Njut av en spännande heldag i Benidorm

2018-03-26

Benidorm fortsätter att locka många besökare gång efter gång. Dess underbara atmosfär med sandstränder och behagliga klimat året om i kombination med bra underhållning i form av caféer, barer, uteterraser, restauranger och nöjesparker är bara några av anledningarna.

Benidorm är den perfekta staden att promenera runt i på eget initiativ. Du kan promenera längs de härliga sandstränderna och titta upp mot några av de högsta skyskraporna i Europa som glittrar i det ljusa solskenet. De två kända stränderna i Benidorm är Playa Poniente och Playa Levante. Du kan enkelt gå från en till en annan och stanna till vid klassiska “Balcon del Mediterraneo” som skiljer stränderna och leder in i gamla stan för att äta, shoppa eller bara strosa runt och njuta.

Playa Levante

Solsökare vill med all säkerhet börja sin start på dagen på Levante-stranden, som är den bästa stranden för morgonsolen. På morgonen ska du inte bli förvånad över att hitta grupper av träningskurser på stranden; yoga, meditation, fys- och konditionsträning. Levantes breda strandpromenad är fylld med caféer, barer och restauranger.

Playa Poniente

På Poniente-stranden kan du promenera längs med strandpromenaden i hela fem kilometer. Det är en populär strand där många spanska familjer också njuter av en promenad och en kaffe i solen. Du hittar också många spanska restauranger och barer längs med Poniente-stranden.

Njut av utsikten från Balcon del Mediterraneo

Det symboliska “Balcon del Mediterraneo” är en före detta fästning mellan Poniente och Levante stränderna, en favoritplats för att njuta av utsikten över båda stränderna och att se Benidorms fantastiska skyskrapor i all sin ära. Det är ett vackert litet torg med caféer och barer där du kan stanna upp för att avnjuta en enkel måltid eller bara ta en kaffe i solen.

Luncha på lyxiga Boutique Villa Venecia

Villa Venecia Boutique Hotel i Benidorm, har blivit utvalt av TripAdvisor-användare som en av de bästa lyxanläggningarna i Spanien. Den exceptionella högst upp på Benidorms kända utkikspunkt och med Medelhavets bästa utsikt, dess faciliteter och den service som tillhandahålls, har varit avgörande för kunderna att placera den i "topp" av de 25 bästa lyxhotell i Spanien. I den exklusiva restaurangen "Llum de Mar", som bokstavligen hänger över havet, erbjuder den en väl utvald meny med medelhavsmat som är högt värderad och belysad av experter som har besökt den – väl värt ett besök tycker vi på Mäklarringen Norra Costa Blanca och Benidorm.

Ta hissen upp i Europas högsta hotell

Halvvägs längs strandpromenaden är det värt att ta en omväg för att besöka Gran Hotel Bali vid Calle Luis Prendes, som dominerar Benidorms skyline och är det högsta hotellet i Europa på 186 meter. Ta hissen upp på utsidan av byggnaden till 45:e våningen där du kan gå ut och njuta av en fantstisk panoramautsikt över Benidorms stränder och bergen i bakgrunden.

Atmosfär i Benidorms “Gamla Stan”

Bakom Balcon del Mediterraneo ligger Benidorms “Gamla Stan”, känd för sitt shoppingdistrikt, tapasbarer och nattliv. Här hittar du det traditionella Spanien med sina smala kullerstensgator och traditionella torg (plazan). Gamla stan är utmärkt för tapas vid lunchtid eller för att släppa loss på förstklassiga cabareter, dansföreställningar, live band och alla typer av barer. Ett besök till kända Heart Break Rock Bar är väl värt det om du gillar rockmusik.

Skaldjur på matbord
Utsikt i Benidorm