Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

Upptäck Sollentuna

 

 


Jullovsaktiviteter i Sollentuna

Tisdag 17 december 2019

Lira spontanfotboll i Fotbollshallen, Norrvikens IP, eller varför inte testa Ringette i ishallen?

Gillar du Lego, kommer det att finnas 100 kg att bygga med i Arena Sattelliten. Det finns proffs på plats och du kan vara med i någon av legobyggartävlingarna.

Tjejer från 4 år är välkomna till ishallen för att testa Ringette. I Sollentuna har man aktivt spelat Ringette i 20 år och klubben kan stoltsera med både SM- och VM-medaljer!

Kulturskolan erbjuder dansläger och basketklubben erbjuder prova-på i nya Edsbergshallen.

Flera av Fritidshemmen runt om i kommunen erbjuder aktiviteter av olika sorter under lovet.

För info om dessa och andra aktiviteter hittar du på: Sollentuna

 

Källa: www.sollentuna.se
Sollentuna Kraftsportklubb

Måndag 16 december 2019

Britt-Marie Cronström, 78, anmälde sig nyligen till sitt första klubbmästerskap på Sollentuna Kraftsportklubb. Det är imponerande att hon utmanar sig själv och testar nya saker.

Under 3:e adventshelgen gick klubbmästerskapet av stapeln och Britt-Marie levererade strålande. Hon gjorde 55 kg i marklyft, 30 kg i knäböj och 20 kg i bänkpress.

Träningskamraten Jan Torssell , 84, gjorde hela 80 kg i marklyft.

Det är aldrig för sent att skaffa nya hobbies och att se till att öka sitt välbefinnande.

Mäklarringen Sollentuna gratulerar Britt-Marie, Jan samt alla andra duktiga styrkelyftare som var med under KM.

 

Källa: Sollentuna Kraftsportklubb
Stort rekordjubel!

Torsdag 05 december 2019

SAYO Indoor avgjordes i Sollentunas friidrottshall förra helgen

Det blev stort jubel när Ayla Hallberg Hossain, 12 år och tävlande för Tureberg FK, med sitt hopp på 1,77 slog världsrekord för sin ålder.

Ayla slog sitt tidigare personliga rekord (1,68) med nio centimeter när hon gled över ribban på 1,77.

– Jag har känt att jag har kunnat hoppa högre, att jag hade högre höjder i mig, och nu blev det äntligen högt. Nu gick det, säger Ayla.

Det finns en inofficiell lista med världsrekord för ungdomar och det tidigare höjdhoppsrekordet för 12-åringar hade amerikanskan Stacey Destin som hoppade 1,75 i Moines 2009.

Nu har alltså Turebergs FK:s Ayla tagit plats på världsrekordlistan. Där har hon sällskap av en hel del stora namn så som Usain Bolt (100 meter), Javier Sotomayor (höjdhopp), Armand Duplantis (stavhopp), Blanka Vlasic (höjdhopp) och Zola Budd (medeldistans), för att nämna några.

Det blev för övrigt trippel Turebergs FK på prispallen i höjdhopp då Aylas klubbkompisar Annie Grindange kom tvåa på 1,55 och Emila Nielsen blev trea med 1,52.

Mäklarringen Sollentuna gratulerar Ayla!

 

Källa: Mitti Sollentuna
Alla ska få en julklapp, tycker man på Bögs Gård

Tisdag 03 december 2019

15 december är sista datum för att lämna in julklappar till kvinnojourer och skyddade boenden.

Paketen läggs i en tomtesäck som finns inne i visningsgården.

 

Källa: Bögs Gård
Sällsynt fågelgäst från Sibirien invaderar Sollentuna

Måndag 02 december 2019

Den sällsynta fågelarten tallbit har synts på flera platser i Sollentuna, bland annat på Järvafältet där man kan se den sitta i rönnar och kalasa på bären.

Tallbit håller normalt till i Sibirien, men även i norra Finland och norra Sverige, berättar fotograf Steve Dahlfors.

– Ofta kommer några stycken hit på vintern, men inte alls en sådan invasion som nu. Eller invasion – de är fortfarande svåra att få syn på, men jämfört med vanliga vintrar är de väldigt många i år.

