Spännande aktiviteter för hela familjen på Norra Costa Blanca

Norra Costa Blanca är den perfekta platsen för en familjesemester med en mängd möjligheter att underhålla barnen och dig själv. Du finner flertalet barnvänliga hotell och hyreslägenheter med swimmingpool och dessutom med närhet till stranden.

Costa Blanca erbjuder sol, hav och sand, men alla med barn vet att du kommer att behöva mer än det för en bra familjesemester. Lyckligtvis finns det en hel del familjeaktiviteter på norra Costa Blanca, från nöjesparker, vattenparker och båtturer, till kajakpaddling i grottor och chokladfabrik.

Här nedan rekommenderar vi dig några av de roligaste aktiviteterna för hela familjen. Hör av dig till oss på Mäklarringen Denia om du behöver hjälp med något.

Algars vattenfall, Callosa d'en Sarrià (Benidorm)

Upptäck det vackra naturreservatet Les Fonts de l'Algar. Ta ett dopp i de naturliga poolerna, stanna till och titta på de vackra vattenfallen inramade av de olika klippavsatserna och njut av de fridfulla omgivningarna. En perfekt dagaktivitet för hela familjen på Costa Blanca. Om det är högsäsong så bör du vara ute i tid då det är ett poulärt resmål. Du hittar mer information på http://www.lasfuentesdelalgar.com/

Terra Mítica nöjespark, Benidorm

Terra Mítica är en nöjespark i Benidorm som är indelad i fem temaområden. Det stora utbudet av åkattraktioner gör det lämpligt för alla åldrar och är en av de mest populära familjeaktiviteterna på Costa Blanca och i hela Spanien.

Aqualandia vattenpark, Benidorm

Ingen familjesemester på Costa Blanca är komplett utan en dag på en vattenpark. Med inte mindre än 15 vattenattraktioner och Europas högsta vattenrutschbana, erbjuder Aqualandia en rolig dag för hela familjen.

Aqua Natura vattenpark, Benidorm

Vattenparken på 40 000 m² är utformad för alla som vill ha en fantastisk dag med kul i vattnet. Parken innehåller en vågpool, vattenrutschbanor, barnpool och strandområde där föräldrarna kan koppla av i fred medan barnen leker i vattnet.

Simma med delfiner på Mundomar, Benidorm

På Mundomar naturpark kan du se många olika däggdjur, fåglar och reptiler. Det finns ett antal dagliga shower och du har möjlighet att bada med sjölejon eller njuta av ett speciellt delfinmöte. En dag på Mundomar är en händelserik och spännande dag för barn, både unga och gamla.

Prova på kajak i Denias grottor

Ta med dig hela familjen och prova på en guidad kajak rutt. Tournen börjar i Las Rotas, sedan passerar du naturreservatet Montgó för att avsluta vid grottorna Cova Tallà. Här kan du njuta av ett uppfriskande bad i öppet vatten och prova lite snorkling för att upptäcka havets hemligheter med alla dess olika fiskarter. Det här är en spännande dagsaktivetet så väl för stora som för små. http://www.funquads.com/en/kayak-denia/

En båttur i Medelavets turkosblå vatten

Ett av de häftigaste sätten att upptäcka Costa Blancas kust och Medelhavet är med definitivt med båt. En båttur blir till en minnesvärd upplevelse där du kan simma i Medelhavets turkosblå vatten, utforska vackra vikar eller bara njuta av den fantastiska utsikten över klippor och gyllene sandstränder.

Klättra i klippan Peñon de Ifach, Calpe

Penyal d'Ifac är en naturpark i Calpe-regionen. Klättring i denna klippa det ger dig chansen att komma nära vilda djur och ger dig en 332 meter hög utsikt över Costa Blancas kustremsa. Denna aktivitet är lämplig för alla åldrar.

Terra Natura Zoo, Benidorm

Om du hyr en semesterlägenhet i Benidorm är ett måste-besök, Terra Natura, en zoo-temapark. Parken har ett speciellt "zoo nedsänkning" koncept som efterliknar djurens naturliga livsmiljö och innebär att besökare kan komma närmare djuren.

Chokladfabriken i Villajoyosa

En av den bästa chokladen finner du i Alicante-provinsen Alicante på Chocolate Valors Museum i Villajoyosa. Under ett besök på chokladmuseet kan du lära dig allt om historien om den här läckra chokladen samt ta en rundtur i fabriken och stanna i affären för att få ett smakprov.

Leksasmuséet i Denia

Träsoldater, leksaksbilar, gunghästar och dockor – allt i kombination med miniatyrmöbler tar dig tillbaka i tiden. Njut av en intressant dag ute med dina barn på leksaksmuseet i Denia, Alicante.

Terra Mitica
Delfiner