La Nucia & Polop - Charmiga inlandsorter med fängslande historia och hisnande vyer

Vi på Mäklarringen Denia brinner starkt för alla de vackra orter och platser som finns i våra inre regioner i Alicantes provins på norra Costa Blanca vid Spaniens Medelhav!

La Nucia

10 km norr om Benidorm i Alicantes inland ligger den lilla spanska staden La Nucia som har drygt 20 000 invånare, varav cirka hälften kommer från andra länder än Spanien.

La Nucia har ett stort utbud av bra restauranger och affärer och i den äldre stadsdelen hittar vi 1700-tals kyrkan och en vacker utsiktsplats på det lilla berget Monte Calvari. Det finns ett nybyggt auditorium där artister uppträder och inte minst en välkänd komplett sportanläggning för alla sporter som t.ex. tennis, fotboll, motorcross och en inomhuspool. 2013 blev anläggningen utsedd till "European City of Sport" och används frekvent av elitidrottare.

Mellan La Nucia och Polop ligger en vacker dal med en fantastisk utsikt från dess restauranger.

La Nucia och Polop är smälter ihop lite så på söndagarna kan man strosa omkring på loppmarknaderna som har en internationell atmosfär. La Nucia har goda kommunikationer och nära till såväl stränder som golfbanor och shoppingcentra. Här finns även apotek, läkarmottagning och banker.

Polop

Polop är en liten charmig spansk stad, som ligger bara några minuter med bil från Altea och Albir. Polop är byggt på en sluttning och omges av apelsinlundar och staden är liten men med en intressant historia bakåt i tiden.

Runt år 1 000 så erövrade morerna den iberiska halvön och byggde en fästning och gav staden namnet Polop. Med slottet på högsta punkten och med stadens strategiska läge blev Polop en betydelsefull stad. Området var bördigt och här odlades mandel, apelsin och citron och på 1600-talet byggdes bevattningssystem med vattenkanaler. Polop är också känd för sina vattenkällor och på det stora torget i centrum finns ett par hundra vattenkranar där man kan fylla flaskor och kannor med vatten från Font dels Xorret.

Polop är en typisk spansk liten by med väl underhållna gator och mysiga smala gränder och som huvudsakligen är bebodd av spanjorer och endast ett fåtal turister besöker staden. I byn finns all tänkbar service med mataffärer, klädbutiker, caféer, tapasbarer, restauranger etc. På söndagar är den stora utomhus marknaden i full gång och här köper man färska grönsaker och frukter som är odlade i trakten.

Fontän i La Nucia
Polop