkelt med Balnerias färjor över till Medelhavets nya trendiga paradisö Formentera på bara 2,30 timmar https://www.directferries.se/balearia.htm

Formentera är ett av Mäklarringen Norra Costa Blancas favoritplatser, där du möts av paradisstränder med turkost vatten, ett lugnt tempo där stress inte existerar och charmiga byar med lokala restauranger.

Formentera är den minsta av Spaniens Baleariska öar i Medelhavet och resmålet utgör en populär dagstur under sommarmånaderna. Ön är känd för sitt kristallklara vatten långa vita sandsränder, sanddyner och tallar. Fritidsaktiviteter inkluderar alla typer av vattenaktiviteter som dykning, snorkling, kajak, segling, vattenscooter mm samt mängder av andra utomhusaktiviteter.

Upplev Formentera

Gillar du att cykla är Formentera perfekt. Ön är liten och relativt platt och full av vackra stränder grönområden, pittoreska vandringsleder och cykelrutter. Att hyra en vespa är också ett bra alternativ. Det som sägs vara öns allra bästa strand ligger i den lilla semesterorten Es Pujols, och det är också här charterhotellen ligger. Oavsett var du bor så är det bara ett par minuter till stranden som är en blandning av fin vitkornig sand, klippor, och turkosblått vattnen. Det är nästan som att komma till Karibien, och vill du hitta din egna lilla strand för en dag är inte det några problem.

Stränder, calas och chriringuitos

Ses Illetes

På Formentera hittar du en oerhörd varitation av flera fina stränder och här nämner vi på Mäklarringen Norra Costa Blanca bara några av våra absoluta favoritstränder. Med sitt turkosblå klara vatten bjuder Playa Illetes upp till en härlig mix av besökare, allt från lokalbefolkning till båtmänniskor med egen yacht samt dagsbesökare som tagit sig över från Ibiza eller Denia. Ses Illetes är den mest kända stranden på ön och här finner du makalöst bra fisk- och skaldjursrestauranger. Nakenbad och vattensporter kan också avnjutas.

Es Racó de S'Alga är en paradisisk strand som ligger på den lilla ön Espalmador, bara 200 m från Formentera. S'Alga stranden är 3 km lång och fylld med vit sand och kristallklart vatten och den kan nås genom att simma över om strömmen inte är stark, men det bekvämaste sättet är alltid med båt. Katamaranutflykter organiseras tex från La Savinas hamn.

Cala Saona

Cala Saona är mer än en strand - den omgivande naturen och klipporna är helt enkelt ett oslagbart panorama som måste avnjutas. Utsikten från toppen av klippan Punta Rasa gör det värt 30 minuters vandring: ett kristallklart vatten i djupet av de omringande klipporna. På en klar dag kan du se från Punta Rasa ända över till Denia. Vattnet runt Punta Rasa är även mycket populärt bland dykare eftersom det finns gott om grottor att utforska.

Cala dels Mort

Det här är en mindre strand med kristallklart vatten och vit sand, nära ett hotellkomplex, vilket gör det lättillgängligt och bekvämt för många. Cala dels Mort ligger ca 10 km från huvudstaden Sant Francesc, mellan Migjorn stranden och Es Ram Resort. Den vackra naturen tillsammans med de stora öppna ytorna utgör ett drömlikt landskap och du får inte missa solnedgången under sena eftermiddagen.

Chiringuito El Piratabus

Ibland behöver du inte fina restauranger eller lounger för att njuta av en drink och en fantastisk solnedgång. Vid km 11 på Playa Mitgjorn, på Es Arenales strand, finner du en av Formenteras populära strandbarer “Chiringuitos” El Piratabus. Du upplever avslappnad musik och atmosfär i kombination med läckra cocktails. Det unika med El Piratabus ligger i dess enkelhet; vacker natur, goda cocktails och mat och en kärleksfull folkmassa – bara att njuta fullt ut!

Strosa runt i mysiga gränder

De flesta besökare som kommer till Formentera bor i Es Pujols som är en mysig liten semesterort. Här kan du sola och bada på den fina sandstranden, gå på en liten shoppingrunda i de unika små butikerna där du hittar kläder, andra modeplagg, hantverk för att sedan njuta av god mat på en de många lokala restaurangerna som håller hög standard. Huvudstaden på ön är San Francesc och även här finns det bra shopping och restauranger.

Mer information om Formentera hittar du på http://www.formentera.es

Strandrestaurang
Båtar