Golfa på Norra Costa Blanca

Costa Blanca är ett fantastiskt resmål för dem som gillar att spela golf; längs med den norra delen av Costa Blanca, både i det vackra inlandet med bergen och ut mot Medelhavet så finns det ett flertal fantastiska möjligheter att golfa.

Costa Blanca kusten erbjuder ett klimat som möjliggör golfspel året om. Även på vintern når temperaturen ofta upp mot 20 grader på dagen och golfbanorna håller hög standard året runt. Man ser mycket golfare på hösten och våren då det är allra populärast att spela här.

Från Oliva i norr till Alicante i söder nämner vi på Mäklarringen Denia några av de tjusigaste banorna här. Ni finner så klart mer information på http://www.costablancagolfcourses.com/

Oliva Nova Golf

Oliva Nova Golf Club

Urb. Oliva Nova Golf

46780 Oliva

Tel: +34 96 285 76 66

Webb: http://en.golf.olivanova.com/

Golfanläggning:

Oliva Nova Golf är designad och byggd av Seve Ballesteros. Det är en 72-hålsbana på 6.350 m med en sluttning på 120, vars främsta kännetecken är att 15 av dess 18 hål innehåller vattenhinder. De enda hålen som inte har några vattenhinder är nummer 2, 13 och 14. Det här är en teknisk bana, med en mild böljande terräng som är lätt att gå i. Banan utmärker sig för sina bra möjligheter för alla typer av golfare, då den har korta, medelstora och långa hål och fairways med vänster och höger doglegs. Den är också en utmaning för alla golfare och där strategi och vind blir avgörande faktorer.

La Sella Golf, Dénia

Dénia Marriott La Sella Golf Resort

Alquería de Ferrando, s/n

03749 Jesús Pobre, Denia

Tel: +34 966 454 252

Webb: http://www.lasellagolf.com/en

Golfanläggning:

La Sellas golfbana i Dénia är omgiven av naturparken Montgó, en medelhavskog. Vi skiljer de tre 9-hålsbanorna med tre olika färger och dess lokala vindar. De första 9 hålen är orienterade mot söder, vilket ger tropiska och torra luftmassor. Dessa hål präglas av sin naturskönhet med en spektakulär utsikt över Montgós naturpark. Det är en varierad bana där spelaren måste använda nästan alla klubbor. De andra 9 hålen leder österut och har antikt namn då denna vind användes av fartyg för att åka till Grekland. Banan ligger i ett mer platt landskap med vatten och de sista hålen brukar vara avgörandei spelet. De nyaste 9 hålen präglas av en kallare vind från norr och den här banan är belägen lite högre och erbjuder en fantastisk utsikt över havet, Segaria-berget och naturparken Montgó.

Ifach Golf, Benissa

Ifach Golf

Calle Micheta, 5, Urbanización San Jaime

03720 Benissa

Tel: +34 966 497 114

Webb: http://golfifach.com/en/

Golfanläggning:

Banan består av 9 hål och är en kortare sträcka (2.940m från gula och 3,236m från de vita, 2,432m från röda och 2.776m från blå). Det tar ca en och en halv timme att gå en runda på 9 hål och för 18 hål, bara tre timmar. Bermuda-gräset dominerar banan och de flesta hålen är av omgivna träd och strategiskt placerade bunkrar. Den ständiga svala havsbrisen gör den till en perfekt golfrunda på sommaren

Jávea Club de Golf, Javea

Club De Golf Jávea

Ctra. Jávea-Benitachell, Nº 285 km. 4,5

03730 Jávea

Tel: +34 965 792 584

Webb: http://www.clubdegolfjavea.com/

Golfanläggning:

Jáveas golfbana är en svagt sluttande 9-hålsbana med välskötta gröna fairways flankerade av palmer, tallar och apelsinträd. Även om det bara finns 9 hål, spelas många av hålen från olika teer vilket gör att det praktiskt taget är en 18-hålsbana. Även om banan inte är lång så är den verkligen utmanande med bunkrar nästan hela vägen - totalt 34 stycken. Alla hål är dessutom svårtolkade vilket gör det till en spännande upplevelse.

Don Cayo Golf, Altea

Club de Golf Don Cayo

Sierra Altea Golf s/n.