Steve Dahlfors berättar att det verkar vara två flockar som har hittat till Sollentuna.

– Ungefär vart femte eller vart sjätte år kommer de hit i större antal från nordöst. Det är väl när de är många där och maten tryter. Då drar de sig hitåt, men redan nu verkar de vara på väg ner mot kontinenten. Jag har sett rapporter om tallbit nere i södra Sverige, säger han.

Talbitshanen är röd medan honan är mer orangegul.

 

Foto: Steve Dahlfors

Källa: Mitti Sollentuna
Parkera rätt under vintern

Onsdag 20 november 2019

På en del av Sollentunas gator, oftast i närheten av pendeltågsstationerna, där man faktiskt får parkera, gäller från och med 15 november att man vissa dagar INTE får parkera. Oftast en dag i veckan. Detta p.g.a. snöröjning. Parkerar du där så får du räkna med böter.

Det kan vara lätt att missa detta parkeringsförbud innan snön har kommit – så var uppmärksam på skyltning!
Välkommen till Yarnlovers

Tisdag 12 november 2019

Välkommen du som bor i Sollentuna med omnejd och som älskar att hålla på med garn!

Gruppen träffas varje torsdag på Waynes Coffee i Sollentuna C, med fritt drop-in från kl 17.00 . Man sitter i det gröna utrymmet till vänster om disken.

Nu på torsdag, den 14 november, är det stick- och virkskola. Ett bra tillfälle alltså, för dig som inte kan, men gärna vill lära dig virka eller sticka. Pandoro, som nästan ligger vägg i vägg, har erbjudit att sponsra gruppen lite. Den som har garn och stickor/virknålar hemma tar med sig, eller så löser vi det på plats.

Gruppen planerar en resa till Favoritgarners nya butik i Västerås efter jul. Detta blir en lördag, med lite extra arrangemang. Info om detta kommer senare.

Gå med i FB-gruppen så att du inte missar någon info.

 

Källa: Facebookgruppen Yarnlovers

 
Två guld och två silver till Rotebro!

Tisdag 05 november 2019

För åtta år sedan bestämde sig Jon Randow för att göra riktig korv, utan nitrit och e-nummer.
I dag är visionen förverkligad. 
Korvhantverk Stockholm gör färskkorvar, emulsionskorvar och charkuterier på ett hantverksmässigt sätt i fabriken i Rotebro – och tog nyligen hem två guld i SM i mathantverk.

Det ena guldet var i kategorin lufttorkad korv där man vann med Saucisson Sec. Motiveringen var: ” Ett fantastiskt bra hantverk av rent nötkött. Ett fåtal kryddor som gifter sig med den perfekta fermenteringen och lyfter köttsmaken”.

Det andra var i kategorin lufttorkat kött där en lufttorkad griskarré vann med motiveringen: ”Ett genomgående vackert helhetsintryck, angenäm konsistens och utmärkt doft och smak. Stor hantverkskonst!”

Mäklarringen Sollentuna Gratulerar!!

Korvfabrikens hemsida hittar du här.

 

Källa: Mitti Sollentuna
Kultur i Kummelby Kyrka

Måndag 04 november 2019

Lördag 9 november kl. 15:00 tolkar Johannes klassiska Jazzorkester Sjostakovitj.

Inspirerad av Dmitrij Sjostakovitjs stundtals lekfulla, stundtals dånande och stundtals meditativa musik sätter Johannes och hans septett upp ett program som inte lämnar någon oberörd.

Johannes Jareteg piano, Jakob Hjalmarsson trummor, Jonas Grumstedt bas, Michelle Öhman orgel, Sandra Holmberg flöjt, Sebastian Jonsson saxofon, Leonard Werme saxofon.

Mingel efter konserten. Fri entré

Kummelby kyrka, Sollentunavägen 83, Sollentuna församling

 

Källa: Sollentuna Församling
Använd lyset på cykeln!

Torsdag 31 oktober 2019

Viktigt för alla cyklister (vuxna och barn) är att använda lyset så att man är synlig i trafiken. Lyset ska vara vitt och fast (ej blinkande) fram, och fast eller blinkande rött bak.

Vid övergångsställen har cyklister inte företräde framför bilar. Enbart om cykeln leds över övergångsstället ska bilister stanna.

För gående är reflexer och/eller ett lyse en mycket bra idé om man vill komma helskinnad hem.

 

Källa: Mitti Sollentuna
HLR- och hjärtstartarkurs hos Hyresgästföreningen i Edsberg

Tisdag 29 oktober 2019

I samarbete med tidigare brandmannen Tomas Fredriksson på Civilförsvarsförbundet presenterar den lokala hyresgästföreningen i Edsberg en HLR-kurs vid två separata tillfällen. Kurserna hålls i Hyresgästföreningens lokaler på Ribbings väg 89.

Kurserna hålls den 5 och den 26 november klockan 18.30.

Vid dessa träffar kommer Hyresgästföreningen att bjuda på fika och något lätt att tugga på från ca 18.00.

Kursinehåll:

  • HLR
  • Första hjälpen
  • Hjärtstartare
  • Krisberedskap


Föranmälan på e-post: centrala.edsberg@hgfsollentuna.se

 

Källa: Lokala Hyresgärsföreningen Centrala Edsberg

 
Grattis Sollentuna FK P04 Akademi

Fredag 25 oktober 2019

Via oavgjort i sista matchen, 2–2 mot Täby United FC, säkrade Sollentuna FK P04 Akademi en plats i nationella U16-serien nästa säsong. Därmed skrev de 15-åriga Sollentunakillarna ett stycke klubbhistoria – och glädjen ville aldrig ta slut efter slutsignalen på Edsbergs sportfält i söndags.

– Ja, firandet var fantastiskt. Jättemånga kom och tittade och gjorde det jättebra för grabbarna. Omklädningsrummet var förvandlat till klubb med rök, discoljus och musik. Helt galet! Det här är ett minne för livet, säger lagets huvudtränare Christopher Leal.

Inför sista matchen i serien, som spelades på Edsbergs sportfält den 20/10, var förutsättningarna klara. Sollentuna FK skulle säkra den viktiga sjätteplatsen i tabellen genom att ta poäng. Man hade till och med råd att förlora, bara inte alltför stort.

Matchen slutade alltså 2–2 och sjätteplatsen var ett faktum och därmed var platsen i nationella U16-serien nästa säsong klar.

– Grabbarna var lite missnöjda, de ville avsluta med en vinst, men målet var ju ändå att gå upp till U16 nationell serie, säger Christopher Leal.

Källa: Mitti Sollentuna
Nu kommer mörkret

Onsdag 23 oktober 2019

Natten mellan 26 och 27 oktober klockan 03:00 ställer vi tillbaka klockorna till 02:00.

Det innebär att vi ”får sova” längre på morgonen och kanske framför allt att vi är tröttare på kvällarna.

Det innebär även att det blir mörkt tidigare och att fler är ute och rör sig i trafiken i mörker. Kanske är både fotgängarna och bilförarna dessutom tröttare och mindre uppmärksamma.

Tänk på att gående syns mycket bättre med reflex än utan.

40%av alla trafikolyckor där gående är inblandade inträffar när det är mörkt. Genom att bära reflexer syns du bättre och minskar risken för att råka ut för en olycka betydligt. På de här sidorna får du som är gående tips och råd om reflexer:   Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande
Gör en god gärning, bli blodgivare!

Måndag 21 oktober 2019

23-24 oktober kommer blodbussen till Arena Satelliten i Sollentuna. Då har du möjlighet att göra en god gärning som kan rädda liv! Det är enkelt att ge blod och du kan arbeta, äta och dricka som vanligt samma dag.

Du som är frisk och 18-60 år kan göra en god gärning och bli blodgivare. Varje dag går det åt omkring 100 liter blod i Stockholms sjukvård, och blodbanken behöver ständigt fyllas på. Som blodgivare hjälper du till att rädda liv och det är enkelt! Du kan arbeta, äta och dricka som vanligt. Du ger 4,5 dl blod vid ett tillfälle, det är ungefär en tiondel av din totala blodmängd, och den återskapas hela tiden.