03599 Altea la Vella

Tel: +34 965 848 046

Webb: http://golfdoncayo.com/

Golfanläggning: 

Efter renovering 2006, som var en betydande omformning av banan och själva anläggningen, även att bara ha 9 hål så erbjuder Don Cayo Golf Club idag sina spelare möjligheten att njuta av en 18-håls runda. Skapa flera uppsättningar teer på varje hål, vilket gör att hans 9-håls konfiguration i två helt olika varv och så spelarna kan njuta av ett mer underhållande och engagerande sätt. Don Cayo är en attraktiv och underhållande kurs, behåller sin tidigare skönhet och charm, signaturhål är 3:e hålet, för havsutsikt och 7: e hålet med utsikt över bergen

Sierra Cortina Golf, Finestrat

Sierra Cortina Golf

Calle Amsterdam (Urb. Sierra Cortina)

03509 Finestrat

Tel: +34 966 11 20 93

Webb: http://www.sierracortinagolf.com/

Golfanläggning:

Sierra Cortina i Finestrat är en 18-håls bana vars anläggning är öppen året runt inklusive helgdagar. Den är belägen vid Medelhavet i de nedre delarna av det inspirerande Puig Campana-berget, bara tre minuter från centrala Benidorm. Banan täcker över 60.000 kvadratmeter av typisk Medelhavsterräng och med fantastisk utsikt över Benidorms bukt. Sierra Cortina är idealisk för alla golfälskare; för nybörjare som kommer att dra nytta av de korta hålen, medan mer erfarna spelare kommer att njuta av möjligheten att förbättra sitt korta spel. Under alla omständigheter kommer en hel runda aldrig att ta mer än 2 timmars spel och närheten mellan greener och tee gör det till ett absolut nöje att gå runt.

Villaitana Golf, Benidorm

Villaitana Golf Club De Campo

Avda. Eduardo Zaplana Hernndez-Soro,

7. Partida del Moralet Salida 65 A-7 Terra Mitica

03502 Benidorm

Tel: +34 966813013

Webb: http://www.villaitana.com/

Golfanläggning:

Villaitana Golfklubb var tidigare känd som Real de Faula. Det är en Jack Nicklaus design bestående av två stora golfbanor. Levante-banan är en mästerskapsbana med hög kvalitet medan Poniente-delen är en kortare golfbana, mer lämpad för nybörjare men fortfarande en bra bana att spela, oavsett förmåga. Levante är en golfbana i USA-stil som sträcker sig över ett område på mer än 80 hektar. I den klassiska Nicklaus-traditionen har den breda fairways men ändå inbjudande att sätta ytor. De sträcker sig över 7.200 meter och erbjuder en fantastisk utsikt över Medelhavet och Finestrat-bergen. Poniente, med sina 18 hål, når 4.219 meter och erbjuder ett försiktigt alternativ till sin systerbana. Den ligger i en pittoresk dal med Medelhavets utsikt. Den utgör en perfekt bana för alla nivåer av golfare och fungerar som ett bra tillfälle för nybörjare att finputsa sina färdigheter.


Bonalba Golf Resort, Mutxamel (Alicante)

Bonalba Golf resort

c/ Vespre, 6 bis

03110 Mutxamel (Alicante)

Tel: +34 965 955 955

Webb: http://golf.golfbonalba.com/

Golfanläggning:

Designen av Bonalba Golfresort är mycket imponerande, med 5 stora sjöar, som genomsyrar 7 hål och massor av bunkrar. De första 9 hålen kan anses vara mer tekniska, där det korta spelet blir mycket användbart för att spara par. I andra omgången, mer specifikt från hål 12 till 18, kommer det att vara avgörande för att få bollen på fairwayen.


Alenda Golf, Monforte (Alicante)

Autovia Alicante-Madrid Km 1.5

03670 Montforte del Cid (Alicante)

Tel: +34 965620521

Webb: http://www.alendagolf.com/

Golfanläggning:

Alendas golfbana är designad och byggd av Roland Favrat med maximal respekt för den ursprungliga lagen av landskapets naturliga vegetation, vilket undviker alla aggressiva rörelser på jorden under byggprocessen. Golfbanan slutfördes i oktober 1999 och den täcker 49 hektar, och med sina 18 hål, par 72 och 6.257 meter i längd utgör den ett utmärkt övningsområde. Redaktörens uppfattning: Alenda är ansedd som en bra golfanläggning. Banan sträcker sig ut längs två dalar med bredare fairways i början för att sedan bli ett lite tuffare test med några snäva fairways mot slutet.

La Sella golf
Sierra Cortina golf