Du hittar Blodbussen vid Arena Satelliten följande tider:

  • Onsdag 23 oktober, kl 8.45-18.00
  • Torsdag 24 oktober kl.  8.45-14.00

Ta med dig giltig legitimation när du besöker blodbussen. Mer information hittar du på www.geblod.nu  eller ring 08-58 58 11 11.

Källa: Sollentuna.se
Att göra på höstlovet i Sollentuna

Onsdag 16 oktober 2019

Vecka 44 är det höstlov. Då ser kommunen till att det finns en mängd olika aktiviteter att prova på helt gratis för barn och unga som bor i Sollentuna.

En del aktiviteter kräver föranmälan men de flesta inte utan det är bara att dyka upp. Alla är kostnadsfria.

Författarbesök med spöktema

Träffa författaren Annika Widholm som bland annat har skrivit arkeologiska barnboksdeckaren Stenkistan och lättlästa spänningsserien Spökspanarna.

– Perfekt uppladdning inför Halloween! Förutom högläsning kommer jag att berätta om hur jag får idéerna till mina böcker och ge tips på hur man skriver så att det blir riktigt spännande, säger Annika Widholm.

Måndag 28 oktober klockan 14 på Sollentuna bibliotek. Drop-in.

Ålder: Passar dig som är 6–12 år.

Kreativ verkstad

På Överby Gård Konstcentrum får du möjligheten att testa på att vara en kreativ konstnär för en dag. Du kommer få testa på olika tekniker och olika material. Fika och material ingår. Ha på dig oömma kläder.

Måndag 28 oktober klockan 13–16 på Överby Gård.

Ålder: 7–15 år.

Anmälan via mejl till evenemang@overbygard.se och meddela eventuella allergier för fika.

Dansläger

Dansläger med kulturskolans danslärare. Det blir bland annat roliga danslekar, koreografier i jazz och street och improvisation.Både nybörjare och dansvana är välkomna.

Tisdag 29 oktober till torsdag 31 oktober, klockan 10–14, på Sollentuna kulturskola. Sista dagen kan nära och kära komma 13.30 för att titta på vad barnen har gjort tillsammans.

Ålder: 7–12 år.

Egen lunch medtages.

Anmälan via denna länk.

Animation och serieteckning

På olika workshops får du lära dig om animation och serieteckning. Sofia Almqvist som är serietecknare och illustratör kommer att hålla i passen i Arena Rotebro.

Tisdag 29 oktober klockan 11–13: Karaktärsdesigna och speedteckna en serie.

Tisdag 29 oktober klockan 14–16: Skapa liv med stopmotion och animera med lera.

Onsdag 30 oktober klockan 11–13: Dräktbyggarworkshop.

Ålder: 8–12 år.

Anmälan: Du kan anmäla dig till en eller flera av passen genom att mejla till arenarotebro@sollentuna.se.

Bli en zombieöverlevnadsexpert

Träffa Cleas Tovestjärn, en av författarna bakom boken ”Bli en zombieöverlevnadsexpert”
Zombieöverlevnad är mer zpännande än zkrämmande och lär dig om zombier, zäkerhet, zjukvård och zjälvskydd. Kan du överleva zombier, då kan du överleva allt. Förberedd — inte rädd!

Tisdag 29 oktober klockan 14 i Sollentuna bibliotek. Drop-in.

Ålder: Från 6 år.

Spännande karate för alla

Prova på den spännande karatestilen Tang Soo Do som kombinerar modernt tänk med urgamla traditioner. Fokus ligger vid att utveckla individens fysiska och mentala styrka samt självförsvar. Utövarna lär sig fokus och koordination. Alla är välkomna att vara med. Mer info om sporten och föreningen hittar ni här .

Tang Soo Do har många olika moment och under fyra pass på höstlovet får du möjlighet att prova på och lära dig mer om dessa. Du behöver inte ha några förkunskaper sedan innan.

Tisdag 29 oktober klockan i Aktivitetsrummet i Nya Edsbergshallen. Drop-in.

Torsdag 31 oktober klockan 16–18.30 i Danssalen i Arena Edsberg. Drop-in.

Fredag 1 november klockan 10–11.30 eller 13–14.30 i Aktivitetsrummet i Nya Edsbergshallen. Drop-in.

Ålder: Från 8 år och uppåt.

Testa den coola issporten – Ringette

I Sollentuna har vi spelat Ringette i nästan 20 år och våra tjejer harett flertal SM- och VM-medaljer i bagaget. Under höstlovet är du välkommen att prova på. Med på isen har vi våra duktiga Ringettetjejer som visar er hur man spelar. Mer info om sporten och föreningen hittar ni här.

Alla är välkomna, både du som är ny på skridskor och du som har åkt mycket. Vi bjuder på varm choklad och bullar till de som känner sig sugna.

Torsdag 31 oktober klockan 10–12 i B-hallen, Sollentunavallen. Ta med egna skridskor och hjälm, resten finns på plats. Drop-in.

Ålder: Tjejer från 4 år och uppåt.

Serieworkshop

Med tecknaren och illustratören Lisa Medin. Lär dig teckna från grunden och skapa olika slags figurer, som du kan använda i din egen berättelse. Inga förkunskaper krävs.

Torsdag 31 oktober klockan 13–16 i Sollentuna bibliotek

Ålder: Från 9 år.

Anmälan: Mejla till biblioteket@sollentuna.se för att anmäla dig.

Rollspel med superhjältetema

Har du alltid velat känna på hur det är att vara superhjälte? Då ska du delta i rollspelet med superhjältetema på med spelledare Peter Bergman. Du behöver inte ha några förkunskaper om varken rollspel eller superhjältar, alla är välkomna!

Fredag 1 november klockan 13–16 i Arena Rotebro.

Ålder: 10–12 år.

Anmälan: Mejla till arenarotebro@sollentuna.se för att anmäla dig.

Häng med fritidsgårdarna på roliga utflykter

Du behöver inte vara medlem på fritidsgården för att åka med på utflykterna eller vara med på aktiviteterna. Kolla bara noga om utflykten/aktiviteten kräver föranmälan och hur gården vill att du gör det i så fall.

Halloween på Gröna Lund med Ringen, Edsbergsskolan

Häng med fritidsgården Ringen till Halloweenfirandet på Gröna lund.
Onsdag 30 oktober klockan 13.30–22. Vi möts upp på Ringen och åker tillsammans till Gröna lund.

Ålder: 12–18 år.

Du hämtar en anmälningsblankett på Ringen. Öppettider hittar du här.

Instagram: ringen.edsberg

Taco-tisdag på Lunden, Helenelundsskolan

Välkomna till Lunden på taco-tisdag! Vi lagar mat, äter och städar tillsammans.

Tisdag 29 oktober klockan 17.30 på fritidsgården Lunden. Drop-in.

Ålder: 12–17 år.

Instagram: lundenhld

Bio med Lunden

Vi går på bio tillsammans i Kista Galleria. Vilken film återkommer vi med när
det närmar sig.

Onsdag 30 oktober. Vi möts klockan 17.30 på Lunden och går tillsammans till Kista Galleria.

Ålder: 12–17 år.

Anmälan: Du anmäler dig genom att kontakta fritidsgården, telefon 073-9152189, E-post frglunden@gmail.com.

Kör Gocart med Lunden

Efter förra årets succé kör vi gocart igen! Häng med Lunden på en adrenalinhöjande utflykt där du får testa din egen körförmåga.

Fredag 1 november. Vi möts upp på Lunden klockan 17.30 och går till Kista Galleria tillsammans.

Ålder: 12–17 år.

Anmälan: Föranmälan krävs med målsmans godkännande via blankett som du hämtar på Lunden eller telefon /mail. Telefon 073-9152189. E-post: frglunden@gmail.com. Vid uteblivet besök debiteras avgiften.

Bowling med Gillet, Gillboskolan

Tisdag 29 oktober klockan 19–20. Vi möts på Sollentuna bowlinghall (mötesinfo kommer på Gillets instagramkonto fritidsgardengillet.

Ålder:13–17år.

Du anmäler dig genom att ringa till 08-579 222 03 eller besöka gården. Det finns 20 platser och det är först till kvarn.

Bio med Gillet

Torsdag 31 oktober. Mer information om tid och mötesplats kommer på Gillets instagram veckan innan.

Ålder: 13–17 år.

Du anmäler dig genom att ringa till 08-579 222 03 eller besöka gården. Det finns 15 platser och det är först till kvarn.

Minigolf med Kärrdalsgården, Kärrdalsskolan

Häng med oss till Mall of Scandinavia och spela minigolf!

Onsdag 30 oktober klockan 19–21. Vi möts på Kärrdalsgården och vi åker tillsammans till Mall of Scandinavia i Solna

Ålder: 13–17 år.

Ingen föranmälan, det är bara att dyka upp på Kärrdalsgården och åka med.

 

Källa: Mitti Sollentuna
Danskväll på Arena Satelliten för dig som behöver extra stöd. Välkommen till Club Galaxy!

Måndag 14 oktober 2019

I Arena Satelliten som ligger i Sollentuna centrum kan du dansa till musik. Ibland spelar en orkester och ibland är det en DJ. Du betalar 80 kronor när du går in. Ledsagare betalar 30 kronor. Kaffe och dopp ingår i entrépriset. Dansen börjar klockan sex och slutar klockan nio. Beställ färdtjänst eller taxi till bussterminalen, Sollentuna station eller ta tåget till Sollentuna station.

Datum för kommande Club Galaxykvällar:

16 november uppträder/spelar ”Turebergsgänget”

14 december uppträder/spelar ”Häggarna”

 

Källa: www.arenasatelliten.se
Premiär i maj för spektakulär swimruntävling i Edsviken

Onsdag 09 oktober 2019

Den 31 maj 2020 ser ett nytt lopp dagens ljus i Edsviken. Det handlar om EX Svimrun (Edsviken Xperience Swimrun) och som namnet antyder handlar det om en upplevelse – med 18 kilometer tuff löpning och 5 kilometer kylig simning fördelat på 14 simningar på 20–650 meter.

Arrangörer är Nicholas Romans företag Challengize tillsammans med Swimruncupen som drivs av Elisabet Pärsdotter Westman.

Start och mål sker vid Edsviks konsthall och banan går ner till Stocksundsbron och tillbaka. Edsviken korsas fyra gånger och därutöver blir det ytterligare tio simningar.

– Det är väldigt tidigt på säsongen så det kommer att vara kallt i vattnet, men inte så kallt som ute i skärgården, säger Sollentunabon Nicholas Roman som ligger bakom initiativet.

– Jag har testat banan och kände att man skulle kunna göra ett otroligt häftigt swimrun här. Det är ett vatten, en lång vik, och varierad löpning på land – dessutom i otroligt vacker miljö, säger han.

– Avslutningen blir ett massivt klipphopp från Falkberget, från fyra fem meters höjd, innan man gör den sista och längsta simningen bort till Badberget vid Landsnora. Det blir coolt. Och sedan är det bara 700 meter löpning till mål, så då är det bara att trycka på allt man har.

Banrekordet ”up for grabs”.

Den exakta bansträckningen kommer att presenteras den 1 november då även anmälan öppnar på EX Swimruns hemsida

 

Källa: Mitti Sollentuna
Fotbollstjejer städade bort åtta säckar plast utmed Norrviken!

Måndag 30 september 2019

I lördags var det Strandens Dag och ungdomar över hela världen gav sig ut för att plocka
skräp som lämnats kvar eller flutit i land på våra stränder.
Några som gjorde en insats var fotbollstjejerna i Rotebro IS F06 som städade bort åtta
säckar med plast plus en hel del annat skräp från Norrvikens strand.
Det var tolv spelare och sju föräldrar som deltog i skräpjakten. De började vid
Jästfabriken och gick hela vägen upp till badplatsen Trollholmen i Rotsunda.

Dessutom hittade de metall, glas, pantburkar och miljöfarligt skräp – bland annat
några plastdunkar märkta med ”frätande” som de tog hand om.
Bakom initiativet Strandens Dag i Sverige står Städa Sverige tillsammans med
Pantamera.

Källa: Mitti Sollentuna
Envist arbete mot våld – nu är Stella Min Lokala Sollentunahjälte

Måndag 30 september 2019

I snart tio år har hon lagt ner oräkneliga timmar i föreningen UMV-Ungdomar mot
våld för att skapa trygghet och delaktighet för ungdomar på Arena Satelliten.
Nu är Stella Eriksson Min lokala Sollentunahjälte 2019.

– Åh, vilken överraskning! Jätteroligt, vad glad jag blir! Ungdomarna har frågat
hela tiden hur det går i tävlingen. Nu kan jag berätta det här för dem i kväll
när vi har en UMV-utbildning med polisen. De kommer att bli jätteglada! säger
Stella.

Att det är en populär vinnare råder det ingen som helst tvivel om. Alla som är
på plats när Lokaltidningen Mitt i dyker upp på Arena Satelliten, både
besökare och kollegor, jublar och gratulerar och kramar.

Källa: Mitti Sollentuna
Nytt stall i Sollentuna, för käpphästar på Överby Hästsportförening!

Onsdag 25 september 2019

På Överby Hästsportförening byggdes nyligen ytterligare ett stall. Denna gång var det käpphästarna som fick ett helt eget stall. Det är en lekstuga, skänkt av en lokal leverantör, som med hjälp av barn och unga på ridskolans fritids förvandlats till stall med plats för uppstallning, foderhörna och andra finesser
anpassade till käpphästar. Ett kul projekt i sig.

- Vi bygger upp en dressyr- eller hoppbana och så får någon leka ridlärare och säga vad alla ska göra. Barnen känner sig genast mycket mer coola när de sedan ska göra det på riktigt.

- Käpphästarna är dessutom ett suveränt sätt att lära sig allt kring tävling. Vi hoppar och rider riktiga dressyrprogram med ljusa ridbyxor och hjälper till att fixa håret med pärlband för de som vill, precis som på riktigt. De flesta blir exakt lika nervösa som på en riktig tävling, berättar Hanna, Överbys fritidsledare.

Några av ungdomarna på fritids har tillverkat de fina käpphästarna som ibland används till ärevarv vid prisutdelningar på en del av föreningens tävlingar. De tillverkar även på beställning!
Vill du ha en skäck? En bork? Ska din ha en stjärn? Eller en bläs? Beställ din alldeles egna, speciella käpphäst på @cbs_kapphastar
Tydlig höstkänning under söndagens dressyrtävling på Överby Hästsportförening

Måndag 23 september 2019

Åskådarna bjöds på många fina hästar, duktiga ryttare och prydliga ritter. Hemmaklubben, Överby Hästsportförening som har sitt säte i Sollentuna, vann samtliga klasser och Sollentuna kommun hade
ytterligare fyra placerade, två ryttare från Överby och en ryttare från Sollentuna Ridklubb med två placeringar.

Grattis till samtliga placerade under dagen!

LB:3
Hanna Tennemar (som tog hem hela två förstaplatser!)
Celina Kristmansson från Strömsholm
Emma Fredriksson från Upplands-Bro
Mikael Parmsten från hemmaklubben Överby i Sollentuna

LA:3
Hanna Tennemar från hemmaklubben Överby
Hillevi Hasslr från Lurbo
Ia Petterson, även hon från hemmaklubben Överby
Celina Kristmansson från Strömsholm

MSVC:1
Sandra Anderson från hemmaklubben Överby i Sollentuna
Anna Dufva från Wallstanäs i Rosersberg
Evelina Karlsson från Sollentuna Ridklubb
Amalia Thoors från Stockholms Fältrittklubb
Nikki Thörnblom-Borgh från Hogsta, Drottingholm
Höstmarknad på Hembygdsföreningen i Sollentuna

Fredag 06 september 2019

Den 22 September, kll 12:00-15:00 är det höstmarknad på Hersby Hembygdsgård!

Slöjdgillet säljer hantverk, bröd och sylt. Sollentuna biodlarförening och Sollentuna släktforskare finns på plats. Svampbedömning för den som önskar och handelsboden är öppen. Loppis på Västa Hersby och självklart är kaffeserveringen öppen med hembakat. Har du egenodlat – kom och sälj hos oss!

Kvarnarna hålls öppet varsin dag, 28/9 på Överby Kvarn och 5/10 på Landsnora Kvarn och såg

Fullständigt program finns att läsa på www.sollentunahembygd.se

Välkomna!
Issport för tjejer i Sollentuna, Ringette

Tisdag 27 augusti 2019

  • Gillar ditt barn att åka skridskor?
  • Gillar fart och spänning?
  • Gillar lagsport?
  • Är över 4 år?

Nu i just Sollentuna erbjuds alla tjejer att pröva en ny sport, nämligen Ringette! En fantastisk rolig lagsport som påminner om ishockey, men istället för att spela med en puck så spelas det med en gummiring och utan blad på klubborna.

Man behöver inte vara duktiga på att åka skridskor- i Ringetteskolan får ni lära er allt ni behöver! Det är otroligt roligt, fartfyllt och en sport som kräver samarbete.

Är ditt barn en flicka och över 4 år? Kom och prova på!
Ringetteskolan tränar på lördag kl 9:45-10:40 fram tills vecka 44, därefter tiden 9:00-9:45.
Platsen är Sollentunavallen Sveab Annex.
Mer information och kontakt hittar ni på www.sollentunaringette.se
Dressyrtävlingar på Överby Hästsportförening i Sollentuna, ridskolan för hela familjen!

Fredag 23 augusti 2019

Söndagen den 22 september håller Överby Hästsportförening tävlingar i dressyr.

Kom och titta på vackra hästar, duktiga ungdomar och vuxna utföra sina dressyrprogram för att få de bästa poängen och för att ha kul med sin häst. Självklart finns det en cafeteria med massor av godsaker, enklare mat och fika. Första klassen som rids börjar kl 8:00 och tävlingen håller på hela dagen. Klasser som rids är LB:2, LA:3 och MSVC:1.

Överby hästsportförening är en förening som erbjuder både barn och vuxna en utmärkt utbildning för blivande ryttare och mer erfarna ryttare på utbildade och snälla ponnyer samt hästar. Dessutom har Överby Hästsportförening en väldigt populär fritidsverksamhet!

Vill ni veta mer om ridskolan? www.ohf.se
Sollentuna har som ambition att bli Sveriges renaste kommun

Måndag 19 augusti 2019

Innan året är slut kommer Sollentuna kommun att ha placerat ut 17 nya smarta papperskorgar. De nya papperskorgarna drivs med solceller och kan ta emot fem gånger mer skräp än en vanlig papperskorg.

I Sollentuna kommer det inför 2020 att finnas 23 korgar, varav sju placeras i Malmparken och sju finns längs Edsviken. De nya papperskorgarna kan ta emot fem gånger så mycket skräp som vanliga sopkorgar. De är solcellsdrivna och larmar när de behöver tömmas. En stor fördel är därmed att
antalet tömningar och transporter kan minimeras.

Sollentunas satsning på de nya smarta papperskorgarna startade inför sommaren 2018

- Vi hade behov av att möta den ökande nedskräpning främst runt publika platser runt Edsbergsparken, berättar Kamille Taner, på Sollentunas drift- och trafikenhet. De första fem papperskorgarna sattes ut 2018 i och runt Edsbergsparken samt längs med Strandvägen. Försöket föll väl ut och under 2019 har alltså fler smarta skräpkorgar placerats ut i kommunen.

- Sollentuna kommun har som ambition att bli Sveriges renaste kommun. Utöver det metodiska
arbete som pågår varje dag, kommer vi öka takten ytterligare i konkreta städåtgärder, men också
fortsätta göra det lätt att göra rätt vad gäller att slänga skräp. De smarta papperskorgarna är ett utmärkt exempel på detta, säger Thomas Ardenfors (M), ordförande i natur- och tekniknämnden.

Källa: www.sollentuna.se
Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.